Από Πέννυ Μαστοράκου

Μετράμε λοιπόν αντίστροφα για την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του Μαύρου Ρόδου, της νέας δραματικής σειράς του Mega που πρόκειται να μας συνεπάρει σε μία ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα που ανθίζει μέσα στο σκότος. Το καστ των ηθοποιών απίστευτο (δείτε εδώ τις δηλώσεις του Κακούρη για το ρόλο του) και η πλοκή μας συναρπάζει πριν καν δούμε το πρώτο επεισόδιο.

Με αφορμή λοιπόν τον ρόλο του στη σειρά, ο Νίκος Πολυδερόπουλος το πρωί της Παρασκευής 23/9 μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη για τον ρόλο του στη σειρά, ενώ μάλιστα αποκάλυψε πως ταυτίζεται κάπως με τον ήρωά του καθώς του ξυπνούν αναμνήσεις από δικές του καταστάσεις του παρελθόντος.

Η αποκάλυψη του Νίκου Πολυδερόπουλου για τον ρόλο του

«Μαύρο Ρόδο λοιπόν, ο ρόλος μου είναι ένας άνθρωπος που κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι. Με φέρνει λίγο πίσω στο ατύχημα μου από την μηχανή, γιατί αν σκεφτείς πως δεν έχεις πόδια και είσαι εκεί πάνω είναι πολύ δύσκολο. Το καροτσάκι το είχα μέσα στο νοσοκομείο και όχι έξω.

Ανακαλύπτεις τις δυσκολίες που έχει ένας άνθρωπος όταν βρίσκεται πάνω σε ένα αμαξίδιο, διότι τα γυρίσματα είναι σε εξωτερικούς χώρους, η κίνηση είναι επώδυνη [...] πρέπει λοιπόν ο καθένας μας να ανέβει σε ένα αμαξίδιο για να καταλάβει την δυσκολία που υπάρχει.

Η θρησκεία μας μιλάει για την αγάπη, και στη σειρά υπάρχει αγάπη. Υπήρχε στη ζωή μου ένα ζοφερό παρελθόν. Το τροχαίο που είχα, η χρεοκοπεία που είχα από μία επιχείρηση που είχα κάνει, και εκεί συνειδητοποίησα πως ήμουν μόνος μου στα κύματα με δύο κουπιά, και έπρεπε να σωθώ. Αν έχεις στο ένα κουπί την θέληση και στο άλλο την πίστη, δεν μπορεί να σε αφήσει κανένας να πνιγείς, ούτε ο ίδιος ο θεός» δήλωσε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

«Παρόλο που είμαι καλόγρια δεν είμαι και τόσο αγία...»

Τουλάχιστον 30 διαφορετικούς ρόλους έχει υποδυθεί στην καριέρα της η Μυρτώ Αλικάκη, ωστόσο, όπως τονίζει, φέτος είναι ιδιαίτερα γοητευμένη με τον ρόλο της μοναχής Κασσιανής που θα παίξει στο Μαύρο Ρόδο και μάλιστα σε ένα περιβάλλον με το οποίο δεν έχει καμία προσωπική σύνδεση (δείτε εδώ το μοναστήρι στο οποίο θα διαδραματιστεί η σειρά). Ο λόγος στην ίδια...

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Είστε μεταξύ προβών και γυρισμάτων για τη νέα σειρά του MEGA...

«Γενικά δεν έχω παράπονο, ούτε δημιουργικό έλλειμμα στη ζωή μου. Κάποιες φορές το τρέξιμο είναι πιο πολύ αλλά έτσι είναι η ζωή μας. Ζορίζουν τα πράγματα όταν στη δική μας δουλειά το ένα πράγμα πρέπει να γίνεται πάνω στο άλλο».

Τριάντα πέντε σειρές θα προβληθούν φέτος στο σύνολο και μάλιστα πολλοί συνάδελφοί σας θα εμφανιστούν σε δύο ή και τρεις από αυτές!

«Ηξερα πως είναι πολλές, δεν είχα μάθει όμως το νούμερο. Σαν τα παλιά χρόνια λοιπόν... Νομίζω ότι όλο αυτό έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση που έχουν αρχίσει να δέχονται όλα τα κανάλια αλλά, όπως και να έχει, ελπίζω να μην είναι απλά μια φούσκα που θα σκάσει. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Είμαστε όλοι πολλοί χαρούμενοι και βλέπουμε τι θα γίνει στο μέλλον».

Μια από αυτές τις παραγωγές είναι και το «Μαύρο ρόδο», όπου θα πρωταγωνιστείτε.

«Είναι μια πολύ φιλόδοξη παραγωγή με πολλά καλά ονόματα σε όλους τους ρόλους. Φιλοδοξεί να είναι μια από τις καλές σειρές της χρονιάς και μας το εύχομαι ειλικρινά. Πραγματεύεται ένα πολύ βασικό ζήτημα, αυτό της πίστης και της αφιέρωσης στον θεό. Αυτό όμως θα μπορούσε να το δει κανείς με την ευρύτερή του έννοια, της πίστης σε οποιαδήποτε ιδέα δηλαδή».

Κι εσείς έχετε αναλάβει έναν πολύ ενδιαφέροντα ρόλο.

«Εγώ υποδύομαι την Κασσιανή, μια από τις μεγαλύτερες μοναχές του μοναστηριού, η οποία παρόλο που ζει σε ένα μοναστήρι και έχει αφιερωθεί στον θεό, δεν είναι και τόσο άγια».

Μαύρο Ρόδο Μυρτώ Αλικάκη

Είναι αυστηρή με τους γύρω της;

«Είναι όντως αυστηρή προσωπικότητα και νοιάζεται για το καλό του μοναστηριού αλλά νοιάζεται και για άλλα πράγματα, τα οποία είναι πιο ποταπά, όπως είναι η εξουσία. Επίσης είναι πολύ ανταγωνιστική».

Κόντρα χαρακτήρας για ένα άτομο που ζει σε μοναστήρι.

«Νομίζω ότι παντού άνθρωποι κατοικούν. Οσο εξελιγμένοι και να είναι, δεν παύει να είναι άνθρωποι».

Μήπως η συμπεριφορά της πηγάζει από κάποιον πόνο; Μήπως υπήρξε πληγωμένη στη ζωή της;

«Σίγουρα κάτι τέτοιο συμβαίνει αλλά δεν ξέρω τι είναι ακριβώς. Για να την υποδυθώ και να πορευτώ μαζί με την Κασσιανή έχω φτιάξει μια παρόμοια ιστορία στο μυαλό μου. Σε κάθε περίπτωση πάντως για μένα είναι ένας πολύ γοητευτικός ρόλος, κυρίως επειδή είναι αρνητικός χαρακτήρας. Συνήθως υποδύομαι καλά κορίτσια. Πέρα από αυτό μου αρέσει γιατί ο ρόλος μου εξελίσσεται σε ένα περιβάλλον όπου εγώ δεν έχω καμία προσωπική σύνδεση. Είναι ωραίο για εμάς τους ηθοποιούς όταν πρέπει να υποδυθούμε προσωπικότητες και χαρακτήρες που είναι έξω από τα νερά μας».

Εφόσον δεν είχατε αναφορές, τι έρευνα κάνατε για να υποδυθείτε την Κασσιανή;

«Εκανα μια έρευνα αλλά υπήρξε και κάποιος συνεργάτης που μας ενημέρωσε για όλα τα εθιμοτυπικά των ανθρώπων που ζουν σε μοναστήρι. Το σημαντικό δεν είναι η εξωτερική μεταμόρφωση που θα δείτε αλλά η εσωτερική που προσπάθησα να βρω, πώς μπορεί να είναι μια καλόγρια που είναι αυστηρή χωρίς να είναι γραφική. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω. Θα δείξει».

Η Κασσιανή είναι κοντά με την Ελισσάβετ, την πρωταγωνίστρια; Εχουν καλή σχέση οι δυο τους;

«Η Κασσιανή δεν είναι καλή με κανέναν. Είναι ψυχρός άνθρωπος και καχύποπτος. Εχει πάντα στον νου της να τσακώσει το παραστράτημα. Δεν έχει προσωπικό θέμα με την Ελισσάβετ, όταν όμως αρχίσει να ψυχανεμίζεται ότι η πίστη της κοπέλας είναι έτοιμη να κλονιστεί εξαιτίας διάφορων γεγονότων, τότε μάλλον γίνεται προσωπική της υπόθεση. Εχει την τάση να ανακατεύεται στα πράγματα. Δεν έχει εμπιστοσύνη στους άλλους ότι θα τα καταφέρουν».

Θα προσπαθήσει να την επαναφέρει στον δρόμο του θεού;

«Θα προσπαθήσει να κάνει διάφορα. Δεν θα έχει ενδιαφέρον να τα πούμε όλα από τώρα».

Ακούγεται ότι θα προσπαθήσει να πάρει τη θέση της ηγουμένης. Ισχύει;

«Γι’ αυτό τόνισα ότι την ενδιαφέρει η εξουσία. Είναι η ουρά του μητροπολίτη, στον οποίο φέρεται με αγάπη και σεβασμό, θα έλεγε κανείς ότι τον κολακεύει συνεχώς. Ωστόσο ναι, επιβουλεύεται τον ρόλο της ηγουμένης και θέλει να είναι η επόμενη αλλά αυτό δεν είναι μόνο από φιλοδοξία».

Οι ραδιουργίες της θα βγουν στην επιφάνεια;

«Δεν ξέρω τι να σας απαντήσω σε αυτό. Εχω διαβάσει μόνο τα 25 από τα 160 που θα είναι η σειρά».

Θεατρικά θα είστε στο θέατρο Αθηνά, στους «Τέλειους ξένους».

«Ακριβώς, σε σκηνοθεσία Πέτρου Λαγούτη και Γιώργου Πυρπασόπουλου. Είναι το γνωστό θεατρικό έργο του Πάολο Τζενοβέζε. Είναι μια παράσταση όπου όλοι μπορούν να ταυτιστούν με τους ήρωές της. Τι είναι το κινητό για τη ζωή μας, ποια είναι η κρυφή ζωή που μπορεί να έχουμε όλοι εκεί μέσα, η δήθεν ευκολία που μπορεί να έχει η επικοινωνία μέσω των μέσων δικτύωσης, όπως και άλλα θέματα πραγματεύεται το έργο».

Περισσότερα στο Tivi Σίριαλ που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1€!!

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Ανατριχιάσαμε με τα πλάνα! Όσα είδαμε στα παρασκήνια της φωτογράφισης του Μαύρου Ρόδου

Το δράμα ζωντανεύει στις οθόνες μας - Ανατριχιαστικό το πρώτο trailer του Μαύρου Ρόδου