Από Στέλλα Μούτσιου

Πριν από 11 ημέρες, στις 8/9 συγκεκριμένα, έγινε γνωστό πως η Βασίλισσας Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, και την Δευτέρα 19/9 πραγματοποιείται η κηδεία της, η οποία σχεδιαζόταν 20 ολόκληρα χρόνια

Σε αυτή θα παραστούν 2.000 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αλλά και βασιλείς ή αυτοκράτορες και θα διαρκέσει 10 ολόκληρες ώρες. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως πριν την έναρξη της τελετής στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ η καμπάνα θα χτυπήσει 96 φορές, μια για κάθε έτος ζωής της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Η κηδεία, μάλιστα, μεταδίδεται live αυτή τη στιγμή μέσω του youtube.

Βίντεο από τη στιγμή που ένας άντρας ακουμπάει το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Λίγες μέρες πριν την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία πραγματοποιείται την Δευτέρα (19/9), όπως αναφέρθηκε παραπάνω, και θα προβληθεί ζωντανά (δείτε εδώ πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ), ένα περιστατικό ήρθε να ταράξει τους υπεύθυνους της κηδείας.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας ήταν αρκετός για να προκαλέσει χάος σε όλη τη βασιλική φρουρά, όταν πλησίασε το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ και το ακούμπησε.

Το επεισόδιο διαδραματίστηκε γύρω στις 10 το βράδυ (τοπική ώρα) μπροστά σε δεκάδες που περίμεναν στην ουρά για να αποτίσουν τα σέβη τους στην Ελισάβετ.

Ο άνδρας βγήκε από τη γραμμή, ανέβηκε στα σκαλιά και άγγιξε το φέρετρο προτού τεθεί υπό κράτηση από τη Μητροπολιτική Αστυνομία, ανέφερε ο Guardian.

Αμέσως, οι άνδρες της ασφάλειας συνέλαβαν τον άνδρα και τον απομάκρυναν από το φέρετρο: «Η Διοίκηση Κοινοβουλευτικής και Διπλωματικής Προστασίας συνέλαβε έναν άνδρα στην αίθουσα του Γουέστμινστερ μετά από αναταραχή», σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

The Crown: Η μεγάλη απόφαση των δημιουργών μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Έκτακτες αλλαγές στο κανάλι του STAR λόγω της κηδείας - Ακολουθεί τα βήματα του ανταγωνισμού