Από Πέννυ Μαστοράκου

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται (δείτε εδώ την τελευταία εξέλιξη) και την ίδια στιγμή πολλοί είναι οι ηθοποιοί που έχουν σχέση με την υπόθεση αλλά και όχι, που συχνά τοποθετούνται έπειτα από ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα. Ο Φάνης Μουρατίδης, ένας από τους συζύγους των καταγγελλουσών και πιο συγκεκριμένα της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, σε δηλώσεις του στο Χαμογέλα και Πάλι, ρωτήθηκε εξίσου για το ζήτημα.

Η απάντηση του Μουρατίδη σε ερώτηση για τον Φιλιππίδη

«Το μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους είναι ότι η εποχή του φόβου έχει τελειώσει και μπορούμε να μιλάμε πια για αυτά τα πράγματα. Όσο δεν μιλάμε η σιωπή μας γίνεται συνενοχή» τόνισε ο γνωστός ηθοποιός, και όταν ερωτήθηκε για το τι θα έλεγε στον Πέτρο Φιλιππίδη αν τον συναντούσε, δεν θέλησε να απαντήσει.

Βρέθηκε το συγκινητικό γράμμα του Πέτρου Φιλιππίδη προς τον γιο του Δημήτρη

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μπορεί να έχει δει τη ζωή να αλλάζει δραματικά τον τελευταίο έναν χρόνο με τις καταγγελίες σε βάρος του βιασμό και απόπειρα βιασμού, να τον στέλνουν στη φυλακή και μέχρι και σήμερα να μην έχει τελειώσει με τα δικαστήρια και τις καταθέσεις.

Στήριγμα του σε όλη αυτήν την κρίση είναι η σύζυγος του Ελπίδα Νίνου αλλά και ο μοναχογιός τους, Δημήτρης. Φαίνεται πως πατέρας και γιος έχουν ιδιαίτερη σχέση και αυτό αποτυπώθηκε από ένα γράμμα, που είχε γράψει ο πρώτος πριν 3 χρόνια στο παιδί του.

Τα συγκινητικά λόγια του ηθοποιού έχουν διαρρεύσει μέσα από την εκπομπή ''Super Κατερίνα'' την Παρασκευή 23/9.

«Αυτό που θαυμάζω εγώ δεν είναι κάποιος γνωστός, δεν είναι κάποιος επώνυμος, δεν είναι κάποιος μεγάλος -και στην ηλικία-, είναι κάποιος μικρός, πολύ μικρός που αντιπροσωπεύει μια μεγάλη, πολύ μεγάλη μερίδα του μελλοντικού μας κόσμου, του κόσμου ολόκληρου, του παρόντος αλλά κυρίως του μέλλοντος. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Δημήτρης Φιλιππίδης, γιος του Πέτρου Φιλιππίδη και της Ελπίδας Νίνου, της Ευαγγελίας του Νίκου και της Ελένης».

«Σε θαυμάζω παιδί μου και μέσα από τον θαυμασμό μου σε εσένα θαυμάζω όλη τη νέα γενιά. Όλους τους νέους ανθρώπους που είμαι σίγουρος ότι πέρα από τις αντιξοότητες, τις άθλιες συνθήκες παγκοσμιοποιημένης διαβίωσης, θα βγείτε καθαροί, μεγάλοι, ώριμοι, δημιουργικοί, επαναστάτες και ελεύθεροι. Σου εύχομαι να μην μοιάσεις καθόλου στους πατεράδες σου, να ανοίξεις ένα δρόμο δικό σου, γιατί πρέπει και γιατί μπορείς».


«Παιδί μου μην ακούς κανέναν παρά μόνο την καρδιά σου, άκου τη σωστά και αυτή θα σε οδηγήσει στο φως. Αυτόν θαυμάζω λοιπόν εγώ, σε αυτόν ελπίζω, σε αυτόν επενδύω, σε αυτόν ποντάρω, σε αυτόν στοιχηματίζω, σε αυτόν και σε όλους τους συμμαθητές σου. Το μόνο που χρειάζεστε και εσύ και οι «φίλοι σου» είναι η ευχή μου. Αυτή την έχετε. Βοηθήστε μας να βγούμε στο φως μαζί σας. Για όση ζωή μας απομένει. Γιατί η ζωή είναι δική σας. Με την αγάπη μου, ο πατέρας σου».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Κοιμόταν σπίτι του!» - Ξέσπασμα άνευ προηγουμένου από τον δικηγόρο του Φιλιππίδη για τον Μπιμπίλα

Η αντίδραση του Πέτρου Φιλιππίδη στις καταθέσεις του πρώην φίλου του, Σπύρου Μπιμπίλα