Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η Βασίλισσα Ελισάβετ άφησε την τελευταία της πνοή το απόγευμα της Τετάρτης (8/9) σε ηλικία 96 ετών (δείτε εδώ την ανακοίνωση του Buckingham). Ο θάνατός της αποτελεί τομή στην παγκόσμια ιστορία καθώς πρόκειται για τη μακροβιότερη μονάρχη της Μεγάλης Βρετανίας με 70 χρόνια στον θρόνο.

To The Crown είναι η σειρά που βασίστηκε στην ζωή της βασιλικής οικογένειας και ακολουθεί την πορεία της Βασίλισσας Ελισάβετ από τη μέρα που ο πατέρας της ανέλαβε τον θρόνο. Το ενδεχόμενο του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ ήταν κάτι που φυσικά είχαν υπολογίσει οι δημιουργοί της σειράς.

Η αλλαγή στο σενάριο του The Crown μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Κάπως έτσι, το σενάριο του The Crown θα αλλάξει προκειμένου να εντάξει στην ιστορία του το σχέδιο «Γέφυρα του Λονδίνου», το σχέδιο δηλαδή της Μεγάλης Βρετανίας για τον θάνατο της Ελισάβετ.

«Έχουμε τη δική μας εκδοχή της Γέφυρας του Λονδίνου. Είναι εξαιρετικά εύστοχη αν βρισκόμαστε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Τα γυρίσματα θα σταματήσουν αμέσως, για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Θα υπάρξουν πολλές συζητήσεις για το πότε θα τα ξεκινήσουμε πάλι», δήλωσε πηγή που βρίσκεται κοντά στους δημιουργούς της σειράς.

Τι προβλέπει το σχέδιο «Γέφυρα του Λονδίνου»

«Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε»: Αυτός είναι ο κωδικός που χρησιμοποιεί το Παλάτι όταν αναφέρεται στον θάνατο της βασίλισσας. Αυτή την πρόταση άκουσε και η πρωθυπουργός που βρίσκεται στην εξουσία, όταν έλαβε το άκρως εμπιστευτικό τηλεφώνημα που την ειδκοποίησε για τα νέα.

Στη συνέχεια, το Κέντρο Παγκόσμιας Ανταπόκρισης του Υπουργείου Εξωτερικών ενημέρωσε σχετικά με την είδηση του θανάτου της βασίλισσας τις 15 κυβερνήσεις πέραν του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η βασίλισσα Ελισάβετ παραμένει αρχηγός του κράτους, αλλά και στα υπόλοιπα 36 κράτη της Κοινοπολιτείας.

Μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα ενώ όσον αφορά στον κόσμο, εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση για το δυσάρεστο γεγονός.

Όπως επιτάσσει η Επιχείρηση London Bridge, ανήμερα του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, ο νέος βασιλιάς Κάρολος θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό και στη συνέχεια θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος στις 6 το απόγευμα, ενώ η κηδεία θα γίνει 10 ημέρες μετά το θάνατο της.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Θάνατος Βασίλισσας: Ηχηρή απουσία εν μέσω πένθους από το κάστρο Μπαλμόραλ στην Σκωτία

«Είμαι βαθιά λυπημένος...» - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θρηνεί για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ