Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Λίγες πριν την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ (δείτε εδώ πώς διαμορφώνεται το αυριανό 19/9 τηλεοπτικό πρόγραμμα), ο ΑΝΤ1 φέρνει μία πολυσυζητημένη ταινία για τη ζωή και για τα σκάνδαλα που σημάδεψαν τη βασιλική οικογένεια.

Σε αντίθεση με το πολυσυζητημένο The Crown, η ταινία δεν εξιστορεί τα γεγονότα από τη μέρα που η Ελισάβετ έκατσε στον θρόνο αλλά τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά τον τραγικό θάνατο της πριγκήπισσας Νταϊάνα ανάμεσα στην, αποτραβηγμένη στα θερινά ανάκτορα, βασιλική οικογένεια και το αναβράζον λαϊκό αίσθημα, που εκπροσωπούσε ο Τόνι Μπλερ.

Μια ταινία άπειρων αποχρώσεων με tour de force υποκριτικής από την έξοχη Έλεν Μίρεν, η οποία δίνει ζωή σ’ αυτή την εθνική κομόντ που λέγεται Ελισάβετ.

Το κέντρο είναι η βασίλισσα Ελισάβετ και η πάγια στάση της να μην αφήνει το έθνος να μπει στην ιδιωτική της ζωή, όπως κι εκείνη δεν εισήλθε ποτέ στα χωράφια του ποιμνίου της.

Το trailer για την ταινία «Η Βασίλισσα» του ΑΝΤ1

Αναστάτωση πριν την κηδεία της

Λίγες μέρες έχουν μείνει μέχρι την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (19/9) και θα προβληθεί ζωντανά. Πριν από μερικές ώρες ωστόσο, ένα περιστατικό ήρθε να ταράξει τους υπεύθυνους της κηδείας.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας ήταν αρκετός για να προκαλέσει χάος σε όλη τη βασιλική φρουρά, όταν πλησίασε το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ και το ακούμπησε.

Το επεισόδιο διαδραματίστηκε γύρω στις 10 το βράδυ (τοπική ώρα) μπροστά σε δεκάδες που περίμεναν στην ουρά για να αποτίσουν τα σέβη τους στην Ελισάβετ.

Ο άνδρας βγήκε από τη γραμμή, ανέβηκε στα σκαλιά και άγγιξε το φέρετρο προτού τεθεί υπό κράτηση από τη Μητροπολιτική Αστυνομία, ανέφερε ο Guardian.

Αμέσως, οι άνδρες της ασφάλειας συνέλαβαν τον άνδρα και τον απομάκρυναν από το φέρετρο: «Η Διοίκηση Κοινοβουλευτικής και Διπλωματικής Προστασίας συνέλαβε έναν άνδρα στην αίθουσα του Γουέστμινστερ μετά από αναταραχή», σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

The Crown: Η μεγάλη απόφαση των δημιουργών μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Έκτακτες αλλαγές στο κανάλι του STAR - Ακολουθεί τα βήματα του ανταγωνισμού