Από Ελένη Μήτση

Τις τελευταίες ημέρες ακούγονται πολλά για το κρατικό κανάλι και συγκεκριμένα για το τηλεπαιχνίδι ''Δες και βρες'' με παρουσιαστή τον γνωστό ηθοποιό Νίκο Κουρή.

Το συγκεκριμένο project στηρίζεται από εξωτερική παραγωγή της ΕΡΤ, και ουσιαστικά το κανάλι χρηματοδοτεί την εταιρεία παραγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο λέγεται πως ενώ το κανάλι ήταν εντάξει στις οικονομικές καταβολές του, η παραγωγή έχει αφήσει απλήρωτους εργαζόμενους του παιχνιδιού αλλά και τους νικητές των επεισοδίων.

Το σκάνδαλο με το τηλεπαιχνίδι της ΕΡΤ ''Δες και βρες''

Στη συνέχεια ήρθα τα εξώδικα τόσο από την ΕΡΤ, καθώς πολλοί από τους παίκτες κινήθηκαν νομικά στην προσπάθεια τους να βρουν το δίκιο τους και πάνω από όλα να λάβουν το χρηματικό έπαθλο, που κέρδισαν από την συμμετοχή τους στο ''Δες και βρες''. (δείτε εδώ μέχρι πόσο μπορεί να φτάσει το κασέ ενός δημοσιογράφου στην ΕΡΤ).

Δες και βρες - Νίκος Κουρής

Η καταγγελία του Γιάννη Δάρρα στην ΕΡΤ

Πολλά φαίνεται πως είναι τα προβλήματα για το κανάλι της ΕΡΤ, καθώς μετά τις πληροφορίες για το γεγονός πως δεν υπάρχει διευθύνων σύμβουλος στον σταθμό εδώ και μήνες, ο Γιάννης Δάρρας, ο οποίος είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων του Διοικητικού συμβουλίου, προχώρησε σε καταγγελία κατά αυτού.

Ζήτησα από τη γραμματέα του ΔΣ να κάνει μια απαραίτητη δική μου διευκρίνιση σχετικά με την προηγούμενη ανακοίνωση που είχε σταλεί για τις δυο συναντήσεις με το προσωπικό της ΕΡΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και εκείνη με ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος κ. Ζούλας απαγορεύει ανακοινώσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων παρά μόνον αν είναι κοινές και αφορούν τα κατά την άποψη του μείζονα θέματα.

Καταγγέλλω την πράξη αυτή του προέδρου κ. Ζούλα ως ακραία λογοκρισία και φίμωμα της άποψης των εκλεγμένων εκπροσώπων εργαζομένων. Ο κ. Ζούλας δεν έχει αφενός κανένα δικαίωμα να θεωρεί ότι οι απόψεις των εκπροσώπων μας στο ΔΣ είναι κοινές ή δεν ανακοινώνονται και αφετέρου δεν μπορεί να κρίνει ο ίδιος ποια είναι τα μείζονα θέματα των εργαζομένων, πόσο μάλλον όταν έχει έρθει σε σύγκρουση με τους εργαζομένους πολλές φορές μέχρι τώρα.

Παρακάτω σας παραθέτω τη διευκρίνιση μου που αρνήθηκε ο κ. Ζούλας να σταλεί:

Σχετικά με την πρόσκληση για την ενημέρωση όλου του προσωπικού από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ, διευκρινίζω ότι οι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκαν από εμένα την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στην ΕΡΤ3 μετά από πρόσκληση των εργασιακών εκπροσώπων των δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΜΘ και του αντιπροέδρου του ΠΑΣΥΜΗΤΕ. Εκεί συζητήσαμε τα θέματα που τους απασχολούν μεταξύ των οποίων και η ΣΣΕ. Ως εκ τούτου δεν θα συμμετέχω στην ενημέρωση της Τετάρτης στις 14 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Όπως διαπιστώθηκε τα θέματα είναι πολλά και η ενημέρωση επιτακτική και αναγκαία και για αυτά θα πρέπει να συζητήσουμε και στην Αθήνα την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίουστο χώρο του Ραδιομέγαρου.

ΕΡΤ

Διευκρινίζω ότι αρμόδια για την υπογραφή ΣΣΕ είναι τα σωματεία των εργαζομένων και ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ μπορούμε να εκφράζουμε μόνο την άποψη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Γιάννης Δάρρας

εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ

Πηγή εξωτερικής και εσωτερικής φωτογραφίας: ΕΡΤ / Facebook

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Αφήνει τα ιδιωτικά κανάλια ο Χάρης Ρώμας - Ο σεναριογράφος ετοιμάζει μεγάλη παραγωγή με το τηλεοπτικό του ταίρι

Φλόγα και Άνεμος: Τι θα δούμε στο δεύτερο επεισόδιο της νέας σειράς της ΕΡΤ (24/9)