Από Πέννυ Μαστοράκου

Η μέρα που περίμεναν όλοι έφτασε και επιτέλους στο επεισόδιο της Τετάρτης 28/9 του Σασμού, η γιαγιά Ειρήνη δεν είδε στον ύπνο της, αλλά ολοζώντανο μπροστά της στον ξύπνιο της, τον ανιψιό της Παύλο Βρουλάκη (ο οποίος της εκμυστηρεύτηκε πολλά...). Τον είχε για πεθαμένο εδώ και είκοσι χρόνια, κι μην μπορώντας να διαχειριστεί το τι συνέβη, έπεσε και σωριάστηκε στο πάτωμα!

Για ακόμη μία φορά με την ερμηνεία της καθήλωσε τους πάντες, μιας και χρήστες του Twitter την αποθέωσαν στο αποψινό επεισόδιο, σε αντίθεση με τον Σταύρο τον οποίο δούλευαν ψιλό γαζί με τα σχόλιά τους εξαιτίας της ακραίας συμπεριφοράς του.

Σπάραξαν οι χρήστες στο Twitter με την γιαγιά Ειρήνη

Δεν έρχεται όμως για καλό...

Στον Σασμό, ο Παύλος είναι αποφασισμένος να ξεπλύνει αυτός το αίμα των Βρουλάκηδων. Δίνει όρκο μπροστά σε όλους πάνω από τον τάφο του Άγγελου. Το μίσος και η οργή ξεχειλίζουν και ένας νέος κύκλος ανοίγει που φοβίζει τους πάντες και από τις δύο οικογένειες.

Από τη Μαρία Μεταξητινού

Ο Παύλος δίνει το «στίγμα» του αμέσως και μάταια προσπαθούν να τον πείσουν τόσο η Μαρίνα όσο και ο παπα-Μιχάλης να σταματήσει το κακό, να μην πάρει εκδίκηση για κανέναν και για τίποτα. Ο Παύλος είναι αποφασισμένος και τα «μαντάτα» φτάνουν στους Σταματάκηδες. Πρώτος και καλύτερος ο Μαθιός, που έρχεται αντιμέτωπος με τον Παύλο: «Έμαθα ότι θέλεις να μας ξεκληρίσεις, Παύλο Βρουλάκη. Εδώ είμαστε και δεν σε φοβόμαστε γιατί δεν έχουμε κάμει πράμα», τον προκαλεί ο Μαθιός, με τον Παύλο να τον απειλεί:

Σασμός Παύλος Βρουλάκης

«Το είδα πως δεν έχετε κάνει πράμα. Κανέναν δεν αφήσατε. Μετά τον Μάρκο και τα κοπέλια του», του λέει και οι απειλές που ανταλλάσσουν προμηνύουν νέο κύκλο αίματος. Η ένταση μεταξύ των δύο οικογενειών θυμίζει καζάνι που σιγοβράζει, γι’ αυτό και ο παπα-Μιχάλης ζητά ξανά από τον Παύλο: «Σταμάτα τις απειλές και ό,τι έχεις άλλο βάλει στο μυαλό σου και κοίτα να κάτσεις φρόνιμα, καμία εκδίκηση δεν θα πάρεις γΙα τον φόνο του Αγγελου. Εκείνοι που φταίνε θα τους αναλάβει η δικαιοσύνη», του επισημαίνει.

Την άλλη μέρα το βράδυ ακούγεται μια τεράστια έκρηξη που ακούστηκε σε όλο το χωριό: «Ήντα να γίνηκε; Από το σπίτι των Σταματάκηδων ακούστηκε, σαν να τους ανατινάξανε», λένε και τρέχουν να δουν. Κι όντως στο σπίτι της Καλλιόπης έχει γίνει έκρηξη και ο κόσμος στο χωριό είναι ανάστατος.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Ένα βήμα πριν τον θάνατο ο Αστέρης - Χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και...

Σασμός: Δεν τα σηκώνουν αυτά οι Κρητικοί! Ο Παύλος απειλεί την Μαρίνα να μην τολμήσει να ξαναπαντρευτεί