Από Ελένη Μήτση

Ο αγαπημένος σεφ Άκης Πετρετζίκης έχει αγαπηθεί από το κοινό τόσο λόγω των συνταγών του όσο και μέσα από την παρουσία, που έχει όλα αυτά τα χρόνια με τις μαγειρικές εκπομπές, που ο ίδιος παρουσιάζει.

Για την ώρα τον βλέπουμε μέσα από το Kitchen lab, προσεχώς ωστόσο αναμένεται να έχει άλλη μια εκπομπή από τον 2023-24. Ο ίδιος ανακοίνωσε τα ευχάριστα την Κυριακή 16/10 μέσα από το Καλύτερα δε γίνεται, αναφέροντας πως επανέρχεται το Akis Food Tour, που είχε διακοπεί λόγω της καραντίνας και του κορωνοϊού (δείτε εδώ το επικό σχόλιο του Άκη για τον Σασμό).

Η ανακοίνωση του Άκη Πετρετζίκη για τη συνεργασία του με τον Alpha

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων, φέτος θα κάνουμε ξανά τα γυρίσματα του Akis Food Tour. Για να παίξει, όμως, από το χειμώνα, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο και μετά. Γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει με κορωνοϊούς και τέτοια, να έχουμε μια ασφάλεια…».

Το κανάλι στηρίζει και εμπιστεύεται ιδιαίτερα τον σεφ

Ο Άκης πιο κεφάτος από ποτέ, μαγειρεύει εύκολα και γρήγορα φαγητά, με τη φινέτσα και την σπιρτάδα που μόνος εκείνος ξέρει να βάζει στις συνταγές του. Και υπόσχεται πως η μαγειρική του έμπνευση είναι αστείρευτη!

Η πρώτη εκπομπή του Kitchen lab ξεκίνησε πολύ δυναμικά με πολύ έντονες γεύσεις και συνταγές, οι οποίες συνδυάζουν πρωτοτυπία και παράδοση, σε ένα μενού που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε. Eπιλέγει, για πρώτο πιάτο, μια πικάντικη συνταγή που όλοι την έχουμε μάθει με κρέας, δηλαδή «con carne», εκείνος όμως θα μας μάθει πώς ένα τσίλι δεν γίνεται μόνο με κρέας αλλά και με άλλα συστατικά, όπως ο τόνος, τον οποίο και επέλεξε. Chili con tuna λοιπόν και σίγουρα con mucho amor, με πολλή αγάπη.

Σερβίρει με κόλιανδρο, λάιμ και αβοκάντο. Στο κυρίως γεύμα της ημέρας, η δυναμικότητα του μενού κλιμακώνεται και ο λόγος είναι το παραδοσιακό παστίτσιο του αγαπημένου μας σεφ, το οποίο σερβίρει με φρέσκια ρίγανη. Για επιδόρπιο φτιάχνει έναν εύκολο μπακλαβά, ένα γλυκό με φανατικούς οπαδούς. Ο Άκης εκμηδενίζει τον χρόνο παρασκευής και μας δείχνει πως δεν χρειάζεται να είναι χρονοβόρα η διαδικασία για κάτι τόσο νόστιμο.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Ξετρελαμένος με τον ερχομό της κορούλας του - Οι πρώτες συγκινητικές δηλώσεις του Άκη Πετρετζίκη

Ό,τι πιο γλυκό: Η νεογέννητη κόρη του κοιμάται στην αγκαλιά του - Το βίντεο του Άκη Πετρετζίκη μέσα από το μαιευτήριο