Από Πέννυ Μαστοράκου

Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλά για το πρόβλημα υγείας του, αντιθέτως μιλά για αυτό ανοιχτά προκειμένου να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους, οι οποίοι περνούν ο καθένας την δική του ασθένεια, και δίνει δύναμη με τα λόγια του.

Ο λόγος για τον πολύ αγαπητό ηθοποιό και παρουσιαστή Νίκο Κουρή, ο οποίος την Κυριακή 6/11 βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Όλα για τη Ζωή μας, και μίλησε στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τον διαβήτη (δείτε εδώ τι είχε αναφέρει και παλαιότερα για αυτό) και πώς αντιμετωπίζει το πρόβλημα στην υγεία του, αλλά και πως ανακάλυψε ότι πάσχει από αυτό.

Η εξομολόγηση του Νίκου Κουρή για την υγεία του

«Δεν το έλεγα γενικώς όπως θα όφειλα και θα ήταν χρήσιμο. Είναι καλό να ξέρει κάποιος ότι έχω αυτό το πρόβλημα για να ξέρει εάν πάθω κάτι να με βοηθήσει, είναι χρήσιμο. Πολλοί διαβητικοί δεν το λένε γιατί υπάρχει μεγάλη μυθολογία στην Ελλάδα για τους διαβητικούς, ήταν πάντα δύσκολο να το πεις.

Ο διαβήτης είναι η πιο παρεξηγημένη έλλειψη ινσουλίνης στον τύπο 1. Δεν χρειάζεται να γίνεις διαβητικός για να προσέχεις τι βάζεις στο σώμα σου. Θυμάμαι ότι για 2 μήνες δεν μπορούσα να πάω στο σχολείο, πήγαινα τρίτη γυμνασίου, έπινα πολύ νερό δεν μπορούσα να ξεδιψάσω, έτρωγα πολλά γλυκά για κάποιον λόγο και όταν το ζάχαρό μου έφτασε στο 600 έπεσα σε κώμα.

Το ανακαλύψαμε τυχαία σε μία ιδιωτική κλινική, νόμιζαν ότι έχω σκωληκοειδίτιδα. Δεν θεωρώ ότι είναι νόσος, ότι είναι έλλειψη και χρειάζεται μία ιδιαίτερη μεταχείριση. Η ινσουλίνη που μπορείς να την βάλεις μόνος σου, είναι μία μικρή εξίσωση. Έχει σχέση με την ψυχική σου κατάσταση, πόσο αθλείσαι, πόσο τρως και σε τι ποσότητες. Στην αρχή πέρασα κατάθλιψη, 10 χρόνια μεγάλης αυτοκαταστροφής. Ό,τι χρειαστεί για να περάσεις στο φως, πρέπει να το περάσεις. Εγώ πέρασα πολύ σκοτάδι, ξέρω πολύ κόσμο που το περνά και να είναι σαν να μην το έχει» είπε χαρακτηριστικά.

Τι συμβαίνει με το τηλεπαιχνίδι του στην ΕΡΤ

Μπορεί να έγινε η πρεμιέρα του τηλεπαιχνιδιού που παρουσιάζει ο Γιώργος Καραμίχος το βράδυ του Σαββάτου 22/10, ωστόσο μία άλλη πρεμιέρα δεν βλέπουμε να γίνεται σύντομα, και το τοπίο γύρω της είναι θολό. Ο λόγος για το τηλεπαιχνίδι Δες και βρες του Νίκου Κουρή, το οποίο είχε μπει στον πάγο (δείτε εδώ την ανακοίνωση της ΕΡΤ για το μέλλον του).

Ο γνωστός ηθοποιός και παρουσιαστής, μίλησε για αυτή την κατάσταση που επικρατεί στο Καλύτερα δε γίνεται το μεσημέρι της Κυριακής 23/10 και αποκάλυψε τι θα συμβεί τελικά.

«Προβάλλεται ακόμα το τηλεπαιχνίδι. Τώρα, θα δούμε τι θα γίνει, περιμένουμε. Υπάρχει μια εκκρεμότητα για την παραγωγή, αν θα βρούμε παραγωγό. Αν αποδεσμευτεί το παιχνίδι από τον έναν παραγωγό και πάει σε έναν άλλο παραγωγό. Αλλά η ΕΡΤ θέλει να γίνει και όλοι θέλουμε να γίνει και ελπίζουμε να γίνει. Θα δούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σκάνδαλο με πολύ γνωστό τηλεπαιχνίδι της ΕΡΤ - Απαντάει με εξώδικα και μηνύσεις το κρατικό κανάλι

«Δεν αισθάνομαι πολύ καλά» - Ο Νίκος Κουρής "σπάει" τη σιωπή του για το θρίλερ με το τηλεπαιχνίδι της ΕΡΤ