Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η πολυαναμενόμενη σειρά του MEGA «Μαύρο Ρόδο» έρχεται το φθινόπωρο στις οθόνες μας με εξαιρετικούς συντελεστές και υψηλό επίπεδο παραγωγής. Για τις ανάγκες της σειράς και προκειμένου να αποδοθεί με τον μεγαλύτερο ρεαλισμό η ατμόσφαιρα του χώρου όπου εξελίσσεται μεγάλο μέρος της δράσης, χρειάστηκε να κατασκευαστεί εξαρχής ένα μοναστήρι.

Ο έμπειρος και βραβευμένος σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την κατασκευή του μοναστηριού, δημιουργώντας για μια ακόμα φορά ένα σκηνικό με «ψυχή», το οποίο συγκαταλέγεται και αυτό στους «πρωταγωνιστές» της σειράς.

Σύμφωνα με το σενάριο, στο μοναστήρι διαμένει η δόκιμη μοναχή Ελισάβετ, κεντρικό πρόσωπο σε μια ιστορία σφοδρού και ασύμβατου έρωτα, την οποία υποδύεται η Φωτεινή Παπαθεοδώρου. Τον ρόλο της Ηγουμένης ερμηνεύει η Κατερίνα Διδασκάλου (δείτε εδώ φωτογραφία τους από τα γυρίσματα με ράσα).

To μοναστήρι της σειράς «Μαύρο Ρόδο»

Έτσι θα ερωτευτούν η Ελισάβετ με τον Πέτρο

Ένας απαγορευμένος έρωτας είναι το επίκεντρο της δραματικής σειράς, Μαύρο Ρόδο του Mega που έρχεται το φθινόπωρο. Το σενάριο έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Κρητικός και το Tivi Σίριαλ που κυκλοφορεί έχει όλο το ρεπορτάζ για τον έρωτα που θα συγκλονίσει το κοινό.

Η αφοσίωση στον Θεό και η επιθυμία για έναν άντρα φέρνουν την απόλυτη σύγκρουση στη ζωή μιας δόκιμης μοναχής που φτάνει στα όριά της.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησαν τα γυρίσματα για τη νέα δραματική ιστορία που θα ξετυλιχθεί στις οθόνες μας το προσεχές φθινόπωρο. Η ιστορία ενός παράφορου έρωτα ανάμεσα σε δύο ανθρώπους από αντίθετους κόσμους θα πάρει σάρκα και οστά, παρουσιάζοντας πάθη, αδυναμίες, διλήμματα και δύο καρδιές που φλέγονται (δείτε εδώ ποιες μέρες και ώρες θα προβάλλεται η σειρά στο Mega).

Η απρόσμενη ερωτική έλξη ανάμεσα σε μία δόκιμη μοναχή και έναν επιπόλαιο φοιτητή θα κάνει τους δυο νέους να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους, να αμφισβητήσουν όλα όσα θεωρούσαν δεδομένα και να φτάσουν στα όριά τους. Το «Μαύρο ρόδο» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη. Το σενάριο επιμελείται ο Γιώργος Κρητικός και το εκλεκτό καστ καθοδηγεί σκηνοθετικά ο Κώστας Αναγνωστόπουλος. Τη σειρά επενδύει μουσικά ο Γιώργος Θεοφάνους.

Η 22χρονη Ελισάβετ επιθυμεί να αφιερώσει τη ζωή της στον Θεό. Ζει από δώδεκα χρονών σε ένα γυναικείο μοναστήρι στην επαρχία και είναι δόκιμη μοναχή. Πλησιάζει η πολυπόθητη ώρα που θα λάβει το καλογερικό σχήμα. Είναι όμως και η ώρα της πιο μεγάλης δοκιμασίας, η ώρα που το παρελθόν εισβάλλει σαν χείμαρρος και πάλι στη ζωή της και την παρασύρει σε μονοπάτια σκοτεινά. Ένας μεγάλος σεισμός καθιστά το μοναστήρι προσωρινά ακατάλληλο και την αναγκάζει να επιστρέψει για λίγο στο πατρικό της.

Εκεί θα γνωρίσει τον Πέτρο, φίλο της ετεροθαλούς αδελφής της, και περιζήτητο εργένη. Το βλέμμα του θα την αιχμαλωτίσει και όσο εκείνη θα αντιστέκεται στη γυναικεία της φύση που ξυπνάει, ένας απαγορευμένος έρωτας θα ανθίζει. Ενας έρωτας ικανός να γκρεμίσει όλες τις βεβαιότητές της. Είναι η ώρα που πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση: τι πραγματικά επιθυμεί, σε ποιον κόσμο θέλει να ζήσει, ποια είναι.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μιχαήλ Ταμπακάκης: Η ηλικία, η καταγωγή και η σύντροφος του πρωταγωνιστή του «Μαύρου Ρόδου»

Φωτεινή Παπαθεοδώρου: Μία άλλη χωρίς τα ράσα - Το Instagram της πρωταγωνίστριας του Μαύρου Ρόδου