Ύστερα από το «Maestro», μια ακόμα ελληνική παραγωγή, η ιστορική ταινία της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη», πήρε το «πράσινο φως» για να μπει στο Netflix. Η ανακοίνωση θα γίνει προσεχώς, ενώ είναι η πρώτη ελληνική ταινία που θα κάνει την είσοδό της στη δημοφιλή πλατφόρμα streaming.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Εκτός από το Netflix, το φιλμ «Σμύρνη μου αγαπημένη» πρόκειται να προβληθεί και στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ρωσίας και της Κίνας. Να θυμίσουμε ότι το σενάριο είναι βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο της δημιουργού, που αφορά στην καταστροφή της Σμύρνης το 1922 και ακολουθεί μια Ελληνίδα της υψηλής κοινωνίας στη Σμύρνη των αρχών του 20ού αιώνα. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί, Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννης Βογιατζής, Ταμίλα Κουλίεβα, Αναστασία Παντούση, Χρήστος Στέργιογλου κ.ά.

Η υπόθεση της ταινίας Σμύρνη μου αγαπημένη

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση, που αφορά στην καταστροφή της Σμύρνης το 1922 και ακολουθεί την πορεία μιας Ελληνίδας της υψηλής κοινωνίας από τη Σμύρνη. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε Μυτιλήνη, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Δρούτσα και Δάντης στο «Fame story»

Ένας από εμάς: Η νέα σειρά του ΑΝΤ1