Από Στέλλα Μούτσιου

Μία από τις πρωταγωνίστριες της σειράς "Έρωτας Φυγάς" (δείτε εδώ τι θα συμβεί στο πρώτο επεισόδιο), η Μαρία Κωνσταντάκη, βρέθηκε στο πλατό του Open Weekend και μίλησε αναλυτικά για τον χαρακτήρα της στο έργο και για την υπόθεση.

Εξήγησε τι είναι αυτό που την ενδιαφέρει περισσότερο απ' όλα και αν ασχολείται με τον μεγάλο έρωτα που διαδραματίζεται κατα κύριο λόγο.

Οι δηλώσεις της Μαρίας Κωνσταντάκη για τον ρόλο της στον "Έρωτα Φυγά"

«Είναι μία σειρά εποχής. Διαδραματίζεται στην Ελλάδα του '50. Το '50 είναι μία πολύ σημαντική ημερομηνία για την Ελλάδα», ανέφερε σχετικά με το σίριαλ και εξήγησε πως πρόκειται για μία ιστορία αγάπης που αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες.

«Δεν με απασχολούν τόσο πολύ αυτά τα ερωτικά. Εμένα με ενδιαφέρουν μόνο το οικονομικά. Εγώ είμαι εμπόρισσα. Είμαι στην οικογένεια Δεμερτζή. Έχω φάει την περιουσία μου, γιατί είμαι και πολύ λουσού και ξοδεύω αριστερά και δεξιά», είπε όσον αφορά τον δικό της ρόλο.

Φωτογραφίες και περιλήψεις από τα πρώτα επεισόδια της σειράς

Λίγο πριν την μεγάλη πρεμιέρα του την Δευτέρα 19/9 στο εμπλουτισμένο πρόγραμμα του ανοιχτού καναλιού, Open, για αυτή τη σεζόν, ο Έρωτας Φυγάς, η νέα δραματική σειρά εποχής στην οποία έχει επενδύσει το κανάλι, μας αποκαλύπτει ορισμένα στιγμιότυπα και μας δίνει μία γεύση από όσα πρόκειται να παρακολουθήσουμε στο πρώτο επεισόδιο αλλά και στα επόμενα της σειράς (δείτε εδώ τις αποκαλυπτικές δηλώσεις των συντελεστών της σειράς).

Η ιστορία και η πλοκή, μας πάνε πίσω στο χρόνο, στην μακρινή δεκαετία του ’50, όπου ο κόσμος ανοίγει τα μάτια του και εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα, και εκεί φουντώνει ένας μεγάλος έρωτας!

Δευτέρα 19/9 - H Αλεξάνδρα (Ντάνη Γιαννακοπούλου) είναι μοδίστρα και ζει με τον ετεροθαλή αδελφό της και τη γυναίκα του. Είναι ερωτευμένη με τον Μάρκο (Σταύρος Σβήγκος) που δουλεύει σ’ ένα συνεργείο αυτοκινήτων και σχεδιάζουν να παντρευτούν. Ο αδελφός της έχει πάθος με τα χαρτιά και χρωστάει παντού. Γι’ αυτόν τον λόγο εμπλέκει την Αλεξάνδρα με έναν άνθρωπο του υποκόσμου, με σκοπό να ξεπληρώσει τα χρέη του και να σώσει τη ζωή του.

Όταν το ανακαλύπτει ο Μάρκος, φτάνει στο έγκλημα για χάρη της αγαπημένης του. Με τη βοήθεια του αφεντικού του αποφασίζει να το σκάσει από την Αθήνα, όταν το μαθαίνει όμως η Αλεξάνδρα, τον ακολουθεί και αυτή. Και οι δύο γίνονται φυγάδες και φτάνουν άγνωστοι σε ένα μέρος που τους περιμένουν πολλές εκπλήξεις… 

Φωτογραφίες και περιλήψεις του Έρωτας Φυγάς

Τρίτη 20/9 - Ο Μάρκος και η Αλεξάνδρα, φυγάδες πια, φτάνουν στην επαρχία και ψάχνουν τρόπους, για να επιβιώσουν. Αναγκάζονται να πουλήσουν τις βέρες τους σ’ ένα ενεχυροδανειστήριο, ώστε να εξασφαλίσουν λίγα χρήματα και να μπορέσουν να πληρώσουν την προσωρινή διαμονή τους, ενώ παράλληλα ψάχνουν να βρουν δουλειά.

Στο μέρος που βρίσκονται ο Μάρκος θα συναντήσει τυχαία τον Στρατή(Γεράσιμος Γεννατάς), έναν παλιό του φίλο απ’ το στρατό και θα μάθει πως είναι ο επιστάτης ενός πλούσιου γαιοκτήμονα, του Ιάσονα Δεμερτζή (Αντώνης Καρυστινός). Η εμφάνιση του ζευγαριού όμως στο κτήμα, θα φέρει μεγάλες αναταράξεις από την πρώτη στιγμή. Νέες κόντρες θα δημιουργηθούν αλλά και νέοι έρωτες…

Τετάρτη 21/9 - Η Μαργέτα(Πέμη Ζούνη) ενδιαφέρεται για την Αλεξάνδρα και τον Μάρκο και παίρνει την Αλεξάνδρα στο αρχοντικό, στην κουζίνα και στο σερβίρισμα. Ο Ιάσονας αντιλαμβάνεται ότι ο Μάρκος ξέρει από μηχανές και τον παίρνει οδηγό του.

Ο Στρατής και η γυναίκα του η Γεωργία (Μαριάννα Πολυχρονίδη) γίνονται έξαλλοι με τα προνόμια που κέρδισαν η Αλεξάνδρα και ο Μάρκος τόσο γρήγορα και σχεδιάζουν την εξόντωσή τους. Η Μαργέτα ετοιμάζει γάμο για τα ζευγάρια που δουλεύουν στο κτήμα, αλλά ένα τρομερό συμβάν θ’ αλλάξει τις ισορροπίες. Ποιος θα σώσει την γιαγιά Αθηνά από βέβαιο πνιγμό;

Τα πρώτα επεισόδια της σειράς

Πέμπτη 22/9 Η γιαγιά Αθηνά (Έφη Παπαθεοδώρου) χάνεται μες στη νύχτα και όλοι στο κτήμα βγαίνουν να την ψάξουν. Καθώς την αναζητά, η Μαργέτα ανακαλύπτει τη σχέση του Μάρκου και της Αλεξάνδρας. Ο Μάρκος σώζει τη γιαγιά, γίνεται ο ήρωας της οικογένειας Δεμερτζή κι ο Στρατής τον μισεί θανάσιμα.

Ενώ ο Ιάσονας ερωτεύεται ακόμα περισσότερο την Αλεξάνδρα, η Μαργέτα ανταμείβει τον Μάρκο με ένα χρηματικό ποσό που του επιτρέπει να σχεδιάσει τη φυγή τους. Ο «πόλεμος» της Γεωργίας προς την Αλεξάνδρα συνεχίζεται. Ταυτόχρονα η Μαργέτα στέλνει τον Στρατή σε μια μυστική αποστολή…

Τα πρώτα επεισόδια της σειράς Έρωτας Φυγάς

Παρασκευή 23/9 - Η Αλεξάνδρα μαθαίνει από τον Μάρκο ότι ο Ιάσονας τον ρωτούσε για το παρελθόν τους, αυτή που ξεκινάει να το σκαλίζει όμως είναι η Μαργέτα, που στέλνει τον Στρατή στην Αθήνα, για να συλλέξει πληροφορίες για το ζευγάρι. Παράλληλα, στο κτήμα ξεσπάει επιδημία τύφου και φέρνει μεγάλη αναστάτωση στην οικογένεια Δεμερτζή.

Η Αλεξάνδρα λιποθυμάει και ο Ιάσονας ανησυχεί, ενώ ο Μάρκος συναντάει τον άνθρωπο που θα φτιάξει τις πλαστές ταυτότητες και παράλληλα ετοιμάζει μια έκπληξη για την Αλεξάνδρα. Ο Ιάσονας μεταφέρει τους εργάτες στο νοσοκομείο και περνάει κάποιες στιγμές με την Αλεξάνδρα. Ο Μάρκος θα έρθει αντιμέτωπος με μια πραγματικότητα που δεν είχε ποτέ φανταστεί…

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Έρωτας φυγάς: Μοναδικοί ρόλοι - Οι 15 ηθοποιοί που θα πλαισιώσουν τη νέα σειρά του Open

Έρωτας Φυγάς: Τα πάθη ξυπνούν στην νέα σειρά του Open - Στον αέρα το νέο trailer