Από Πέννυ Μαστοράκου

Λίγο πριν την μεγάλη πρεμιέρα του την Δευτέρα 19/9 στο εμπλουτισμένο πρόγραμμα του ανοιχτού καναλιού, Open, για αυτή τη σεζόν, ο Έρωτας Φυγάς, η νέα δραματική σειρά εποχής στην οποία έχει επενδύσει το κανάλι, μας αποκαλύπτει ορισμένα στιγμιότυπα και μας δίνει μία γεύση από όσα πρόκειται να παρακολουθήσουμε στο πρώτο επεισόδιο αλλά και στα επόμενα της σειράς (δείτε εδώ τις αποκαλυπτικές δηλώσεις των συντελεστών της σειράς).

Η ιστορία και η πλοκή, μας πάνε πίσω στο χρόνο, στην μακρινή δεκαετία του ’50, όπου ο κόσμος ανοίγει τα μάτια του και εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα, και εκεί φουντώνει ένας μεγάλος έρωτας!

Τι θα δούμε στα πρώτα επεισόδια του Έρωτας Φυγάς

Δευτέρα 19/9 - H Αλεξάνδρα (Ντάνη Γιαννακοπούλου) είναι μοδίστρα και ζει με τον ετεροθαλή αδελφό της και τη γυναίκα του. Είναι ερωτευμένη με τον Μάρκο (Σταύρος Σβήγκος) που δουλεύει σ’ ένα συνεργείο αυτοκινήτων και σχεδιάζουν να παντρευτούν. Ο αδελφός της έχει πάθος με τα χαρτιά και χρωστάει παντού. Γι’ αυτόν τον λόγο εμπλέκει την Αλεξάνδρα με έναν άνθρωπο του υποκόσμου, με σκοπό να ξεπληρώσει τα χρέη του και να σώσει τη ζωή του.

Όταν το ανακαλύπτει ο Μάρκος, φτάνει στο έγκλημα για χάρη της αγαπημένης του. Με τη βοήθεια του αφεντικού του αποφασίζει να το σκάσει από την Αθήνα, όταν το μαθαίνει όμως η Αλεξάνδρα, τον ακολουθεί και αυτή. Και οι δύο γίνονται φυγάδες και φτάνουν άγνωστοι σε ένα μέρος που τους περιμένουν πολλές εκπλήξεις… 

Φωτογραφίες και περιλήψεις του Έρωτας Φυγάς

Τρίτη 20/9 - Ο Μάρκος και η Αλεξάνδρα, φυγάδες πια, φτάνουν στην επαρχία και ψάχνουν τρόπους, για να επιβιώσουν. Αναγκάζονται να πουλήσουν τις βέρες τους σ’ ένα ενεχυροδανειστήριο, ώστε να εξασφαλίσουν λίγα χρήματα και να μπορέσουν να πληρώσουν την προσωρινή διαμονή τους, ενώ παράλληλα ψάχνουν να βρουν δουλειά.

Στο μέρος που βρίσκονται ο Μάρκος θα συναντήσει τυχαία τον Στρατή(Γεράσιμος Γεννατάς), έναν παλιό του φίλο απ’ το στρατό και θα μάθει πως είναι ο επιστάτης ενός πλούσιου γαιοκτήμονα, του Ιάσονα Δεμερτζή (Αντώνης Καρυστινός). Η εμφάνιση του ζευγαριού όμως στο κτήμα, θα φέρει μεγάλες αναταράξεις από την πρώτη στιγμή. Νέες κόντρες θα δημιουργηθούν αλλά και νέοι έρωτες…

Τετάρτη 21/9 - Η Μαργέτα(Πέμη Ζούνη) ενδιαφέρεται για την Αλεξάνδρα και τον Μάρκο και παίρνει την Αλεξάνδρα στο αρχοντικό, στην κουζίνα και στο σερβίρισμα. Ο Ιάσονας αντιλαμβάνεται ότι ο Μάρκος ξέρει από μηχανές και τον παίρνει οδηγό του.

Ο Στρατής και η γυναίκα του η Γεωργία (Μαριάννα Πολυχρονίδη) γίνονται έξαλλοι με τα προνόμια που κέρδισαν η Αλεξάνδρα και ο Μάρκος τόσο γρήγορα και σχεδιάζουν την εξόντωσή τους. Η Μαργέτα ετοιμάζει γάμο για τα ζευγάρια που δουλεύουν στο κτήμα, αλλά ένα τρομερό συμβάν θ’ αλλάξει τις ισορροπίες. Ποιος θα σώσει την γιαγιά Αθηνά από βέβαιο πνιγμό;

Τα πρώτα επεισόδια της σειράς

Πέμπτη 22/9 Η γιαγιά Αθηνά (Έφη Παπαθεοδώρου) χάνεται μες στη νύχτα και όλοι στο κτήμα βγαίνουν να την ψάξουν. Καθώς την αναζητά, η Μαργέτα ανακαλύπτει τη σχέση του Μάρκου και της Αλεξάνδρας. Ο Μάρκος σώζει τη γιαγιά, γίνεται ο ήρωας της οικογένειας Δεμερτζή κι ο Στρατής τον μισεί θανάσιμα.

Ενώ ο Ιάσονας ερωτεύεται ακόμα περισσότερο την Αλεξάνδρα, η Μαργέτα ανταμείβει τον Μάρκο με ένα χρηματικό ποσό που του επιτρέπει να σχεδιάσει τη φυγή τους. Ο «πόλεμος» της Γεωργίας προς την Αλεξάνδρα συνεχίζεται. Ταυτόχρονα η Μαργέτα στέλνει τον Στρατή σε μια μυστική αποστολή…

Τα πρώτα επεισόδια της σειράς Έρωτας Φυγάς

Παρασκευή 23/9 - Η Αλεξάνδρα μαθαίνει από τον Μάρκο ότι ο Ιάσονας τον ρωτούσε για το παρελθόν τους, αυτή που ξεκινάει να το σκαλίζει όμως είναι η Μαργέτα, που στέλνει τον Στρατή στην Αθήνα, για να συλλέξει πληροφορίες για το ζευγάρι. Παράλληλα, στο κτήμα ξεσπάει επιδημία τύφου και φέρνει μεγάλη αναστάτωση στην οικογένεια Δεμερτζή.

Η Αλεξάνδρα λιποθυμάει και ο Ιάσονας ανησυχεί, ενώ ο Μάρκος συναντάει τον άνθρωπο που θα φτιάξει τις πλαστές ταυτότητες και παράλληλα ετοιμάζει μια έκπληξη για την Αλεξάνδρα. Ο Ιάσονας μεταφέρει τους εργάτες στο νοσοκομείο και περνάει κάποιες στιγμές με την Αλεξάνδρα. Ο Μάρκος θα έρθει αντιμέτωπος με μια πραγματικότητα που δεν είχε ποτέ φανταστεί…

Οι 15 ηθοποιοί που θα πλαισιώσουν τη νέα σειρά

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (Ντάνη Γιαννακοπούλου)

Είναι μια έξυπνη και όμορφη κοπέλα που έχει την ικανότητα να ορίζει τη ζωή της και να καταφέρνει ό,τι βάζει στο μυαλό της. Μεγάλωσε με τον ετεροθαλή αδελφό της, ο οποίος είναι αρκετά χρόνια μεγαλύτερό της, όταν σκοτώθηκαν και οι δυο γονείς της.

Είναι μια πολύ καλή μοδίστρα, δουλεύει στον καλύτερο οίκο της εποχής της. Ξέρει ότι η ομορφιά ανοίγει πόρτες και τη χρησιμοποιεί για να πετύχει. Το τελευταίο που τη νοιάζει όμως είναι να γίνει πλούσια και ισχυρή. Θέλει να κερδίσει την ευτυχία και την αγάπη που στερήθηκε όταν έχασε τους γονείς της. Ερωτεύεται τον Μάρκο και κάνει τα πάντα για να είναι μαζί του. Όμως η μοίρα έχει άλλα σχέδια γι’ αυτήν.

ΜΑΡΚΟΣ (Σταύρος Σβήγκος)

Παιδί εργατικής τάξης, γίνεται ένας πολύ καλός μηχανικός αυτοκινήτων και δουλεύει στο συνεργείο ενός κολλητού φίλου του πατέρα του, του κυρ-Γιάννη. Ο πατέρας του σκοτώθηκε στον πόλεμο και η μητέρα του είναι εξαφανισμένη. Είναι έξυπνος, έχει τελειώσει το γυμνάσιο και είναι πολύ ερωτευμένος με την Αλεξάνδρα. Θα φτάσει να κάνει και φόνο για χάρη της. Θέλει να παντρευτούν, αλλά οι περιστάσεις τον αποτρέπουν συνέχεια. Όταν μπαίνει φυλακή, αλλάζει και όταν βγαίνει γίνεται εκδικητής.

ΙΑΣΟΝΑΣ (Αντώνης Καρυστινός)

Ο Ιάσωνας είναι κληρονόμος του μεγαλύτερου κτήματος της περιοχής. Στην αρχή φαίνεται καλός και ευγενικός. Είναι έξυπνος και πολύ δίκαιος. Μπορεί να γίνει πολύ σκληρός με όποιον δεν είναι σωστός απέναντί του. Γίνεται ο κακός της ιστορίας για να κρατήσει κοντά του την αγαπημένη του Αλεξάνδρα.

Έχει σπουδάσει στο εξωτερικό και έχει κοσμοπολίτικο αέρα. Θέλει να φέρει καινοτομίες στην επιχείρηση, αλλά βρίσκει τοίχο στην προσκόλληση της μητέρας του στα παλιά. Ερωτεύεται με πάθος την Αλεξάνδρα και κάνει τα πάντα για να την κρατήσει κοντά του.

ΜΑΡΓΕΤΑ( Πέμη Ζούνη)

Η μητέρα του Ιάσωνα είναι μια δυναμική γυναίκα που διευθύνει την επιχείρηση με σιδερένια πειθαρχία. Είναι πολύ όμορφη ακόμα -στα νιάτα της ήταν μια καλλονή. Προέρχεται από πλούσιους γαιοκτήμονες και παντρεύτηκε τον έναν από τους αδελφούς Δεμερτζή. Είναι αποφασιστική και θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει η οικογένειά της απόλυτος κυρίαρχος της γης τους.

Σχεδιάζει με μυστικότητα τα πάντα γύρω από την οικογένεια και την περιουσία της, και αν χρειαστεί χρησιμοποιεί τους ανθρώπους που έχει γύρω της. Είναι χειριστικός άνθρωπος. Είναι δυναμική και λίγο απόμακρη, τους κρατάει όλους σε μια απόσταση για να μπορεί να φτάσει τα πράγματα εκεί που θέλει.

Έρωτας φυγάς ηθοποιοί

ΣΤΕΦΑΝΟΣ (Σταύρος Ζαλμάς)

Γέννημα - θρέμμα της περιοχής. Ο πατέρας του ήταν ένας από τους μεγάλους γαιοκτήμονες. Όταν αναδύθηκαν οι Δεμερτζήδες πήραν πολλή από την αίγλη και τα κτήματά της οικογένειας του Στέφανου. Ερωτεύτηκε τη Μαργέτα, αλλά η Αθηνά, η μητέρα της, προτίμησε για γαμπρό τον Γιώργο Δεμερτζή, ως πιο ισχυρό. Ο Στέφανος παντρεύτηκε μια άλλη γυναίκα και έκανε δύο παιδιά.

Έγινε συνέταιρος με τον Δεμερτζή, αλλά εκείνος δεν του φέρθηκε τίμια. Πάνω σε μια διαμάχη, ο Στέφανος σκοτώνει τον Δεμερτζή, παραδέχεται τον φόνο και μπαίνει 20 χρόνια φυλακή. Πουλάει τα κτήματά του στο Κιάρι και επενδύει στην Αθήνα σε περιοχή όπου ανεβαίνουν ραγδαία οι τιμές.

Η μοίρα του παίζει ένα άσχημο παιχνίδι. Σε αυτοκινητικό δυστύχημα σκοτώνεται όλη του η οικογένεια. Μόνος και φυλακισμένος αρχίζει να αντιλαμβάνεται το βαθύτερο νόημα της ζωής και των πράξεών μας. Βγαίνει από τη φυλακή με την αμνηστία που έδωσε ο βασιλιάς και κατεβαίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

ΣΤΡΑΤΟΣ ( Γεράσιμος Γεννατάς)

Είναι ο φίλος του Ιάσωνα από τον στρατό. Δουλεύει ως επιστάτης στα κτήματα των Δεμερτζήδων, όπως έκανε και ο πατέρας του. Τον κρατάει εκεί η Μαργέτα στη μνήμη του πατέρα του, που την είχε σώσει και του το χρωστάει μέσα της. Είναι ψευτάκος και υποκριτής. Ο μεγαλύτερος φόβος του είναι μη χάσει τη θέση του και γι’ αυτό φοβάται και υπονομεύει τον Μάρκο που είναι μορφωμένος και ικανός.

Όταν μαθαίνει την αλήθεια για τον Μάρκο και την Αλεξάνδρα και τι τους έφερε εκεί, με ένα όπλο στα χέρια του εκβιάζει τους πάντες, ακόμα και τη Μαργέτα. Είναι παντρεμένος με τη Γίτσα και έχει μαζί του την αδελφή του, τη Ρηνιώ.

ΓΕΩΡΓΙΑ (Μαριάννα Πολυχρονίδη)

Είναι η σύζυγος του Στράτου. Δουλεύει για τη Μαργέτα εδώ και χρόνια. Αγράμματο κορίτσι, όχι ιδιαίτερα έξυπνη και χωρίς φοβερά προσόντα, που παλεύει στη ζωή της να κρατήσει τη μικρή εξουσία που έχει κερδίσει στο σπίτι και στη δουλειά της. Στην αρχή βοηθάει την Αλεξάνδρα και τον Μάρκο να βρουν δουλειά στα κτήματα. Όταν βλέπει όμως ότι η Αλεξάνδρα κερδίζει την εύνοια της Μαργέτας αρχίζει να εκθέτει την Αλεξάνδρα και τον Μάρκο στα αφεντικά.

ΡΗΝΙΩ (Δένια Μιμερίνη)

Η μικρή αδελφή του Στράτου δουλεύει στο αρχοντικό. Είναι γλυκιά, τρυφερή, καθόλου πονηρή όπως ο αδελφός της, είναι αγνή ψυχή και αφελής. Ερωτεύεται τον Μάρκο με την πρώτη ματιά. Φροντίζει την Αλεξάνδρα, αφού πιστεύει ότι είναι η αδελφή του Μάρκου.

ΕΛΠΙΔΑ (Μαρία Κωνσταντάκη)

Είναι η κόρη ενός από τους αδελφούς Δεμερτζή και πρώτη ξαδέλφη του Ιάσωνα. Η Ελπίδα είναι σπάταλη και έχει ξοδέψει την περιουσία που της άφησε ο πατέρας της, ζώντας μια ζωή ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει στείλει την κόρη της να σπουδάσει στο Παρίσι, την οποία συχνά επισκέπτεται. Είναι παντρεμένη μ’ έναν γιατρό, τον οποίο πήρε για να λέει ότι είναι σύζυγος γιατρού. Είναι άπληστη, δολοπλόκα, αλλά όχι τόσο έξυπνη.

ΜΙΧΑΛΗΣ (Κώστας Καζανάς)

Είναι ο σύζυγος της Ελπίδας. Κατάγεται από τη Βόρεια Ελλάδα και είχε διοριστεί στην Πελοπόννησο όταν γνώρισε και ερωτεύτηκε την Ελπίδα. Παντρεύτηκαν, αλλά στην πορεία κατάλαβε ότι η Ελπίδα ήθελε απλώς τον τίτλο της συζύγου γιατρού. Τον ενοχλεί αυτό τόσο πολύ, ώστε καταφεύγει στο αλκοόλ.

ΓΙΑΓΙΑ (Έφη Παπαθεοδώρου)

Είναι η μητέρα της Μαργέτας. Έχει άνοια και μπερδεύει τα πάντα. Θυμάται γεγονότα του παρελθόντος και νομίζει ότι συμβαίνουν στο παρόν. Στα νιάτα της ήταν μια από τις πιο μορφωμένες, έξυπνες και όμορφες γυναίκες της περιοχής. Κόρη πλούσιας οικογένειας. Λειτουργεί ως προφήτης, λέγοντας πράγματα που θα δούμε αργότερα, όπως ο γάμος της Αλεξάνδρας και του Ιάσωνα.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Κώστας Κάππας)

Κτηματίας κι αυτός της περιοχής και καλός φίλος του Ιάσωνα. Κρατάει τα ήθη και τα έθιμα και υπολογίζει πολύ στις αξίες, όπως τη φιλία και τη δικαιοσύνη. Είναι έτοιμος να δράσει και να υποστηρίξει αυτούς που αγαπάει ακόμα και τραβώντας όπλο.

ΜΗΤΣΟΣ (Λεωνίδας Καλφαγιάννης)

Είναι ο ετεροθαλής αδελφός της Αλεξάνδρας που εργάζεται ως ταξιτζής. Έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, τον εθισμό του στον τζόγο και αυτό του στοιχίζει πάρα πολύ. Έχει την Αλεξάνδρα στο σπίτι, γιατί αυτή φέρνει τα λεφτά για να ζήσουν με τη γυναίκα του.

ΧΑΡΑ (Λίλη Τσεσματζόγλου)

Η Χαρά είναι μια πλούσια ζωντοχήρα της περιοχής. Έχει χρήματα και ζει τη ζωή της. Ερωτεύεται τον απατεώνα Μήτσο, ο οποίος της τρώει πολλά λεφτά. Είναι κολλητή φίλη με την Ελπίδα. Δεν είναι και το πρώτο μυαλό και ως ζωντοχήρα στην επαρχία του ‘50 δεν έχει και το καλύτερο όνομα. Τη σώζει το γεγονός ότι έχει περιουσία και χρήματα από την οικογένειά της.

ΒΑΣΩ (Χρύσα Κλούβα)

Η Βάσω είναι ο αρχετυπικός χαρακτήρας της κουτσομπόλας που ανακατεύει τα πάντα χωρίς να έχει ίδιον όφελος παρά μόνο την ικανοποίηση ότι ήταν εκείνη που τους έφερε σ’ αυτή την κατάσταση. Φτωχή κοπέλα, που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, δουλεύει στο αρχοντικό, αλλά μετά από ψεύτικες κατηγορίες που εκτοξεύει εναντίον της Ρηνιώς εξορίζεται στις καλύβες. Από εκεί προσπαθεί να δει πώς θα φτάσει να την έχει κάποιος ανάγκη. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημά της, ότι κανείς δεν την χρειάζεται.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Έρωτας Φυγάς: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας σειράς του Open - Φωτογραφίες από τα backstage

Έρωτας Φυγάς: Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της νέας σειράς του Open