Από TV24 Team

Η Βίκυ Καγιά ξεκίνησε να ασχολείται με το μόντελινγκ σε ηλικία 14 ετών, συμμετέχοντας σε διάφορες καμπάνιες και φωτογραφήσεις για περιοδικά. Το 1995 έπαιξε σε διαφήμιση για την πορτοκαλάδα Ήβη. Το 1997, σε ηλικία 19 ετών, ήταν το κεντρικό πρόσωπο διαφήμισης των σοκοφρετών Amaretti της Tottis-Bingo. Σε ηλικία 19 ετών αποφάσισε να ασχοληθεί πιο επαγγελματικά με το μόντελινγκ, γι' αυτό εγκαταστάθηκε στο εξωτερικό, αφήνοντας την Ελλάδα και την οικογένεια της. Ξεκίνησε από δουλειές στο Παρίσι και συνέχισε στη Γερμανία, το Μιλάνο και το Λονδίνο. Επίσης για επτά χρόνια έζησε και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη. Από το 2005 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το 2006, όταν της προτάθηκε από το Mega Channel η παρουσίαση της ελληνικής εκδοχής του talent show So You Think You Can Dance. Η εκπομπή ανανεώθηκε και για δεύτερη σεζόν, την περίοδο 2007-2008, με την Καγιά να συνεχίζει στη θέση της παρουσιάστριας. Το 2006, ήταν επικρατέστερη μαζί με την Μαρία Μενούνος για την παρουσίαση του τελικού της Eurovision στην Αθήνα, στο πλευρό του Σάκη Ρουβά με την ΕΡΤ να επιλέγει τελικά τη δεύτερη.

Τη σεζόν 2008-2009, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Εκεί ανέλαβε την παρουσίαση του κυριακάτικου prime time τηλεπαιχνιδιού Είσαι Μέσα;. Τον Μάρτιο του 2009, έχοντας ολοκληρώσει την συνεργασία της με τον Alpha, έγινε γνωστό πως θα είναι η νέα παρουσιάστρια της μακροβιότερης πρωινής εκπομπής της ελληνικής τηλεόρασης του Πρωινού καφέ στον ANT1. Τελικά ανέλαβε την παρουσίαση της εκπομπής από τις 21 Απριλίου μέχρι το καλοκαίρι του ίδιου έτους, όταν η εκπομπή ολοκληρώθηκε οριστικά μετά από 18 χρόνια προβολής. Παράλληλα, παρουσίασε και τον 20ο Διαγωνισμό Ομορφιάς του ANT1. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, ανακοινώθηκε πως θα είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές της ελληνικής εκδοχής του reality μοντέλων America' s Next Top Model. Έτσι από τον Οκτώβριο του 2009, ανέλαβε το Next Top Model Ελλάδας ως παρουσιάστρια και κριτής. Η εκπομπή προβλήθηκε αρχικά για δύο σεζόν από τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1. Ακόμη, το 2010, παρουσίασε τον 21ο Διαγωνισμό Ομορφιάς του ANT1. Το 2011, πραγματοποίησε μία guest εμφάνιση στη 17η σεζόν του America' s Next Top Model στα πλαίσια των γυρισμάτων του show στην Ελλάδα.

Βίκυ Καγιά

Από το 2011 μέχρι το 2013, παρουσίασε το MadWalk - The Fashion Music Project, που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, την πρώτη χρονιά (2 Φεβρουαρίου 2011) ανέλαβε την παρουσίαση από κοινού με την Τάμτα, τη δεύτερη χρονιά (8 Φεβρουαρίου 2012) μαζί με την Μαίρη Συνατσάκη ενώ την τρίτη (17 Απριλίου 2013) ήταν η κεντρική παρουσιάστρια. Τη σεζόν 2015-2016 ήταν μία από τους παρουσιαστές του ψυχαγωγικού magazino Joy is inside you στον ANT1, όπου παρουσίαζε μία στήλη σχετικά με τη μόδα. Το 2016, παρουσίασε την ειδική εκπομπή Flashback στον ΑΝΤ1, που έκανε αφιερώματα σε διάφορα επιτυχημένα project του σταθμού. Η ίδια ανέλαβε την παρουσίαση των θεματικών εκπομπών που αφορούσαν τα καλλιστεία του ANT1 παίρνοντας συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές και παρουσιάζοντας διάφορα παρασκήνια.

Το 2016, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το Star Channel. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ανέλαβε την παρουσίαση της καθημερινής εκπομπής μόδας Shopping Star στην απογευματινή ζώνη του σταθμού. Η εκπομπή προβάλλεται μέχρι σήμερα για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν. Τον Απρίλιο του 2018, έγινε γνωστή η επιστροφή του Greece's Next Top Model από τη συχνότητα του Star Channel. Εκεί από τον Οκτώβριο του ίδιου έτους μέχρι σήμερα είναι ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής του show, με μια μικρή παύση που είχε συμβεί το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, σε πρόσφατη συνέντευξή της η ίδια η παρουσιάστρια ανακοίνωσε πως νιώθει κουρασμένη πια, τηλεοπτικά.

Οι δηλώσεις της Βίκυς Καγιά

Την Βίκυ Καγιά συνάντησε η κάμερα του Ποιος είναι πρωινιάτικα κι απάντησε για το αν θα κάνει παύση τελικά του GNTM την επόμενη σεζόν και τις πρόσφατες δηλώσεις της Ηλιάνας Παπαγεωργίου περί bullying στα backstage του σόου (δείτε εδώ την συγκλονιστική παραδοχή της).

«Τελειώνουμε σιγά-σιγά με το GNTM. Έχουμε άλλα δύο γυρίσματα. Δε θα μπορούσα να έχω καλύτερους συνοδοιπόρους σε αυτό το ταξίδι, τον Γιώργο και τον Τάσο.

Είμαι λίγο συγκινημένη που θα χαθούμε λίγο» σχολίασε για το τέλος του reality show, ενώ πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ότι κούρασε το παιχνίδι. Αν είχαμε παραπάνω χρόνο, θα είχαν γίνει ακόμη πιο φαντασμαγορικά πράγματα».

Τι απαντά η Βίκυ Καγιά σε μία ενδεχόμενη παύση του GNTM την επόμενη τηλεοπτική σεζόν; Η ίδια επισημαίνει: «Γιατί να μη γίνει; Καλώς να γίνει.

Εγώ έιμαι πολύ υπέρ των παύσεων και των διαλειμμάτων. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνω μία παύση και στην καριέρα μου, γιατί έχω φτάσει σε ένα σημείο που αληθινά έχω κουραστεί».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Έχουμε καιρό να τη δούμε στην τηλεόραση - Η γυναίκα που θα παρουσιάσει το Madwalk αντί για τη Βίκυ Καγιά

GNTM 5: «Αυτό είναι προπαγάνδα, δεν είναι αλήθεια!» - Η Βίκυ Καγιά "σπάει" τη σιωπή της για την Σοφία Χατζηπαντελή