Από Πέννυ Μαστοράκου

Η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει από την στιγμή που ο Παύλος Βρουλάκης επέστρεψε και επίσημα στο χωριό και εμφανίστηκε στην οικογένειά του στον Σασμό, γεγονός που άλλους τους χαροποίησε και άλλους τους έκανε να πατάνε σε αναμμένα κάρβουνα, μιας και φοβούνται μην ξεκινήσει ότι άφησε τότε στην μέση, δηλαδή την εκδίκηση.

Μετά την κηδεία του Άγγελου, στο επεισόδιο της Τετάρτης 5/10 (δείτε εδώ όσα θα παρακολουθήσουμε απόψε) μαζεύονται όλοι στο σπίτι των Βρουλάκηδων για να συλλυπηθούν, και τότε η γιαγιά Ειρήνη αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως τα ξαδέρφια της Μαρίνας έχουν άλλους σκοπούς. Δεν θέλουν να φύγουν με χέρια καθαρά από το χωριό, και τότε την βλέπουν όπως δεν την έχουν ξαναδεί!

Η γιαγιά Ειρήνη όπως δεν την έχουμε ξαναδεί στον Σασμό

Τα ξαδέλφια της Μαρίνας, ο Λάζαρος και ο Τηλέμαχος ζητούν εκδίκηση για τους θανάτους που βρήκαν την οικογένεια αλλά η γιαγιά Ειρήνη και η Μαρίνα είναι κατά και βάζουν τα όρια τους!

Στα μαχαίρια Βασιλική και Μαθιός!

Στον Σασμό, η Βασιλική αγωνίζεται να πείσει τον Νικηφόρο να φύγει για το Ηράκλειο, μακριά από τον κίνδυνο της βεντέτας, αλλά το μυαλό του γιου της τρέχει ξανά στον θάνατο του πατέρα του και τον φονιά του.

«Δεν μπορώ να φύγω. Πώς θα σε αφήσω μόνη σου, μάνα; Τρέμω στην ιδέα να σου συμβεί κάτι», της τονίζει και εκείνη σπεύδει να του εξηγήσει πως έχει στο πλευρό της τον Μαθιό και δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται. «Δεν σε αφήνω ό,τι και να λες. Μαζί με τον Μαθιό θα μείνω εδώ να σε προσέχω. Οι Βρουλάκηδες δεν το έχουν σε τίποτα να αρχίσουν τις επιθέσεις σε όποιον έχει το ίδιο επίθετο».

«Μα, δεν είναι δυνατόν να αφήσεις τις σπουδές σου για να μείνεις εδώ και να με προσέχεις; Και η Τζένη τι θα γίνει;», αναρωτιέται η Βασιλική που ψάχνει διακαώς τρόπο για να τον διώξει από το χωριό. «Μάνα, μη βρίσκεις δικαιολογίες για να με κρατήσεις εδώ. Οι σπουδές μου αλλά και η Τζένη μπορούν να περιμένουν. Όλα μπορούν να περιμένουν. Προτεραιότητα έχεις εσύ, η οικογένειά μου. Αν δεν σιγουρευτώ πως δεν κινδυνεύεις, δεν θα το κουνήσω», της ξεκαθαρίζει και η κουβέντα τους διακόπτεται.

Σασμός Νικηφόρος

Η εμμονή του Νικηφόρου να έχει μόνιμα πάνω του όπλο, λόγω της εκδίκησης που ετοιμάζει ο Παύλος Βρουλάκης, ανησυχεί την Τζένη, που αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια από τη Βασιλική. «Δεν ήξερα αν πρέπει να σας μιλήσω, αλλά ο Νικηφόρος με φοβίζει το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι μόνο ότι θέλει να κυκλοφορεί με όπλο, το βλέπω στο μάτι του ότι θέλει να πάρει εκδίκηση και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να τον σταματήσω. Το λέω σε εσάς γιατί καθώς φαίνεται είστε η μόνη που ακούει και υπολογίζει πλέον». Η Βασιλική τα χάνει με τις κουβέντες που ξεστομίζει η Τζένη και σκέφτεται τι πρέπει να κάνει για να συνετίσει τον γιο της. Μιλάει με τον Μαθιό και από κοινού προσπαθούν να βρουν μια λύση.

Σασμός Μαθιός Βασιλική

Ο Μαθιός, βλέποντας πως η Βασιλική χάνει την εμπιστοσύνη της σ’ αυτόν, φεύγει για το Ηράκλειο, για να συνετίσει τον Νικηφόρο. «Βασιλική, πού πηγαίνεις; Είσαι σίγουρη πως θες να το κάνεις αυτό; Αν θες βοήθεια με τον Νικηφόρο είμαι κι εγώ εδώ. Δεν χρειάζεται να το πάρεις όλο πάνω σου, όμως είσαι σίγουρη πως είναι τα πράγματα τόσο σοβαρά όσο σου τα περιέγραψε η Τζένη;». Η Βασιλική χάνει την ψυχραιμία της και του λέει να διαχειριστεί καλύτερα τα θέματα της οικογένειας του και να την αφήσει στην ησυχία της.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός αποκλειστικό: Η ώρα της εκδίκησης - Νεκρός ο...

Σασμός: «Θα έρθουν πάλι κοντά!» - Η Ευγενία Σαμαρά δίνει το απόλυτο spoiler που...δεν θέλει να ακούσει το τηλεοπτικό κοινό