Από Στέλλα Μούτσιου

Θρήνος ξέσπασε και στο Twitter με τον θάνατο της Μάρθας Καραγιάννη και όσο ο κόσμος ψάχνει να βρει λίγα λόγια να πει που να μπορούν να περιγράψουν όλα όσα έχει καταφέρει αυτή η γυναίκα τόσα χρόνια, ο Χάρης Ρώμας μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1 για την ηθοποιό.

Ο ίδιος, λοιπόν, επισήμανε πως δεν πρόκειται να την ξεχάσει κανείς και, μάλιστα, ανέφερε για πρώτη φορά μία στιγμή τους η οποία έχει χαραχτεί στο μυαλό του για πάντα.

Οι δηλώσεις του Χάρη Ρώμα για τον θάνατο της Μάρθας Καραγιάννη

«Θα μείνει αξέχαστη η Μάρθα Καραγιάννη, θέλει μεγάλη τέχνη για να κάνεις αυτούς τους ρόλους που μοιάζουν χαριτωμένοι και εύκολοι, αλλά έχουν δυσκολία ώστε να τους κάνεις ανεξίτηλα, όπως τους έκανε η Μάρθα», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Έβλεπα την Μάρθα να συνεχίζει τις πρόβες μαζί μου φορώντας πάντα περούκα με πυκνό μαύρο μαλλί. Κάποια στιγμή προχώρησαν οι πρόβες και αναγκάστηκα να της πω ότι για τον ρόλο, μιας και θα έκανε την ηλικιωμένη θεία, θα έπρεπε να βγάλει την περούκα αυτή και να βάλει κάποια άλλη με άσπρα μαλλιά»

«”Aγόρι μου, δεν έχω ανάγκη να βάλω μια άσπρη περούκα”, τότε βγάζει την περούκα και μένει με τα άσπρα της μαλλιά και μου λέει, “Αυτή είμαι πραγματικά και με αυτό το πρόσωπο θα παίξω”», κατέληξε.

Συντετριμμένη η Μαίρη Χρονοπούλου με την απώλεια της

Την Μάρθα Καραγιάννη αποχαιρετούν για πάντα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι την Κυριακή 18/9 και θυμούνται τις στιγμές που πέρασαν μαζί. Πέρα, λοιπόν, από την Ελένη Ράντου, για την σπουδαία ηθοποιό μίλησε και η Μαίρη Χρονοπούλου μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Δημοσίευσε, δηλαδή, μία φωτογραφία τους από μία τηλεοπτική τους στιγμή και τόνισε πως ήταν σαν αδερφές μεταξύ τους, γι' αυτό και δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει αυτό που έχει συμβεί.

«Μαρθούλα, γλυκό μου κορίτσι, να είναι το ταξίδι σου ήρεμο. Έχουμε πολλά να πούμε όταν συναντηθούμε… Δεν ήταν κολλητή μου, αλλά είχαμε αδελφικές σχέσεις. Ήταν από τις ελαχιστότατες συναδέλφους που με επισκεπτόταν στο νοσοκομείο, τόσα χρόνια που ήμουν άρρωστη. Αυτή και η Μπεάτα Ασημακοπούλου.

Δεν ήταν καμία τους κολλητή μου. Με την Μπεάτα μάλιστα είχαμε να συναντηθούμε 40 χρόνια! Μετά από τρεις μήνες έφυγε από καρκίνο! Είμαι κουρέλι. Τόσοι θάνατοι, σε δυο ημέρες μέσα. Αισθάνομαι ότι ακολουθώ… Και όλοι σχεδόν μικρότεροι μου. Αυτό το διήμερο ήταν ενα ‘Αουσβιτς καλλιτεχνικό.

Τέτοιο μαζικό θανατικό, είναι απλά απίστευτο. Ψάχνοντας γύρω μου σκηνοθέτες, ηθοποιούς, χορογράφους, βλέπω μια απέραντη ερημιά. Ενα καθολικό, καλλιτεχνικό μακελειό. Απλά, δεν το αντέχω. Δεν αντιμετωπίζεται εύκολα αυτή η «σφαγή»!

Με την Μάρθα παίξαμε, μαζί, μόνο στα μιούζικαλ. Την θυμάμαι συνεχώς μέσα σε μια δίαιτα, για να βάζει μπικινακια (όλοι της ζητούσαν να εμφανίζεται με μαγιό) και βλαστημούσε την ώρα και την στιγμή. Πρόσεχε πολύ την σιλουέτα της…

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ποδοσφαιρική περιγραφή που έκανε, για τον αγαπημένο της Κώστα Βουτσά (στον ρόλο του ποδοσφαιριστή Μασούρου, στην ταινια «Μια κυρια στα μπουζούκια»).

Ήταν ανυπέρβλητη εκεί! Μαρθουλα, γλυκό μου κορίτσι, να είναι το ταξίδι σου ήρεμο. Έχουμε πολλά να πούμε όταν συναντηθούμε…», έγραψε χαρακτηριστικά.

Μαίρη Χρονοπούλου Μάρθα Καραγιάννη

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Κι εγώ ήμουν όμορφη, αλλά...» - Οι αποκαλύψεις της Μάρθας Καραγιάννη για τον γάμο της με τον Μίμη Στεφανάκο

Μάρθα Καραγιάννη: Οι ρόλοι της σπουδαίας ηθοποιού στις τηλεοπτικές σειρές των καναλιών