Από Στέλλα Μούτσιου

Οι αποκαλύψεις των γνωστών του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζουν να συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία καθημερινά, όμως η υπόθεση δεν έχει κλείσει και τις προηγούμενες ημέρες παρακολουθήσαμε τι συνέβη και στα δύο δικαστήρια. Την Τετάρτη 14/9, λοιπόν, όπου κατέθετε για δεύτερη φορά ο Σπύρος Μπιμπίλας, χρειάστηκε να διακοπεί η δίκη δύο φορές.

Στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι με την Μάριον, την Πέμπτη 15/9 παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι λόγοι και επεξηγήθηκαν οι συμπεριφορές και των δύο αντίπαλων πλευρών.

Ο λόγος που η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη διεκόπη δύο φορές

«Η πρώτη είχε να κάνει με τα όσα κατέθεσε την πρώτη ημέρα ο Σπύρος Μπιμπίλας. Αφορμή ήταν εκείνο το τηλεφώνημα το οποίο ανέφερε ότι δέχθηκε από την Ελπίδα Νίνου, την σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη, στο οποίο του είπε πως υπάρχει σχέση του Πέτρου Φιλιππίδη με φίλη του γιου του. Αυτό ήρθε και τη δεύτερη μέρα της κατάθεσης.

Η κυρία Νίνου σηκώθηκε όρθια, προσπάθησε να πάρει τον λόγο, δεν της δόθηκε. Φίλοι του κατηγορούμενου αποκάλεσαν φίδι κολοβό τον Σπύρο Μπιμπίλα. Εκεί υπήρξε η πρώτη διακοπή.

Ωστόσο, το δεύτερο επεισόδιο ήταν ακόμα πιο θερμό, ακόμα και σήμερα απασχολεί την επικαιρότητα, όταν η Κική Πακιρτζίδου, η συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, εμφανίστηκε μπροστά στην έδρα, κατέθεσε ένα έγγραφο, στο οποίο εμφανιζόταν ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έλεγε: "Καλώς ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται στη φυλακή". Καταλήγοντας ότι δεν είναι ένας αξιόπιστος μάρτυρας. Αυτό προκάλεσε άμεσα την αντίδραση του», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Αυτές οι ηθοποιοί θα κληθούν ως μάρτυρες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τη υπόθεση Φιλιππίδη (δείτε εδώ το απίστευτο σκηνικό που διαδραματίστηκε στο δικαστήριο) και μετά τον Σπύρο Μπιμπίλα, σειρά φαίνεται πως έχουν και άλλα άτομα για να κληθούν ως μάρτυρες, όπως ανέφερε ο συνήγορος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο ίδιος το απόγευμα της Πέμπτης 15/9 στον αέρα του T Live στον Alpha μάλιστα, γνωστοποίησε πως το προσεχές διάστημα θα κληθούν να καταθέσουν οι ηθοποιοί Ζέτα Μακρυπούλια, Θάλεια Ματίκα και Αλίνα Κοτσοβούλου.

«Η πρόταση της κυρίας Εισσαγελέως είναι – και έγινε ομόφωνα δεκτή- να έρθει η κυρία Μακρυπούλια και άλλοι ηθοποιοί, οι οποίοι συμμετείχαν στις πρόβες τον Σεπτέμβριο 2008 σε συγκεκριμένο θέατρο, όπου στο διάλειμμα των προβών καταγγέλει μια κυρία ότι την βίασε ο Πέτρος Φιλιππίδης. Είχαμε δηλαδή τον Τάσο Χαλκιά, την Ζέτα Μακρυπούλια και άλλους γνωστούς ηθοποιούς που έκαναν πρόβα με σκηνοθέτη τον Πέτρο Φιλιππίδη, έγινε διάλειμμα της πρόβας και μέσα σε αυτό το διάλλειμα κατηγορείται ο κ. Φιλιππίδης ότι παρουσία αυτών των ανθρώπων, συνεργείου και ανθρώπων που εργάζονταν εκεί πέρα και βοηθούσαν το έργο βίασε την πρώτη καταγγέλλουσα».

«Αυτή είναι μια απόφαση λυτρωτική για εμάς γιατί θα δείτε ότι όλες αυτές οι περιγραφές έρχονται σε πλήρη αντιπαράθεση με την κοινή λογική» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Δε θέλω να παρεξηγείτε το...» - Ο γιος του Φιλιππίδη «σπάει» τη σιωπή του μετά από ένα χρόνο

«Γνωρίζουμε τη γέννηση αυτού του “τέρατος”!» - Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις του Λαμπάτου για τον Φιλιππίδη