Ολοένα και πλησιάζει η ώρα που η σχέση της Αλεξίας με τον Βίκο θα γίνει γνωστή σε όλους. Προς το παρόν ένα ακόμα πρόσωπο είναι εκείνο που τη μαθαίνει και αυτό δεν είναι άλλο από τον Πέτρο, που φυσικά γίνεται έξαλλος με την αδελφή του. Το Tv24 έχει όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ για την κορυφαία σειρά του Mega, Μαύρο Ρόδο.

Οπως ήδη γνωρίζετε, ο Βίκος ενοχλημένος από τις κινήσεις της Κύρας να φτάσει στον ένοχο για τον φόνο της Αγγελικής, θέλει να της βάλει φρένο και έτσι υπό την απειλή όπλου εισβάλλει στο σπίτι της και αφού την πυροβολεί στη συνέχεια την εξαφανίζει. Ολοι την ψάχνουν και κανείς δεν τη βρίσκει. Η Αλεξία πάει να τη δει, αλλά βρίσκει κηλίδα αίματος στα σκαλιά του σπιτιού της γιαγιάς και ανησυχεί πολύ. Χτυπάει την πόρτα, αλλά κανείς δεν της ανοίγει. Τελικά καταφέρνει να μπει μέσα, αλλά και πάλι δεν βρίσκει κανέναν. Ξαφνικά ακούει κλειδί στην πόρτα και πιστεύει ότι θα μπει η Κύρα, αλλά καταλαβαίνει πως κάποιος ξένος ανοίγει και η κοπέλα τρέχει να κρυφτεί. Ο Βίκος που μπαίνει στο σπίτι, αρπάζει το χρηματοκιβώτιο της Κύρας και επιστρέφει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Η Αλεξία που τον βλέπει σοκάρεται και νιώθει να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της.

Από την Γιάννα Παπανικολάου

Ο Βίκος παρακολουθεί με ενδιαφέρον το βίντεο που είχε κρύψει η Κύρα στο χρηματοκιβώτιό της όπου δίνει πληροφορίες για τα πάντα: Για τον Βίκο, τον Δαμαλά, τον Παράσχο, τη Θάλεια και τον Καστρινό! Οι πληροφορίες που παίρνει θα τον εξοργίσουν και δίνει εντολή να του φέρουν αμέσως τον Παράσχο στην αποθήκη: «Φέρτε μου τον Παράσχο χθες», προστάζει. Τώρα και ο Παράσχος αγνοείται.

«Κάποιος μπήκε στο σπίτι της γιαγιάς», φωνάζει η Αλεξία στον Πέτρο και εκείνος σπεύδει εκεί και όλοι αναζητούν ένα στοιχείο για την εξαφάνισή της και την εξαφάνιση του χρηματοκιβωτίου. Πλέον η μόνη λύση είναι η προσφυγή τους στην αστυνομία. Την ίδια ώρα, η Αλεξία μιλάει ξεκάθαρα στον Βίκο αν έχει σχέση με την εξαφάνιση της γιαγιάς της, αλλά εκείνος έχει αποφασίσει ότι δεν θα αφήσει κανέναν να μπει εμπόδιο ανάμεσά τους. Μόνο που στα χέρια της Αλεξίας πέφτει ένα στοιχείο που συνδέει τον Βίκο με την εξαφάνιση της Κύρας και το λέει στον Πέτρο: «Ο Βίκος έχει τη γιαγιά», του λέει και εκείνος της αναρωτιέται: «Πώς προκύπτει αυτό; Τι ξέρεις; Αλεξία, ακόμα έχεις παρτίδες με αυτόν τον άντρα; Κορίτσι μου, έχεις καταλάβει πως είναι επικίνδυνος ο τύπος και πολύ πιθανόν δολοφόνος της μάνας μας;», τη ρωτάει έξαλλος. «Δεν έχω όρεξη! Πρέπει να βρούμε τη γιαγιά», επιμένει και εκείνος ανακαλύπτει ένα στοιχείο που αλλάζει όλα τα δεδομένα στην εξαφάνιση της Κύρας.

Μαύρο Ρόδο: Η Ελισάβετ στον γυναικολόγο

Μαύρο Ρόδο: Σούπερ αποκλειστικό - Ο Στέλιος έξαλλος με τη σχέση Αλεξίας και Βίκου

Η πίεση όλων αυτών που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό έχουν επιβαρύνει -όπως πιστεύουν όλοι- την υγεία της Ελισάβετ, που συνεχώς νιώθει αδιαθεσίες και έχει τάσεις για λιποθυμία. Μόνο που ο Λευτέρης υποψιάζεται πως η κόρη του είναι έγκυος και εκφράζει την ανησυχία του στη Φιλαρέτη: «Λες να είναι έγκυος και να έχει αυτές τις αδιαθεσίες;», τη ρωτάει και εκείνη του προτείνει να την πάει σε γιατρό. Ετσι πάνε μαζί στον γυναικολόγο και ο Λευτέρης την πείθει να κάνει αιματολογικές εξετάσεις. Την επόμενη μέρα βγαίνουν τα αποτελέσματα και οι υποψίες του Λευτέρη βγαίνουν αληθινές. Η Ελισάβετ είναι έγκυος! Εκείνος γεμάτος απόγνωση ζητάει τη βοήθεια της Ευτυχίας για το πώς θα αποκαλύψουν στην Ελισάβετ την αλήθεια για την εγκυμοσύνη της:

«Τι θα κάνω, Ευτυχία; Κοντεύω να τρελαθώ», της ομολογεί και εκείνη του τονίζει: «Να σας συμβαίνει κάτι τόσο ευχάριστο και να το αντιμετωπίζετε σαν κάτι κακό! Θα βρούμε μια λύση».

Η Αυξεντία με άνοια εξαφανίζεται

Η κατάσταση της Αυξεντίας ολοένα και χειροτερεύει και αντιμετωπίζει πλέον φανερά προβλήματα με τη μνήμη της. Η Φιλαρέτη που το αντιλαμβάνεται της προτείνει να δει γιατρό, αλλά εκείνη επιμένει να λέει πως είναι καλά. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι! Μετά τα συμπτώματα άνοιας που εκδήλωσε, η Αυξεντία εξαφανίζεται μέσα στη νύχτα από το μοναστήρι. Αμέσως σημαίνει συναγερμός και οι μοναχές μαζί με όλο το χωριό την ψάχνουν παντού. Μετά από ώρες καταφέρνουν να την εντοπίσουν, αλλά η κατάστασή της όλο και χειροτερεύει. Η ίδια επιστρέφει στο μοναστήρι και η Κασσιανή προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το πρόβλημά της και να της αποσπάσει πληροφορίες σε σχέση με τον Διακοσάββα. Ομως, μάταια! Στο μεταξύ, η Φιλαρέτη παραπλανεί την Κασσιανή με τη βοήθεια του Μανώλη για να μεταφέρει τα οστά του Διακοσάββα στο δάσος. Μόνο που εκεί την περιμένει μια έκπληξη.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο Ρόδο: «Η ζωή του Παράσχου θα κινδυνεύσει σύντομα»

Φωτεινή Παπαθεοδώρου για Μαύρο Ρόδο: «Η αγάπη του Πέτρου θα...»