Από Στέλλα Μούτσιου

Φέτος, στην τηλεόραση θα προβληθούν πάρα πολλές σειρές και φαίνεται πως σε αυτές θα προστεθεί άλλη μία. Ο λόγος για το μυθιστόρημα του Πάνου Δημάκη "Δεκαεπτά Κλωστές", που θα αποτελείται από 6 επεισόδια και θα συμπεριλαμβάνει πολλούς και λαμπερούς πρωταγωνιστές.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο κείμενο φαίνεται πως θα επιστρέψει και η σεναριογράφος Μιρέλλα Παπαοικονόμου, η οποία είχε γράψει το σενάριο για το «Λόγω τιμής 20 χρόνια μετά», αλλά και για «Το Νησί», το οποίο προβλήθηκε για τελευταία φορά το 2011

Από την Γιάννα Παπανικολάου και το TV24...

Το μυθιστόρημα και κατ’ επέκταση η σειρά θα πραγματεύεται ένα από τα πιο αποτρόπαια και βάναυσα εγκλήματα που συνέβησαν ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας, στις αρχές του 1900 στα Κύθηρα.

Το βιβλίο του Πάνου Δημάκη δεν επικεντρώνεται στο έγκλημα αυτό καθευατό, αλλά εξετάζει περισσότερο τους λόγους για τους οποίους ο δολοφόνος προχώρησε στην πράξη της μαζικής δολοφονίας των συγχωριανών του.

Ο συγγραφέας ήρθε σε επαφή με τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου κι αφού το διάβασε, δέχτηκε να το κάνει σενάριο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γράψει ήδη τα πρώτα δύο επεισόδια, ενώ την παραγωγή θα αναλάβει η Tanweer Productions.

Η σειρά αναμένεται να προβληθεί σε συνδρομητική πλατφόρμα και δεν υπάρχουν σκέψεις μέχρι στιγμής για τηλεόραση. Παρόλα αυτά, δεν είναι απίθανο να τη δούμε σε κάποιον τηλεοπτικό σταθμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγγραφέας του βιβλίου, ο Πάνος Δημάκης είναι γνωστός στο ευρύ κοινό ως «Γεράκι» στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, «The Chase», που το παρουσιάζει η Μαρία Μπεκατώρου και, μάλιστα, έκανε πρεμιέρα την Δευτέρα 12/9.

Η υπόθεση για τις Δεκαεπτά Κλωστές της Μιρέλλας Παπαοικονόμου

Η νέα σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου επικεντρώνεται στο έγκλημα που συνέβη στις 23 Αυγούστου του 1909 κι ήταν μία μαύρη μέρα στην ελληνική ιστορία. Ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα έλαβαν χώρα από έναν άντρα, τον Α.Λ., στο χωριό Καλοκαιρινές Κυθήρων.

Ο δολοφόνος ήταν κάτοικος του χωριού, ο οποίος αναγκάστηκε να φύγει από το νησί, ύστερα από ενέδρα που στήθηκε εναντίον του, με στόχο τη συκοφαντική δυσφήμησή του. Αφότου έφυγε, μετακόμισε στην Αθήνα, αλλά τα προβλήματά μου συνεχίστηκαν.

Έξαλλος από την αντιμετώπιση που δέχτηκε από την κοινωνία, αποφάσισε να εκδικηθεί για όλα όσα του έκαναν. Έτσι, επέστρεψε στα Κύθηρα και κρατώντας ένα μαχαίρι δολοφόνησε 15 κατοίκους του νησιού την ώρα που πήγαιναν σε βάφτιση. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Μετά το φονικό, συνελήφθη και αργότερα όταν πήγε στις φυλακές του Ναυπλίου σκότωσε ακόμη έναν άνθρωπο. Τότε απέκτησε το ψευδώνυμο «Καπετάν Δεκάξι», λόγω του αριθμού των θυμάτων που είχε. Ο δολοφόνος πέθανε στη φυλακή.

Φέτος παίζει σε σειρά της ΕΡΤ - Μεγάλωσε και έγινε κούκλος ο Ακης από το Ευτυχισμένοι Μαζί

Μπορεί ο Γιαννάκης από το ευτυχισμένοι μαζί να άφησε μία για πάντα την υποκριτική, ωστόσο ένας άλλος χαρακτήρας που γνωρίσαμε μέσα από την σειρά που άφησε εποχή και βλέπουμε μέχρι σήμερα, Ευτυχισμένοι Μαζί, ο Άκης φαίνεται πως συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του στο χώρο.

Ο Γιάννης Σίντος λοιπόν μεγάλωσε, και φέτος υποδύεται τον Χριστόφορο Στρατάκη, στην νέα σειρά της ΕΡΤ, που από το πρώτο κιόλας επεισόδιο έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κοινού, «Κάνε ότι κοιμάσαι».

Ο Χριστόφορος Στρατάκης είναι ο αδελφός της Ευαγγελίας, ο άντρας που έμαθε να ζει στη σκιά των ανθρώπων και να υποχωρεί στην αυταρχική συμπεριφορά της αδελφής του, και η ληστεία τον κάνει να αισθάνεται ακόμη πιο χάλια ψυχολογικά, παράλληλα με τα θέματα που ήδη έχει ως χαρακτήρας.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της Ελιάς: Τον παρατάει λίγο πριν τον γάμο - Η Ισμήνη παρατάει τον Κωνσταντίνο και όχι για τις βρώμικες δουλειές του

Σασμός: Τραγικές στιγμές για τον Σταύρο - Χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του...