Από Ελένη Μήτση

Το όνομα του Γιώργου Κιμούλη τον τελευταίο καιρό δεν συνηθίζεται να ακούγεται σχετικά με κάποια επιτυχία του ή συμμετοχή σε σειρές και ταινίες, που κατά καιρούς τον έχουμε απολαύσει.

Το ζήτημα των καταγγελιών της Ζέτας Δούκα στο πρόσωπο του πήρε έκταση, με τον δικηγόρο του ηθοποιού να βάζει μια τελεία στην υπόθεση. Τα τελευταία νέα, που έχουμε λοιπόν για τον Κιμούλη είναι ευχάριστα, αφού επιστρέφει με μία νέα ταινία.

Η ταινία στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Κιμούλης

Πρόκειται για το θεατρικό έργο του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, Ο Γλάρος, της οποίας τα γυρίσματα έγιναν στη λίμνη Δόξα. Πιο αναλυτικά, στην ταινία θα παίζουν οι: Πέγκυ Σταθακοπούλου (Αρκάντινα), Θανάσης Παπαγεωργίου (Σόριν), Δημήτρης Γκοτσόπουλος (Τριέπλεβ), Γιώργος Κιμούλης (Ντορν), Άννα Μονογιού (Νίνα), Άρης Τρουπάκης (Τριγκόριν), Εύα Καμινάρη (Πωλίνα), Κώστας Κοράκης (Σεμράγεφ), Στάθης Παναγιωτίδης (Γιάκωβ), Μαριάννα Κιμούλη (Μάσσα), Γιλμάζ Χουσμέν (Μεντβεντένκα).

Γιώργος Κιμούλης

Λίγα λόγια για τον ηθοποιό

Ο Γιώργος Κιμούλης (18 Σεπτεμβρίου 1956) είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφραστής. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά στο θέατρο το 1977 με τη θεατρική ομάδα "Ελεύθερο Θέατρο" και στον κινηματογράφο το 1981 στην ταινία Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια. Το 1986 δημιούργησε τη δική του θεατρική ομάδα, το "Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας".

Το 1996 ίδρυσε δραματική σχολή. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών -στο οποίο κατά το παρελθόν έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος- και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Έχει παντρευτεί και έχει χωρίσει δύο φορές. Ο πρώτος του γάμος ήταν με την τραγουδίστρια Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο δεύτερος με την πολιτικό Μαρία Δαμανάκη, με την οποία απέκτησε την κόρη του, Μαριάννα.

Γιώργος Κιμούλης

Τον Οκτώβριο του 2016 ορίστηκε μέλος της επιτροπής διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση. Στις 28 Φεβρουαρίου του 2017 ορίστηκε πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και παραιτήθηκε από τη θέση αυτή λίγες ημέρες μετά, στις 16 Μαρτίου.

Τον Ιανουάριο του 2021, στα πλαίσια του ελληνικού Me Too η ηθοποιός Ζέτα Δούκα αρχικά και αργότερα και άλλες ηθοποιοί κατηγόρησαν τον Κιμούλη για αντιεπαγγελματική και κακοποιητική συμπεριφορά. Οι καταγγελίες παραδόθηκαν γραπτώς και ονομαστικά, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Στις 10 Απριλίου 2022, μετά από σχετική εισήγηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, τα μέλη του ΣΕΗ, σε έκτακτη γενική συνέλευση, ψήφισαν -με συντριπτική πλειοψηφία- την οριστική διαγραφή του (καθώς και των Πέτρου Φιλιππίδη και Παύλου Χαϊκάλη).

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Υπόθεση Πέτρου Φιλιππίδη: Η ενόχληση του Τάσου Χαλκιά έξω από το Μικτό ορκωτό δικαστήριο

«Δεν περιμένω συγγνώμη!» - Τελείωσε με δύο κουβέντες η Ζέτα Δούκα τον Γιώργο Κιμούλη