Από TV24 Team

Δέκα μέρες έμειναν σε μοναστήρι του Ρεθύμνου η Κατερίνα Διδασκάλου και η Φωτεινή Παπαθεοδώρου, δίπλα σε γυναίκες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον θεό (δείτε εδώ εικόνες από τη μονή), ενώ η παραγωγή της σειράς «Μαύρο Ρόδο» έστησε ένα ολόκληρο μοναστήρι για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Ο έμπειρος και βραβευμένος σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς ανέλαβε τον σχεδιασμό και την κατασκευή του μοναστηριού, δημιουργώντας για μια ακόμα φορά ένα σκηνικό με «ψυχή», το οποίο συγκαταλέγεται και αυτό στους «πρωταγωνιστές» της σειράς. Στο μοναστήρι αυτό, που θα δούμε σύντομα στις οθόνες μας, θα μένει η μοναχή Ελισάβετ, κεντρικό πρόσωπο σε μια ιστορία σφοδρού και ασύμβατου έρωτα, την οποία υποδύεται η Φωτεινή Παπαθεοδώρου, ενώ τον ρόλο της ηγουμένης θα ερμηνεύσει η Κατερίνα Διδασκάλου.

Μαύρο Ρόδο Κατερίνα Διδασκάλου

Οι δύο πρωταγωνίστριες μάλιστα έμειναν 10 μέρες σε μοναστήρι της Κρήτης και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνου, για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της σειράς Κώστα Αναγνωστόπουλο («Το τατουάζ», «8 λέξεις»), έπρεπε οι δύο γυναίκες να βιώσουν την καθημερινότητα και τη ρουτίνα των μοναχών και να ζήσουν δίπλα σε γυναίκες που έχουν αφιερώσει τη ζωή και την ψυχή τους στον θεό.

Η εμπειρία ήταν τεράστια και για τις δύο ηθοποιούς, οι οποίες και με τη βοήθεια των μοναχών βελτίωσαν τα εκφραστικά τους μέσα. Το «Μαύρο ρόδο» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη. Το σενάριο επιμελείται ο Γιώργος Κρητικός και τη μουσική επένδυση της σειράς έχει αναλάβει ο Γιώργος Θεοφάνους.

Τα γυρίσματα στο μοναστήρι του Μαύρου Ρόδου

Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε αποκλειστικά για εσάς το TiVi Σίριαλ, το σκηνικό ή αλλιώς το μοναστήρι που στήθηκε εξ ολοκλήρου είναι εξαιρετικό και μάλιστα οι ηθοποιοί της σειράς έχουν μαγευτεί από τους χώρους που έχουν κληθεί να παίξουν τις σκηνές τους.

Μαύρο Ρόδο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Και μπορεί το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων να προκαλεί συγκίνηση στους πρωταγωνιστές και την παραγωγή, ωστόσο δεν λείπουν και τα αστεία περιστατικά μεταξύ τους. Με αγάπη και μεράκι οι πρωταγωνιστές κάνουν πρόβα τα λόγια τους, λίγο πριν ακουστεί ο ήχος της κλακέτας, ωστόσο όταν ακούσουν το «πάμε» του σκηνοθέτη, στον χώρο απλώνεται σιγή και όλοι μπαίνουν βαθιά στον ρόλο τους.

Μαύρο Ρόδο Μιχαήλ Ταμπακάκης

Όπως τονίζουν ήδη και οι άνθρωποι του καναλιού που έχουν δει μέρος των πρώτων επεισοδίων, ο απαγορευμένος έρωτας που θα προκύψει ανάμεσα σε μια 22χρονη μοναχή και ένα γοητευτικό αγόρι, θα αλλάξει το τοπίο της ελληνικής μυθοπλασίας. Η πρεμιέρα αναμένεται τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη.

Μαύρο Ρόδο Παπαθωμά Σκιαδαρέσης

Γιώργος Θεοφάνους και Ελένη Βιτάλη ηχογράφησαν το τραγούδι της σειράς

Ενα εξαιρετικό τραγούδι θα ντύσει μουσικά τους τίτλους της σειράς του MEGA «Μαύρο ρόδο». Συνθέτης του είναι ο κορυφαίος δημιουργός Γιώργος Θεοφάνους και ερμηνεύτρια η Ελένη Βιτάλη. Οι δύο καλλιτέχνες συνεργάζονται για πρώτη φορά και βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες στο στούντιο για την ηχογράφηση του τραγουδιού, το οποίο αποδίδει μοναδικά τα έντονα συναισθήματα που βιώνουν οι ήρωες της σειράς. Τους στίχους έγραψε η Κερασιά Ανδριανάκη, μαθήτρια του Γιώργου Θεοφάνους, η οποία επελέγη μέσα από διαγωνισμό που έκανε ο συνθέτης στο διαδίκτυο ανάμεσα στους μαθητές του.

Περισσότερα στο Tivi Σίριαλ που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1€!

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μυρτώ Αλικάκη - Μαύρο Ρόδο: «Παρόλο που είμαι καλόγρια δεν είμαι και τόσο αγία...»

Το δράμα ζωντανεύει στις οθόνες μας - Ανατριχιαστικό το πρώτο trailer του Μαύρου Ρόδου