Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Στη βασιλική κρύπτη στο παρεκκλήσι του κάστρου του Ουίνδσορ τοποθετήθηκε το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ που άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών. Σε μία άρτια τελετή που είχε σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια, η λαοφιλής γυναίκα που βρισκόταν στον θρόνο για πάνω από 70 χρόνια αποχαιρετίστηκε από τους Βρετανούς. Με την ευκαιρία δείτε τα δάκρυα της πριγκίπισσας Σάρλοτ.

Ο τελευταίος σταθμός της Ελισάβετ ήταν το παρεκκλήσι κάστρο του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ όπου παρευρέθηκαν περίπου 800 άτομα. Από το φέρετρο της Ελισάβετ αφαιρέθηκε το στέμμα, το σκήπτρο και η σφαίρα και βυθίστηκε στη βασιλική κρύπτη υπό τους ήχους της γκάιντας. Η λειτουργία ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο. Η βασίλισσα θα ενταφιαστεί αργότερα σε ιδιωτική τελετή, παρουσία μελών της βασιλικής οικογένειας, μαζί και με τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Η ταφή της Βασίλισσας Ελισάβετ

Αδιανόητο σκηνικό στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ - Βρέθηκε αράχνη πάνω στο φέρετρό της

Την Δευτέρα 19/9 πραγματοποιήθηκε η νεκρική πομπή για την Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στα 96 της και έτσι ολόκληρη η βασιλική οικογένεια συγκεντρώθηκε για έναν και μόνο σκοπό, να τιμήσει αυτή τη σπουδαία γυναίκα.

Παρακολουθήσαμε τον Βασιλιά, πλέον, Κάρολο να καταφθάνει συντετριμμένος, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα έφτασε και η Κέιτ Μίντλετον με τα δύο της παιδιά, Τζορτζ και Σάρλοτ. Πολύς κόσμος, μάλιστα, έχει συγκεντρωθεί γύρω από την περιοχή για να παρακολουθήσει την τελετή και σχεδόν έχει κατασκηνώσει, αφού έχει φτάσει προετοιμασμένος για το γεγονός πως θα διαρκέσει 10 ώρες, φέρνοντας μέχρι και κουβέρτες.

Παρόλα αυτά, ένα άλλο συμβάν έγινε η αιτία να συζητηθεί η κηδεία της Βασίλισσας. Μία αράχνη εντοπίστηκε πάνω στο φέρετρο και συγκεκριμένα στην κάρτα που είχε αφήσει ο Κάρολος και το Twiiter δεν το άφησε ασχολίαστο.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Τους "τρέλανε" όλους με την ατάκα της για την Βασίλισσα Ελισάβετ - Έχει φροντίσει να μείνει αξέχαστη η Σοφία Δανέζη του Big Brother

Ανήκουστο! Ηχηρή απουσία από την κηδεία της Ελισάβετ - Ποιος συγγενής της βασίλισσας δεν θα παραστεί