Από Πέννυ Μαστοράκου

Ένας από τους πιο μυστηριώδης και σκοτεινούς χαρακτήρες του Μαύρου Ρόδου, είναι αδιαμφησβήτητα ο Θέμης Καστρινός (δείτε εδώ όλα όσα αποκάλυψε ο Λεωνίδας Κακούρης για το ρόλο του), καθώς σιγά σιγά αποκαλύπτονται ένα ένα μυστικά που κρύβει από το παρελθόν του.

Πρώτα λοιπόν η άγνωστη σχέση του με τον Πολυξένη, έπειτα οι σχέσεις που διατηρούσε με τον Βίκο, με τον οποίο ήταν σαν αδέρφια κάποτε και τώρα θανάσιμοι εχθροί, τι τελικά μένει να μάθουμε ακόμη; Το μόνο σίγουρο είναι πως στα επόμενα επεισόδια η μοίρα θα του παίξει ύπουλο παιχνίδι καθώς θα κινδυνεύσει η ίδια του η ζωή!

Ο Θέμης κινδυνεύει στο Μαύρο Ρόδο

Όπως ήδη έχουμε δει, σ Θέμης Καστρινός μπορεί να έχει βγάλει από τη μέση πολλούς, αλλά όχι τον Βίκο, ο οποίος θέλει με κάθε τρόπο να αποκτήσει αυτός τον έλεγχο της περιοχής, και μετά την γυναίκα του Θέμη, αποφασίζει να του πάρει και την ίδια την ζωή!

Μετά τα τελευταία γεγονότα, ο Βίκος έχει πάρει την απόφασή του, και την ώρα που ο Θέμης πηγαίνει στην Γερακιανή άντρες του Βίκου έχουν πάρει εντολή να προκαλέσουν τροχαίο στην εθνική οδό. Ο Θέμης όμως, με σκοπό να αναγκάσει τον Πέτρο να γυρίσει πίσω, έχει κάνει ακριβώς το ίδιο, έχει σκηνοθετεί ένα τροχαίο! Ο Βίκος λοιπόν θα μάθει τα νέα και θα χαρεί, όμως η χαρά του θα κρατήσει για λίγο...

Μαύρο Ρόδο Θέμης

Θα πάει στην Γερακιανή και εκεί η κατάσταση είναι δύσκολη...

Ο Λευτέρης θα νοσηλευτεί στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση μετά από έμφραγμα που έπαθε. Η Ελισάβετ, λόγω της περίπτωσης αυτής, θα καθυστερήσει την επιστροφή της στο μοναστήρι και ο Πέτρος θα έχει την ευκαιρία να είναι περισσότερο κοντά της.

Από τη Γιάννα Παπανικολάου

Ο Λευτέρης, που παλεύει να πείσει την Ελισάβετ να αφήσει το μοναστήρι και να γυρίσει πίσω στην κανονική της ζωή και τα εγκόσμια, στρέφεται στον Πέτρο με ένα παράξενο αίτημα.

«Θα ήθελα να σου ζητήσω μια χάρη, θα σου φανεί παράξενο, αλλά μπορείς να μείνεις κι άλλο εδώ στο χωριό μας; Να γίνεις παρέα της, ίσως να καταφέρεις εσύ να την κάνεις να γυρίσει πίσω και να πετάξει τα ράσα», του λέει και ο Πέτρος παραξενεύεται, αλλά ωστόσο θέλει μέσα του να το κάνει καθώς έχει αρχίσει και ερωτεύεται την Ελισάβετ (δείτε εδώ τις αντιδράσεις του Twitter για το πρώτο τους τετ-α-τετ).

Μαύρο Ρόδο Πέτρος

Από την άλλη, η Πολυξένη που φοβάται μήπως το παρελθόν της βγει στο φως, αντιδράει στα σχέδια του Λευτέρη και θέλει με κάθε τρόπο να απομακρύνει τον Πέτρο από τις ζωές τους.

Η Ελισάβετ αποφασίζει να φύγει μέσα στη νύχτα για το μοναστήρι με τη βοήθεια του Γεράσιμου, όμως ο Λευτέρης θα της χαλάσει τα σχέδια, αφού πάει να βρει την ηγουμένη και με τη σειρά της εκείνη συναντάει την Ελισάβετ: «Κόρη μου, πιστεύω πως λίγες μέρες ακόμα να καθίσεις δίπλα στον πατέρα σου θα κάνει καλό στις σχέσεις σας και με τη βοήθεια του Θεού αυτές θα φτιάξουν». Την ίδια ώρα ο Πέτρος αποφασίζει να μείνει κι άλλο στη Γερακιανή με πρόφαση τις εργασίες στο μοναστήρι.

Η πίεση που ασκούν στην Ελισάβετ ο Πέτρος και ο Λευτέρης προκειμένου να μείνει εκτός μοναστηριού, κάνουν την κοπέλα να αντιδράσει και έτσι αποφασίζει να τους μιλήσει ώστε να κατανοήσουν τα θέλω της. «Εκεί είναι πια η ζωή μου και θέλω να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο, του Θεού», του εξηγεί.

Μαύρο Ρόδο Ελισάβετ

«Ησουν πολύ μικρή όταν πήγες στο μοναστήρι, δεν μπορεί να το αποφάσισες μόνη σου, ίσως σε πίεσαν», της λέει ο Πέτρος, ενώ ο Λευτέρης συμπληρώνει: «Πλύση εγκεφάλου σού έκαναν». Εκείνη όμως επιμένει και τους ζητάει να την αφήσουν σε ησυχία.

Η πίεση από όλο αυτό όμως προκαλεί έμφραγμα στον Λευτέρη, ο οποίος πέφτει στον δρόμο και η Ελισάβετ με τον Πέτρο τρέχουν να τον βοηθήσουν. Μάλιστα ο νεαρός παλεύει να τον κρατήσει στη ζωή, ενώ η Ελισάβετ ζητάει τη βοήθεια του Γεράσιμου και μαζί μεταφέρουν τον Λευτέρη στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του Γεράσιμου είναι κρίσιμη και η Ελισάβετ προσεύχεται να γίνει καλά ο πατέρας της.

Την ίδια ώρα, ο Θέμης περιμένει τον γιο του για να υπογράψει τα συμβόλαιο για το νέο μαγαζί που ανοίγει και η μη επιστροφή του στην Πάτρα τον αναγκάζει να πάει ο ίδιος στο χωριό για να τον φέρει πίσω.

Μόλις φτάνει εκεί, ο πρώτος άνθρωπος που συναντάει είναι η Πολυξένη, την οποία έχει χρόνια να δει... Από τότε που οι δυο τους είχαν ένα ειδύλλιο!

Στο νοσοκομείο ο Πέτρος θα ζητήσει συγγνώμη από την Ελισάβετ για όλα: «Θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη για τη συμπεριφορά μου! Δεν ήταν σωστό να σε πιέσω και έπρεπε να κατανοήσω τις δικές σου ανάγκες», απολογείται, όταν λίγα λεπτά αργότερα εμφανίζεται ο Θέμης εκεί: «Αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ. Εγώ σε περιμένω στην Πάτρα να ρίξουμε τις υπογραφές και εσύ μου θέλεις να φτιάξεις τα μοναστήρια στη Γερακιανή», του λέει κοιτάζοντας με ύφος απορίας την Ελισάβετ.

Η συνάντηση πατέρα και γιου φέρνει ένταση, ενώ μια κίνηση του Πέτρου προς την Ελισάβετ προκαλεί μια απρόσμενη αντίδραση. Ο Λευτέρης καταφέρνει να ξεφύγει τον κίνδυνο, αλλά αυτό που συνέβη τρενάρει κι άλλο την επιστροφή της Ελισάβετ στο μοναστήρι.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Η ηλικία και οι σπουδές της Νεφέλης Κουρή - Όσα δεν ξέρουμε για την Αλεξία από το Μαύρο ρόδο

«Ήταν απαραίτητο να ζήσω το πρόγραμμα της μοναχής...» - Η αποκάλυψη της Κατερίνας Διδασκάλου για τον ρόλο της στο Μαύρο Ρόδο