Από Πέννυ Μαστοράκου

Μετά την Πέμη Ζούνη και τον ρόλο της στην καθημερινή δραματική σειρά 'Ερωτας Φυγάς, ο οποίος κινεί με τον δικό του τρόπο τα νήματα της πλοκής της υπόθεσης, και ο πρωταγωνιστής Αντώνης Καρυστινός ή αλλιώς Ιάσονας, μίλησες στο περιοδικό 7 Μέρες Tv (όσα θα δούμε στην σειρά σήμερα 22/9).

Ο γνωστός ηθοποιός, δεν έκρυψε τίποτα και υπήρξε άκρως αποκαλυπτικός σχετικά με την πλοκή της σειράς, αλλά και για τον ανατρεπτικό ρόλο του Ιάσονα, που ο ίδιος ενσαρκώνει, ενώ έδωσε πολλά στοιχεία για τον χαρακτήρα του ήρωά του, ο οποίος δεν είναι ακριβώς όπως τον βλέπουμε στα πρώτα επεισόδια.

Όσα αποκάλυψε ο Αντώνης Καρυστινός για τον ρόλο του ως Ιάσονας

Ποιος ήταν ο λόγος που είπατε το «ναι» στην καθημερινή σειρά του OPEN;

Το ιστορικό πλαίσιο της εποχής έπαιξε μεγάλο ρόλο, καθώς αυτά που απασχολούσαν τους ανθρώπους το 1957, όπως η επιβίωση, η φτώχεια και η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, απασχολούν τον κόσμο και σήμερα. Για μένα, αυτό ήταν μεγάλο δέλεαρ, καθώς στο θέατρο έχω παίξει σε έργα εποχής αλλά στην τηλεόραση όχι. Θα σταθώ και στο σκηνοθέτη Βασίλη Τσελεμέγκο- είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζομαι μαζί του και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό, γιατί τον θαυμάζω για την άρτια δουλειά του.

Είμαι πολλαπλά χαρούμενος καθώς έχω συνεργαστεί με τον Σταύρο· Σβήγκο στον «Αστέρα Ραχούλας», άρα τον ξέρω υποκριτικά, και με την Πέμη Ζούνη έχω δουλέψει στο θέατρο. Με τον Σταύρο Ζαλμά και την Ντάνη Γιαννακοπούλου συναντιόμαστε πρώτη φορά, αλλά έχουμε μια άψογη συνεργασία, επειδή αντιμετωπίζουμε τη δουλειά από την ίδια οπτική γωνία. Δεν είναι θέμα χημείας, αλλά οπτικής. Θεωρώ ότι είναι ευλογία να γίνονται τέτοιες σειρές.

Ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος σας στη σειρά;

Ο Ιάσονας είναι κληρονόμος του μεγαλύτερου κτήματος της περιοχής. Ως πρώτη εντύπωση, στους έξω φαίνεται καλός και ευγενικός. Όμως ταυτόχρονα είναι άνθρωπος που μπορεί να γίνει πολύ σκληρός με όποιον δεν είναι σωστός απέναντι του. Στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, γίνεται ο κακός της ιστορίας για να κρατήσει κοντά του τη γυναίκα που αγάπησε από την πρώτη ημέρα που την είδε. Μπορεί να ζει σε μια πατριαρχική κοινωνία, αλλά δεν είναι ο άντρας-αφέντης.

Έχει ζήσει στο εξωτερικό, έχει άλλες ιδέες και θέλει μια καλύτερη κοινωνία για άντρες και γυναίκες. Για τον Ιάσονα, η Αλεξάνδρα είναι σαν κάρμα, κισμέτ. Τη βλέπει στην Αθήνα να βγαίνει από ένα σπίτι και την ερωτεύεται ως ιδεατή θηλυκή εικόνα. Αυτή, λοιπόν, η κοπέλα που ονειρεύεται τα βράδια εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά του και του ζητά δουλειά. Άρα, πρόκειται για μια συγκλονιστική συγκυρία. Είναι ο έρωτας της ζωής του!

Φωτογραφίες και περιλήψεις του Έρωτας Φυγάς

Για την Αλεξάνδρα, όμως, δεν ισχύει το ίδιο, έτσι δεν είναι;

Η Αλεξάνδρα ζει σε μια εποχή που η γυναίκα δεν είχε λόγο στις ερωτικές της επιλογές, παρόλο που εκείνη το έσκασε με τον άντρα που αγαπούσε, τον Μάρκο. Για να σώσει τον Μάρκο, παντρεύεται τον Ιάσονα, πληρώνει ένα τίμημα και τον παίρνει με προξενιό.

Δύσκολη η ζωή της γυναίκας τότε...

Γιατί σήμερα δεν είναι; Ποιοι γονείς, ποιοι άντρες, ποιες οικογένειες έχουν μάθει στα παιδιά τους να σέβονται τις γυναίκες; Εδώ και δυο χρόνια ακούμε συνεχώς για γυναικοκτονίες. Είναι δυνατό να χτυπάμε τις γυναίκες γιατί είμαστε πιο δυνατοί σωματικά; Αυτή είναι ζούγκλα, όχι ανδρισμός.

Είναι ο έρωτας μια επαναστατική πράξη;

Δεν θα το έλεγα. Ως επαναστατική θα χαρακτήριζα μόνο μια συλλογική πολιτική πράξη για την πρόοδο της κοινωνίας και όχι κάτι ατομικό, που ουσιαστικά αποτελεί συναισθηματική επιλογή. Η επανάσταση είναι μια αλλαγή κοινωνική και όχι ατομική.

Οι 15 ηθοποιοί που θα πλαισιώσουν τη νέα σειρά

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (Ντάνη Γιαννακοπούλου)

Είναι μια έξυπνη και όμορφη κοπέλα που έχει την ικανότητα να ορίζει τη ζωή της και να καταφέρνει ό,τι βάζει στο μυαλό της. Μεγάλωσε με τον ετεροθαλή αδελφό της, ο οποίος είναι αρκετά χρόνια μεγαλύτερό της, όταν σκοτώθηκαν και οι δυο γονείς της.

Είναι μια πολύ καλή μοδίστρα, δουλεύει στον καλύτερο οίκο της εποχής της. Ξέρει ότι η ομορφιά ανοίγει πόρτες και τη χρησιμοποιεί για να πετύχει. Το τελευταίο που τη νοιάζει όμως είναι να γίνει πλούσια και ισχυρή. Θέλει να κερδίσει την ευτυχία και την αγάπη που στερήθηκε όταν έχασε τους γονείς της. Ερωτεύεται τον Μάρκο και κάνει τα πάντα για να είναι μαζί του. Όμως η μοίρα έχει άλλα σχέδια γι’ αυτήν.

ΜΑΡΚΟΣ (Σταύρος Σβήγκος)

Παιδί εργατικής τάξης, γίνεται ένας πολύ καλός μηχανικός αυτοκινήτων και δουλεύει στο συνεργείο ενός κολλητού φίλου του πατέρα του, του κυρ-Γιάννη. Ο πατέρας του σκοτώθηκε στον πόλεμο και η μητέρα του είναι εξαφανισμένη. Είναι έξυπνος, έχει τελειώσει το γυμνάσιο και είναι πολύ ερωτευμένος με την Αλεξάνδρα. Θα φτάσει να κάνει και φόνο για χάρη της. Θέλει να παντρευτούν, αλλά οι περιστάσεις τον αποτρέπουν συνέχεια. Όταν μπαίνει φυλακή, αλλάζει και όταν βγαίνει γίνεται εκδικητής.

ΙΑΣΟΝΑΣ (Αντώνης Καρυστινός)

Ο Ιάσωνας είναι κληρονόμος του μεγαλύτερου κτήματος της περιοχής. Στην αρχή φαίνεται καλός και ευγενικός. Είναι έξυπνος και πολύ δίκαιος. Μπορεί να γίνει πολύ σκληρός με όποιον δεν είναι σωστός απέναντί του. Γίνεται ο κακός της ιστορίας για να κρατήσει κοντά του την αγαπημένη του Αλεξάνδρα.

Έχει σπουδάσει στο εξωτερικό και έχει κοσμοπολίτικο αέρα. Θέλει να φέρει καινοτομίες στην επιχείρηση, αλλά βρίσκει τοίχο στην προσκόλληση της μητέρας του στα παλιά. Ερωτεύεται με πάθος την Αλεξάνδρα και κάνει τα πάντα για να την κρατήσει κοντά του.

ΜΑΡΓΕΤΑ( Πέμη Ζούνη)

Η μητέρα του Ιάσωνα είναι μια δυναμική γυναίκα που διευθύνει την επιχείρηση με σιδερένια πειθαρχία. Είναι πολύ όμορφη ακόμα -στα νιάτα της ήταν μια καλλονή. Προέρχεται από πλούσιους γαιοκτήμονες και παντρεύτηκε τον έναν από τους αδελφούς Δεμερτζή. Είναι αποφασιστική και θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει η οικογένειά της απόλυτος κυρίαρχος της γης τους.

Σχεδιάζει με μυστικότητα τα πάντα γύρω από την οικογένεια και την περιουσία της, και αν χρειαστεί χρησιμοποιεί τους ανθρώπους που έχει γύρω της. Είναι χειριστικός άνθρωπος. Είναι δυναμική και λίγο απόμακρη, τους κρατάει όλους σε μια απόσταση για να μπορεί να φτάσει τα πράγματα εκεί που θέλει.

Έρωτας φυγάς ηθοποιοί

ΣΤΕΦΑΝΟΣ (Σταύρος Ζαλμάς)

Γέννημα - θρέμμα της περιοχής. Ο πατέρας του ήταν ένας από τους μεγάλους γαιοκτήμονες. Όταν αναδύθηκαν οι Δεμερτζήδες πήραν πολλή από την αίγλη και τα κτήματά της οικογένειας του Στέφανου. Ερωτεύτηκε τη Μαργέτα, αλλά η Αθηνά, η μητέρα της, προτίμησε για γαμπρό τον Γιώργο Δεμερτζή, ως πιο ισχυρό. Ο Στέφανος παντρεύτηκε μια άλλη γυναίκα και έκανε δύο παιδιά.

Έγινε συνέταιρος με τον Δεμερτζή, αλλά εκείνος δεν του φέρθηκε τίμια. Πάνω σε μια διαμάχη, ο Στέφανος σκοτώνει τον Δεμερτζή, παραδέχεται τον φόνο και μπαίνει 20 χρόνια φυλακή. Πουλάει τα κτήματά του στο Κιάρι και επενδύει στην Αθήνα σε περιοχή όπου ανεβαίνουν ραγδαία οι τιμές.

Η μοίρα του παίζει ένα άσχημο παιχνίδι. Σε αυτοκινητικό δυστύχημα σκοτώνεται όλη του η οικογένεια. Μόνος και φυλακισμένος αρχίζει να αντιλαμβάνεται το βαθύτερο νόημα της ζωής και των πράξεών μας. Βγαίνει από τη φυλακή με την αμνηστία που έδωσε ο βασιλιάς και κατεβαίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

ΣΤΡΑΤΟΣ ( Γεράσιμος Γεννατάς)

Είναι ο φίλος του Ιάσωνα από τον στρατό. Δουλεύει ως επιστάτης στα κτήματα των Δεμερτζήδων, όπως έκανε και ο πατέρας του. Τον κρατάει εκεί η Μαργέτα στη μνήμη του πατέρα του, που την είχε σώσει και του το χρωστάει μέσα της. Είναι ψευτάκος και υποκριτής. Ο μεγαλύτερος φόβος του είναι μη χάσει τη θέση του και γι’ αυτό φοβάται και υπονομεύει τον Μάρκο που είναι μορφωμένος και ικανός.

Όταν μαθαίνει την αλήθεια για τον Μάρκο και την Αλεξάνδρα και τι τους έφερε εκεί, με ένα όπλο στα χέρια του εκβιάζει τους πάντες, ακόμα και τη Μαργέτα. Είναι παντρεμένος με τη Γίτσα και έχει μαζί του την αδελφή του, τη Ρηνιώ.

ΓΕΩΡΓΙΑ (Μαριάννα Πολυχρονίδη)

Είναι η σύζυγος του Στράτου. Δουλεύει για τη Μαργέτα εδώ και χρόνια. Αγράμματο κορίτσι, όχι ιδιαίτερα έξυπνη και χωρίς φοβερά προσόντα, που παλεύει στη ζωή της να κρατήσει τη μικρή εξουσία που έχει κερδίσει στο σπίτι και στη δουλειά της. Στην αρχή βοηθάει την Αλεξάνδρα και τον Μάρκο να βρουν δουλειά στα κτήματα. Όταν βλέπει όμως ότι η Αλεξάνδρα κερδίζει την εύνοια της Μαργέτας αρχίζει να εκθέτει την Αλεξάνδρα και τον Μάρκο στα αφεντικά.

ΡΗΝΙΩ (Δένια Μιμερίνη)

Η μικρή αδελφή του Στράτου δουλεύει στο αρχοντικό. Είναι γλυκιά, τρυφερή, καθόλου πονηρή όπως ο αδελφός της, είναι αγνή ψυχή και αφελής. Ερωτεύεται τον Μάρκο με την πρώτη ματιά. Φροντίζει την Αλεξάνδρα, αφού πιστεύει ότι είναι η αδελφή του Μάρκου.

ΕΛΠΙΔΑ (Μαρία Κωνσταντάκη)

Είναι η κόρη ενός από τους αδελφούς Δεμερτζή και πρώτη ξαδέλφη του Ιάσωνα. Η Ελπίδα είναι σπάταλη και έχει ξοδέψει την περιουσία που της άφησε ο πατέρας της, ζώντας μια ζωή ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει στείλει την κόρη της να σπουδάσει στο Παρίσι, την οποία συχνά επισκέπτεται. Είναι παντρεμένη μ’ έναν γιατρό, τον οποίο πήρε για να λέει ότι είναι σύζυγος γιατρού. Είναι άπληστη, δολοπλόκα, αλλά όχι τόσο έξυπνη.

ΜΙΧΑΛΗΣ (Κώστας Καζανάς)

Είναι ο σύζυγος της Ελπίδας. Κατάγεται από τη Βόρεια Ελλάδα και είχε διοριστεί στην Πελοπόννησο όταν γνώρισε και ερωτεύτηκε την Ελπίδα. Παντρεύτηκαν, αλλά στην πορεία κατάλαβε ότι η Ελπίδα ήθελε απλώς τον τίτλο της συζύγου γιατρού. Τον ενοχλεί αυτό τόσο πολύ, ώστε καταφεύγει στο αλκοόλ.

ΓΙΑΓΙΑ (Έφη Παπαθεοδώρου)

Είναι η μητέρα της Μαργέτας. Έχει άνοια και μπερδεύει τα πάντα. Θυμάται γεγονότα του παρελθόντος και νομίζει ότι συμβαίνουν στο παρόν. Στα νιάτα της ήταν μια από τις πιο μορφωμένες, έξυπνες και όμορφες γυναίκες της περιοχής. Κόρη πλούσιας οικογένειας. Λειτουργεί ως προφήτης, λέγοντας πράγματα που θα δούμε αργότερα, όπως ο γάμος της Αλεξάνδρας και του Ιάσωνα.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Κώστας Κάππας)

Κτηματίας κι αυτός της περιοχής και καλός φίλος του Ιάσωνα. Κρατάει τα ήθη και τα έθιμα και υπολογίζει πολύ στις αξίες, όπως τη φιλία και τη δικαιοσύνη. Είναι έτοιμος να δράσει και να υποστηρίξει αυτούς που αγαπάει ακόμα και τραβώντας όπλο.

ΜΗΤΣΟΣ (Λεωνίδας Καλφαγιάννης)

Είναι ο ετεροθαλής αδελφός της Αλεξάνδρας που εργάζεται ως ταξιτζής. Έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, τον εθισμό του στον τζόγο και αυτό του στοιχίζει πάρα πολύ. Έχει την Αλεξάνδρα στο σπίτι, γιατί αυτή φέρνει τα λεφτά για να ζήσουν με τη γυναίκα του.

ΧΑΡΑ (Λίλη Τσεσματζόγλου)

Η Χαρά είναι μια πλούσια ζωντοχήρα της περιοχής. Έχει χρήματα και ζει τη ζωή της. Ερωτεύεται τον απατεώνα Μήτσο, ο οποίος της τρώει πολλά λεφτά. Είναι κολλητή φίλη με την Ελπίδα. Δεν είναι και το πρώτο μυαλό και ως ζωντοχήρα στην επαρχία του ‘50 δεν έχει και το καλύτερο όνομα. Τη σώζει το γεγονός ότι έχει περιουσία και χρήματα από την οικογένειά της.

ΒΑΣΩ (Χρύσα Κλούβα)

Η Βάσω είναι ο αρχετυπικός χαρακτήρας της κουτσομπόλας που ανακατεύει τα πάντα χωρίς να έχει ίδιον όφελος παρά μόνο την ικανοποίηση ότι ήταν εκείνη που τους έφερε σ’ αυτή την κατάσταση. Φτωχή κοπέλα, που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, δουλεύει στο αρχοντικό, αλλά μετά από ψεύτικες κατηγορίες που εκτοξεύει εναντίον της Ρηνιώς εξορίζεται στις καλύβες. Από εκεί προσπαθεί να δει πώς θα φτάσει να την έχει κάποιος ανάγκη. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημά της, ότι κανείς δεν την χρειάζεται.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Έχω φάει την περιουσία μου...» - Η Μαρία Κωνσταντάκη αποκαλύπτει για τον ρόλο της στον "Έρωτα Φυγά"

Έρωτας φυγάς: Φωτογραφίες και περιλήψεις από τα πρώτα επεισόδια της σειράς