Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η χθεσινή (19/9) ημέρα χαρακτηρίστηκε από το πλήθος των σειρών και των ψυχαγωγικών προγραμμάτων που έκαναν πρεμιέρα σε όλα τα κανάλια. Ο ALPHA, με τις δύο σειρές του, «Ο Παράδεισος των Κυριών» και «Σασμός» κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να ισοπεδώσει τον ανταγωνισμό.

Τα βήματα που έκαναν τον ALPHA να βγει κερδισμένος στην τηλεθέαση

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο «Παράδεισος των Κυριών» είναι η νέα πολλά υποσχόμενη σειρά του καναλιού.

Η σειρά τοποθετείται στην Αθήνα του 1963 και έχει ως κεντρικό θέμα το άνοιγμα ενός πολυκαταστήματος ρούχων. Το κατάστημα ανοίγουν οι νεαροί επιχειρηματίες Αριστείδης Γερακάς και Ντίνος Παπακώστας, που έχουν ως στόχο να αλλάξουν τον εμπορικό χάρτη της πόλης, αλλά και τις ζωές τους.

Το βράδυ πριν τα εγκαίνια ωστόσο, ο Αριστείδης δολοφονείται και τα πάντα αλλάζουν, ενώ η Αμαλία, ο μεγάλος έρωτας του Ντίνου αρραβωνιάζεται με άλλον άνδρα.

Ο Παράδεισος, σημείωσε 17,4% στο δυναμικό κοινό (15,2 - 15,2 - 17,5 - 21,8), δίνοντας εξαιρετικό lead in στον Σασμό (29,5%). Την ίδια στιγμή, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με τον Εκατομμυριούχο έκανε κατά μέσο όρο στο δυναμικό κοινό 12,8% (10,8 - 11,0 - 14,2 - 15,0) και φάνηκε ξεκάθαρα πως πλέον έχει απέναντί του έναν υπολογίσιμο αντίπαλο (δείτε εδώ τα σχόλια του Twitter για το πρώτο επεισόδιο).

Όσο για τον Σασμό, εκεί το κανάλι τα έπαιξε όλα για όλα και βγήκε κερδισμένο και με το παραπάνω. Η επιτυχημένη σειρά επέστρεψε με τη δεύτερη σεζόν και εντυπωσίασε το κοινό, σαρώνοντας στην τηλεθέαση του δυναμικού κοινού. Κατά μέσο όρο έκανε 28,9% φτάνοντας μάλιστα σε τέταρτα και το 32 (21,8-29,5-28,2-32,5-28,2-32,9-29,4-21,9-12,4). H βεντέτα της Κρήτης έχει αγαπηθεί κατά πολύ από το τηλεοπτικό κοινό και έτσι η ανυπομονησία για τη δεύτερη σεζόν ήταν πολύ μεγάλη (δείτε εδώ πώς σχολίασε το επεισόδιο το Twitter).

Το σενάριο και το δυνατό καστ των δύο σειρών κατάφεραν να ανεβάσουν κατά πολύ τις μετοχές τους και να τις εκτοξεύσουν στις πρώτες θέσεις της τηλεθέασης. Εάν οι δύο αυτές σειρές του καναλιού συνεχίσουν έτσι τότε έχουμε να μιλάμε για ξεκάθαρο νικητή μέσα στη χρονιά.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Ο Παράδεισος των Κυριών: Ξεκινάνε από τα 900 ευρώ και φτάνει τα... - Πόσα λεφτά παίρνουν οι ηθοποιοί της σειράς

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη: Οι μισθοί των πρωταγωνιστών του Σασμού