Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Την Πέμπτη 30 του μηνός ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος της σειράς της Βάνας Δημητρίου και του Αντρέα Γεωργίου, της Γης της Ελιάς. Το φινάλε μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες, ενώ μια αποκάλυψη έρχεται να ταράξει για άλλη μια φορά την οικογένεια Βρεττάκου και το Tivi Σίριαλ έχει όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Από τη Μαρία Μεταξητινού

Όπως έχουμε δει, τόσο ο Μάνος όσο και ο Ισίδωρος έχουν ξετρελαθεί με τη μικρή Αντιγόνη. Μάλιστα, μέχρι στιγμής ο Ισίδωρος κρατάει την υπόσχεσή του στη Φάνη (δείτε εδώ ποιο θα είναι το τέλος της) και δεν ζητάει τίποτα παραπάνω από το να μαθαίνει νέα και να βλέπει τη μικρή εγγονή του.

Γη της Ελιάς Ισίδωρος

Ωστόσο, ο Ισίδωρος δεν έχει σταματήσει στιγμή να σκέφτεται τον τρόπο με τον οποίο η Αντιγόνη έδωσε το παιδί της. Έτσι κάποια στιγμή αποφασίζει να της κάνει μια κουβέντα για τον τρόπο με τον οποίο έδωσε το μωρό της.

Η Αντιγόνη εξακολουθεί να μην μπαίνει σε λεπτομέρειες: «Σου είπα ό,τι ήταν να μάθεις, δεν μπορώ να σου πω τίποτε άλλο», του λέει. Αυτός όμως αρχίζει να την πιέζει: «Αντιγόνη, σε παρακαλώ πρέπει επιτέλους να μάθω την αλήθεια για την εγγονή μου και να είσαι σίγουρη ότι θα μάθω τα πάντα», επιμένει (δείτε εδώ ποιο ζευγάρι θα χωρίσει).

Η Αντιγόνη λέει την αλήθεια στον Ισίδωρο στη Γη της Ελιάς

Έτσι η Αντιγόνη αναγκάζεται να του αποκαλύψει όλη την αλήθεια: «Αυτό είναι το μοναδικό μυστικό που έχω κρατήσει. Ξέρω ότι πλέον είναι αδύνατον να σου κρύβομαι. Με βοήθησε μια γυναίκα να το κάνω», του αποκαλύπτει. Ο Ισίδωρος την πιέζει: «Ποια γυναίκα; Πού την ήξερες; Γιατί να το κάνει; Πήρε λεφτά;», την κατακλύζει με ερωτήσεις.

Η Αντιγόνη συνεχίζει δίνοντας του όλες τις λεπτομέρειες: «Η γυναίκα που με βοήθησε, που μεσολάβησε δηλαδή να δώσω το μωρό στη Φανή πριν έξι χρόνια, είναι η Μαρία, η μητέρα της Αθηνάς». Ο Ισίδωρος μένει έκπληκτος, όμως η Αντιγόνη τον προλαβαίνει: «Όχι, η Αθηνά δεν ξέρει τίποτα, αν αυτό φαντάζεσαι. Η Αθηνά δεν ξέρει καν ότι γνωριζόμαστε με τη μητέρα της και δεν θέλω να το μάθει ποτέ. Το έχω ορκιστεί στη Μαρία, ότι η Αθηνά δεν πρόκειται να μάθει ούτε για τη σχέση μας, ούτε γι’ αυτό που μας ενώνει. Κι εσύ δεν θα πεις πουθενά τίποτα», του λέει αυστηρά.

Ο Ισίδωρος όμως, όπως θα δούμε από τον Σεπτέμβριο, δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα έρθει σε επαφή με τη Μαρία και θα προσπαθήσει να φέρει κοντά με τη μικρή ακόμα και την Αντιγόνη.

Δύο οδυνηροί αποχωρισμοί

Ο Στέφανος, αφού θυμώνει ακόμα πιο πολύ με τα καμώματα της μάνας του, αποχαιρετά τους πάντες και φεύγει για την Ισπανία. Η Αρετή είναι να πέσει να πεθάνει και ξεσπάει κατά δικαίων και αδίκων. Μαλώνει με τον Στάθη, τσακώνεται με τη Βασιλική, μέχρι και με τη Χρυσούλα τα βάζει. Βρίζοντας και κλαίγοντας ταυτόχρονα, βρίσκει παρηγοριά στην Ασπασία, αλλά ο Δημοσθένης της ξεκαθαρίζει: «Έλα, σταμάτα πια, δεν αντέχω άλλα κλάματα».

Στα «μαύρα» όμως έχουν πέσει αρκετοί και με την αποχώρηση του Ιάκωβου. Η δύσκολη μέρα του αποχαιρετισμού φτάνει και ο Ιάκωβος φεύγει κι αυτός από τη Μάνη. Ο πιο απαρηγόρητος όλων είναι ο Λυκούργος και η Χάιδω με την Ισμήνη προσπαθούν να του φτιάξουν το κέφι.

Ο Στάθης απογοητευμένος από Εύα και Δημοσθένη

Η Εύα αποφασίζει να χτίσει την οικοδομή στο Πόρτο Κάγιο. Ο Στάθης συνεχίζει να κάνει τα πάντα για να την ξανακερδίσει, όμως η Εύα αρνείται να ξαναγυρίσει στον Στάθη, παρ’ όλες τις πιέσεις του. Την ίδια στιγμή ο Στάθης μαθαίνει πως ο Δημοσθένης φλέρταρε την Άννα και πέφτει από τα σύννεφα, δεν μπορεί να πιστέψει κάτι τέτοιο και χωρίς να χάσει χρόνο πάει να τον βρει. Ο Στάθης, αμήχανος, τον ρωτά ευθέως αν προσπάθησε να προσεγγίσει ερωτικά την Άννα.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Συγκλονίζει ο Liam Ireland για την κακοποίηση που δέχθηκε: «Από τα 10 έως τα 13...»

Ζευγάρι και στη ζωή η Ιφιγένεια Τζόλα και ο Διονύσης Παπανδρέου; Όλη η αλήθεια