Από Ελένη Μήτση

Η Παρασκευή 11/11 ήταν ομολογουμένως μια ημέρα θλίψης για τον κόσμο του θεάτρου, καθώς μαζί την ανακοίνωση για τον θάνατο της Μίνας Αδαμάκη παράλληλα τελέστηκε και η κηδεία για την Νίτσα Μαρούδα.

Στο κοιμητήριο του Χαλανδρίου ειπώθηκε το τελευταίο αντίο για την αγαπημένη ηθοποιό. Στο σημείο βρέθηκαν πλήθος ηθοποιών, όπως κατέγραψε και ο αποκλειστικός φακός του Τv24.gr. Ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν και η κόρη της ηθοποιού, Ιωάννα Κολοκοτά η οποία συνοδευόταν από τον σύζυγο της, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ειπώθηκε το τελευταίο αντίο στην Νίτσα Μαρούδα

Χάρης Ρώμας
Κόρη Νίτσας Μαρούδα

Λίγα λόγια για τη Νίτσα Μαρούδα

Η Νίτσα Μαρούδα γεννήθηκε στην Πάτρα το 1935. Έπαιξε σε πολλές ταινίες την δεκαετία 60' και του 70' της λεγόμενης χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, με τους χαρακτηριστικά κωμικούς ρόλους που έπαιζε της χαζής ξανθιάς.

Σπούδασε ηθοποιία στη σχολή μουσικού θεάτρου Θεοφανίδη. Η πρώτη της ταινία στο σινεμά ήταν το "αγρίμι" του Κώστα Καραγιάννη το 1960, και έπαιξε συνολικά σε 37 ταινίες δίπλα σε όλα τα ιερά τέρατα του ελληνικού κινηματογράφου της εποχής. Τελευταία της ταινία ήταν το 1980 το Υποψήφιοι βουλευτές και βουλευτίνες και τελευταία εμφάνιση της στην τηλεόραση της Υ.Ε.Ν.Ε.Δ. το 1982 στην σειρά Κομμωτήριο – Ιστορίες του σεσουάρ. Έχει μείνει χαρακτηριστική η ατάκα της "θέλετε ένα περγαμόντο;", στην ταινία Η αρχόντισσα κι ο αλήτης το 1968.

Παντρεύτηκε τον Συμεών Κολοκοτά.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Θλιβερό - Έφυγε από τη ζωή νεαρή και πολύ γνωστή make up artist

«Νιώθω πλήρης...» - Η συγκινητική τελευταία συνέντευξη της Μίνας Αδαμάκη