Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ο Σάββας Σαλίπας, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε με απόλυτη επιτυχία τον ρόλο του «Γιαννάκη» στην επιτυχημένη σειρά του Mega, «Ευτυχισμένοι Μαζί», μίλησε στο Πάμε Δανάη και αναφέρθηκε στην εποχή που επιλέχθηκε για το σίριαλ καθώς και στην αναγνωρισιμότητα που του έφερε ο χαρακτήρας του.

Σήμερα, ο Σάββας Σαλίπας δεν ασχολείται με την υποκριτική, σε αντίθεση με την Μπέττυ από το Λατρεμένοι μου Γείτονες που έκανε σπουδές πάνω στο θέατρο (δείτε εδώ πώς είναι σήμερα).

Η αποκάλυψη του Σάββα Σαλίπα για τον ρόλο του «Γιαννάκη» από το «Ευτυχισμένοι Μαζί»

«Όποιος με αναγνωρίζει, είναι λόγω του Tik Tok. Κάνω πρακτική και παίρνω το πτυχίο μου στις ναυτιλιακές σπουδές. Δουλεύω ως διανομέας και σύντομα θα μπω στρατό. Αν προκύψει ξανά κάποια ευκαιρία στην υποκριτική, είμαι ανοιχτός. Είχα μπει σε ένα πρακτορείο όταν ήμουν δυο χρόνων, έκανα φωτογραφίσεις και έπαιξα στην Επίδαυρο.

Επιλέχθηκα ανάμεσα σε 1.000 παιδιά. Έκανα τα μαθήματα μου στα γυρίσματα. Είχα αλλάξει τα λόγια σε μια σκηνή και ο Γιάννης Μπέζος είπε να κρατήσουμε τη σκηνή έτσι.

Ήμουν 7 χρόνων και κάτι κορίτσια 12 χρόνων ήθελαν να τους υπογράψω αυτόγραφα στο στήθος, είχα πάθει σοκ. Είχα βρεθεί σε ένα πανηγύρι στις Σπέτσες και φωνάζαν όλα τα παιδιά “ο Γιαννάκης” και ζητούσαν αυτόγραφα.

Πριν πάω στη σειρά, είχα πάει σε ψυχολόγο για να διαχειριστώ την αναγνωρισιμότητα που θα είχα. Από το «Ευτυχισμένοι μαζί» θυμάμαι την σκηνή που είχαμε ντυθεί όλα τα αγόρια με μαύρα ρούχα», είπε χαρακτηριστικά ο Σάββαες Σαλίπας.

Το τραγικό τέλος της σειράς Ευτυχισμένοι μαζί που δεν είδαμε

Το «Ευτυχισμένοι Μαζί» αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του Mega. Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά μέσα από το «Μεγάλο Κανάλι» το 2007, με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Μπέζο και την Κατερίνα Λέχου.

Η σειρά βασίζεται στην ισπανική σειρά «Los Seranos», η οποία όπως είχε αποκαλύψει ο Γιάννης Μπέζος (δείτε εδώ ποιο θα είναι το φετινό του τηλεοπτικό βήμα) σε παλαιότερη συνέντευξή του, είχε πολύ διαφορετικό φινάλε από αυτό που παρακολουθήσαμε στους δέκτες μας.

Όπως λοιπόν μπορεί να θυμάστε, στο φινάλε του ελληνικού «Ευτυχισμένοι Μαζί», ο Μάρκος και η Εύα καταλήγουν μαζί, ενώ κάνουν και ένα παιδί. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Διονύση και την Ελένη που μεγαλώνουν λίγο ακόμα την οικογένειά τους.

«Ήταν μια σειρά στην οποία όλα συνωμότησαν ώστε να γίνει επιτυχία. Πρόκειται για διασκευή ισπανικής σειράς (Los Serrano). Ήταν καλό το σενάριο της Ρένας Ρίγγα, ο Ανδρέας Μορφονιός ήταν στα ντουζένια του, η διανομή πολύ καλή, οι συνθήκες άριστες: εξήμισι μέρες γυρίζαμε το κάθε επεισόδιο.

Είχαμε όρεξη όλοι μας και από τη σειρά βγήκαν και καλοί νέοι ηθοποιοί. Η σκέψη του καναλιού ήταν να συνεχίσουμε και τρίτη χρονιά. Αλλά στην ισπανική σειρά η ηθοποιός Μπελέν Ρουέδα, το ρόλο της στην Ελλάδα υποδυόταν η Κατερίνα Λέχου, είχε γυρίσματα με τον Αλμοδοβάρ και έπρεπε να την εγκαταλείψει, οπότε το σενάριο την “αρρώσταινε” και την “πέθαινε”. Αυτό δεν το θέλαμε επ’ ουδενί εδώ», είχε αποκαλύψει ο Γιάννης Μπέζος (Διονύσης) σε συνέντευξη που είχε δώσει.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Φωτεινή Παπαθεοδώρου: Μία άλλη χωρίς τα ράσα - Το Instagram της πρωταγωνίστριας του Μαύρου Ρόδου

Θα τον δούμε φέτος στον Σασμό - Πώς είναι σήμερα ο «Θωμάς» από τα Εγκλήματα