Από Πέννυ Μαστοράκου

Σε κλίμα πένθους βρίσκεται εδώ και μέρες η Μεγάλη Βρετανία και όχι μόνο, μετά το χαμό της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έσβησε ήσυχα και ειρηνικά στα 96 της χρόνια, συμπληρώνοντας 70 χρόνια στον θρόνο, και κερδίζοντας επάξια τον τίτλο της μακροβιότερης μονάρχη.

Προς τιμήν της, τα κανάλια έχουν κάνει ορισμένα αφιερώματα με ταινίες στο πρόσωπό της, καθώς υπήρξε μία ιδιαίτερα αγαπητή φιγούρα στον κόσμο. Ο ΣΚΑΙ με τη σειρά του, θα προβάλει την Δευτέρα 19/9 όλη την κηδεία της λεπτό προς λεπτό, σε απευθείας σύνδεση με το Λονδίνο.

Ο ΣΚΑΙ ζωντανά στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Ο ΣΚΑΪ θα μεταδώσει λεπτό προς λεπτό το ιστορικό γεγονός της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ, της μακροβιότερης μονάρχη της Βρετανίας.

Από το πρωί της Δευτέρας στις εκπομπές και τα δελτία του σταθμού και στις 3 το μεσημέρι με έκτακτη εκπομπή η Σία Κοσιώνη με όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού, ανταποκριτές και απεσταλμένους στο Λονδίνο και καλεσμένους δημοσιογράφους και ιστορικούς στο στούντιο καταγράφουν με κάθε λεπτομέρεια την ιστορική τελετή.

Το πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί

«Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε»: Αυτός είναι ο κωδικός που χρησιμοποιεί το Παλάτι όταν αναφέρεται στον θάνατο της βασίλισσας. Αυτή την πρόταση άκουσε και η πρωθυπουργός που βρίσκεται στην εξουσία, όταν έλαβε το άκρως εμπιστευτικό τηλεφώνημα που την ειδκοποίησε για τα νέα.

Στη συνέχεια, το Κέντρο Παγκόσμιας Ανταπόκρισης του Υπουργείου Εξωτερικών ενημέρωσε σχετικά με την είδηση του θανάτου της βασίλισσας τις 15 κυβερνήσεις πέραν του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η βασίλισσα Ελισάβετ παραμένει αρχηγός του κράτους, αλλά και στα υπόλοιπα 36 κράτη της Κοινοπολιτείας.


Μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα ενώ όσον αφορά στον κόσμο, εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση για το δυσάρεστο γεγονός.

Όπως επιτάσσει η Επιχείρηση London Bridge, ανήμερα του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, ο νέος βασιλιάς Κάρολος θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό και στη συνέχεια θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος στις 6 το απόγευμα, ενώ η κηδεία θα γίνει 10 ημέρες μετά το θάνατο της.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

The Crown: Η μεγάλη απόφαση των δημιουργών μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Στο πλευρό της Βασίλισσας Ελισάβετ Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπας Χάρι - Τα νεότερα με την υγεία της