Από TV24 Team

Έχουμε δει εικόνες από το μοναστήρι, έχουμε δει αποκλειστικά πλάνα από τα γυρίσματα και από την φωτογράφιση της σειράς, και κυριολεκτικά ανυπομονούμε να την δούμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες! Ο λόγος για την νέα δραματική σειρά Μαύρο Ρόδο, η οποία θα μας συνεπάρει μέσα από την τρομερή πλοκή της και τις διθυραμβικές ερμηνείες των ηθοποιών της (δείτε εδώ όσα δήλωσε ο Λεωνίδας Κακούρης για τη σειρά).

Η επίσημη ανακοίνωση του σταθμού για το Μαύρο Ρόδο

«Όταν προσπαθούν να σε εμποδίσουν να είσαι αυτό που θες, τότε σε καταδικάζουν στον πόνο και τη δυστυχία. Εκεί που η πίστη νικάει τις δοκιμασίες, εκεί ανθίζει το «Μαύρο Ρόδο».

Ένας σφοδρός και απαγορευμένος έρωτας ζωντανεύει στη μεγάλη παραγωγή του MEGA «Μαύρο Ρόδο», που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, στις 22:30. Η απρόσμενη ερωτική έλξη ανάμεσα σε μία δόκιμη μοναχή και έναν επιπόλαιο φοιτητή θα κάνει τους δύο νέους να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους και θα συμπαρασύρει όλους όσοι βρίσκονται γύρω τους. Θα επιλέξουν το «πρέπει» ή το «θέλω» για να βρει ο καθένας τη δική του σωτηρία;

Το «Μαύρο Ρόδο» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη. Το σενάριο επιμελείται ο Γιώργος Κρητικός. Το εκλεκτό καστ καθοδηγεί σκηνοθετικά ο Κώστας Αναγνωστόπουλος. Ο Γιώργος Θεοφάνους υπογράφει τη μουσική επένδυση και το τραγούδι των τίτλων ερμηνεύει η Ελένη Βιτάλη.

«Παρόλο που είμαι καλόγρια δεν είμαι και τόσο αγία...»

Τουλάχιστον 30 διαφορετικούς ρόλους έχει υποδυθεί στην καριέρα της η Μυρτώ Αλικάκη, ωστόσο, όπως τονίζει, φέτος είναι ιδιαίτερα γοητευμένη με τον ρόλο της μοναχής Κασσιανής που θα παίξει στο Μαύρο Ρόδο και μάλιστα σε ένα περιβάλλον με το οποίο δεν έχει καμία προσωπική σύνδεση.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Είστε μεταξύ προβών και γυρισμάτων για τη νέα σειρά του MEGA...

«Γενικά δεν έχω παράπονο, ούτε δημιουργικό έλλειμμα στη ζωή μου. Κάποιες φορές το τρέξιμο είναι πιο πολύ αλλά έτσι είναι η ζωή μας. Ζορίζουν τα πράγματα όταν στη δική μας δουλειά το ένα πράγμα πρέπει να γίνεται πάνω στο άλλο».

Τριάντα πέντε σειρές θα προβληθούν φέτος στο σύνολο και μάλιστα πολλοί συνάδελφοί σας θα εμφανιστούν σε δύο ή και τρεις από αυτές!

«Ηξερα πως είναι πολλές, δεν είχα μάθει όμως το νούμερο. Σαν τα παλιά χρόνια λοιπόν... Νομίζω ότι όλο αυτό έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση που έχουν αρχίσει να δέχονται όλα τα κανάλια αλλά, όπως και να έχει, ελπίζω να μην είναι απλά μια φούσκα που θα σκάσει. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Είμαστε όλοι πολλοί χαρούμενοι και βλέπουμε τι θα γίνει στο μέλλον».

Μια από αυτές τις παραγωγές είναι και το «Μαύρο ρόδο», όπου θα πρωταγωνιστείτε.

«Είναι μια πολύ φιλόδοξη παραγωγή με πολλά καλά ονόματα σε όλους τους ρόλους. Φιλοδοξεί να είναι μια από τις καλές σειρές της χρονιάς και μας το εύχομαι ειλικρινά. Πραγματεύεται ένα πολύ βασικό ζήτημα, αυτό της πίστης και της αφιέρωσης στον θεό. Αυτό όμως θα μπορούσε να το δει κανείς με την ευρύτερή του έννοια, της πίστης σε οποιαδήποτε ιδέα δηλαδή».

Κι εσείς έχετε αναλάβει έναν πολύ ενδιαφέροντα ρόλο.

«Εγώ υποδύομαι την Κασσιανή, μια από τις μεγαλύτερες μοναχές του μοναστηριού, η οποία παρόλο που ζει σε ένα μοναστήρι και έχει αφιερωθεί στον θεό, δεν είναι και τόσο άγια».

Μαύρο Ρόδο Μυρτώ Αλικάκη

Είναι αυστηρή με τους γύρω της;

«Είναι όντως αυστηρή προσωπικότητα και νοιάζεται για το καλό του μοναστηριού αλλά νοιάζεται και για άλλα πράγματα, τα οποία είναι πιο ποταπά, όπως είναι η εξουσία. Επίσης είναι πολύ ανταγωνιστική».

Κόντρα χαρακτήρας για ένα άτομο που ζει σε μοναστήρι.

«Νομίζω ότι παντού άνθρωποι κατοικούν. Οσο εξελιγμένοι και να είναι, δεν παύει να είναι άνθρωποι».

Μήπως η συμπεριφορά της πηγάζει από κάποιον πόνο; Μήπως υπήρξε πληγωμένη στη ζωή της;

«Σίγουρα κάτι τέτοιο συμβαίνει αλλά δεν ξέρω τι είναι ακριβώς. Για να την υποδυθώ και να πορευτώ μαζί με την Κασσιανή έχω φτιάξει μια παρόμοια ιστορία στο μυαλό μου. Σε κάθε περίπτωση πάντως για μένα είναι ένας πολύ γοητευτικός ρόλος, κυρίως επειδή είναι αρνητικός χαρακτήρας. Συνήθως υποδύομαι καλά κορίτσια. Πέρα από αυτό μου αρέσει γιατί ο ρόλος μου εξελίσσεται σε ένα περιβάλλον όπου εγώ δεν έχω καμία προσωπική σύνδεση. Είναι ωραίο για εμάς τους ηθοποιούς όταν πρέπει να υποδυθούμε προσωπικότητες και χαρακτήρες που είναι έξω από τα νερά μας».

Εφόσον δεν είχατε αναφορές, τι έρευνα κάνατε για να υποδυθείτε την Κασσιανή;

«Εκανα μια έρευνα αλλά υπήρξε και κάποιος συνεργάτης που μας ενημέρωσε για όλα τα εθιμοτυπικά των ανθρώπων που ζουν σε μοναστήρι. Το σημαντικό δεν είναι η εξωτερική μεταμόρφωση που θα δείτε αλλά η εσωτερική που προσπάθησα να βρω, πώς μπορεί να είναι μια καλόγρια που είναι αυστηρή χωρίς να είναι γραφική. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω. Θα δείξει».

Η Κασσιανή είναι κοντά με την Ελισσάβετ, την πρωταγωνίστρια; Εχουν καλή σχέση οι δυο τους;

«Η Κασσιανή δεν είναι καλή με κανέναν. Είναι ψυχρός άνθρωπος και καχύποπτος. Εχει πάντα στον νου της να τσακώσει το παραστράτημα. Δεν έχει προσωπικό θέμα με την Ελισσάβετ, όταν όμως αρχίσει να ψυχανεμίζεται ότι η πίστη της κοπέλας είναι έτοιμη να κλονιστεί εξαιτίας διάφορων γεγονότων, τότε μάλλον γίνεται προσωπική της υπόθεση. Εχει την τάση να ανακατεύεται στα πράγματα. Δεν έχει εμπιστοσύνη στους άλλους ότι θα τα καταφέρουν».

Θα προσπαθήσει να την επαναφέρει στον δρόμο του θεού;

«Θα προσπαθήσει να κάνει διάφορα. Δεν θα έχει ενδιαφέρον να τα πούμε όλα από τώρα».

Ακούγεται ότι θα προσπαθήσει να πάρει τη θέση της ηγουμένης. Ισχύει;

«Γι’ αυτό τόνισα ότι την ενδιαφέρει η εξουσία. Είναι η ουρά του μητροπολίτη, στον οποίο φέρεται με αγάπη και σεβασμό, θα έλεγε κανείς ότι τον κολακεύει συνεχώς. Ωστόσο ναι, επιβουλεύεται τον ρόλο της ηγουμένης και θέλει να είναι η επόμενη αλλά αυτό δεν είναι μόνο από φιλοδοξία».

Οι ραδιουργίες της θα βγουν στην επιφάνεια;

«Δεν ξέρω τι να σας απαντήσω σε αυτό. Εχω διαβάσει μόνο τα 25 από τα 160 που θα είναι η σειρά».

Θεατρικά θα είστε στο θέατρο Αθηνά, στους «Τέλειους ξένους».

«Ακριβώς, σε σκηνοθεσία Πέτρου Λαγούτη και Γιώργου Πυρπασόπουλου. Είναι το γνωστό θεατρικό έργο του Πάολο Τζενοβέζε. Είναι μια παράσταση όπου όλοι μπορούν να ταυτιστούν με τους ήρωές της. Τι είναι το κινητό για τη ζωή μας, ποια είναι η κρυφή ζωή που μπορεί να έχουμε όλοι εκεί μέσα, η δήθεν ευκολία που μπορεί να έχει η επικοινωνία μέσω των μέσων δικτύωσης, όπως και άλλα θέματα πραγματεύεται το έργο».

Περισσότερα στο Tivi Σίριαλ που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1€!!

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Το δράμα ζωντανεύει στις οθόνες μας - Ανατριχιαστικό το πρώτο trailer του Μαύρου Ρόδου

Του ξυπνούν εφιαλτικές μνήμες από το δικό του τροχαίο - Ο τραγικός ρόλος του Νίκου Πολυδερόπουλου στο Μαύρο Ρόδο