Από Στέλλα Μούτσιου

Οι συζητήσεις για το μέλλον της εκπομπής της ΕΡΤ, Στούντιο 4, έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, πριν καλά καλά αρχίσουν να προβάλλονται τα επεισόδια αυτής της σεζόν, και το ποσό που αναφερόταν πως θα δοθεί για να βγει στον αέρα και το 2023 είναι πολύ μεγάλο.

Το Στούντιο 4 θα προβάλλεται και το 2023

Την Πέμπτη 15/9, λοιπόν, έγινε γνωστό πως το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε την έγκριση γι' αυτό το ποσό και μαζί με αυτή την έγκριση, δόθηκε και το πράσινο φως και την ίδια την εκπομπή για την επόμενη χρονιά. Απίστευτες οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο κανάλι!

Τι άλλο ετοιμάζει οι ΕΡΤ αυτές τις μέρες;

Δύο θάνατοι συγκλόνισαν τις τελευταίες ημέρες το ελληνικό κοινό και τα μέσα με το θάνατο του σπουδαίου Κώστα Καζάκου και τη εμβληματικής Ειρήνης Παππά να φεύγουν από τη ζωή με μια ημέρα διαφορά.

Όπως είναι φυσικό, τα αφιερώματα στη μνήμη των δύο καλλιτεχνών θα είναι πολλά με το κρατικό κανάλι να κάνει το πρώτο για τον Καζάκο. Την Πέμπτη 15/9 μάλιστα έγινε γνωστό, πως η ΕΡΤ θα τροποποιήσει το πρόγραμμα της, προβάλλοντας συγκεκριμένες εκπομπές για τα δύο αυτά πρόσωπα.

Σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα της ΕΡΤ2 μεταβάλλεται ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 15/9/2022

-----------------------------

19:00 ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ (Ε)

Αφιέρωμα στη μνήμη του Δημήτρη Παντερμαλή

20:00 ART WEEK (2020) (Ε): «Μουσείο της Ακρόπολης - Δημήτρης Παντερμαλής» Κ8 W

Η Λένα Αρώνη, στο πλαίσιο της εκπομπής «Art Week», πηγαίνει στο Μουσείο της Ακρόπολης και γιορτάζει τα 11 χρόνια λειτουργίας του μαζί με τον σπουδαίο διευθυντή του, καθηγητή Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Παντερμαλή.

Μιλούν για το τεράστιο στοίχημα που δόθηκε στην αρχή για τη δημιουργία του, τον πόλεμο που δέχθηκε, την παιδεία των Ελλήνων, τη σχέση τους με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, τις μέρες του lockdown, την αίσθηση του μουσείου χωρίς κόσμο, καθώς και για τα σχέδιά του για το μέλλον.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Λένα Αρώνη.

Σκηνοθεσία: Μανώλης Παπανικήτας.

Διεύθυνση παραγωγής: Νίκος Πέτσας.

Έτος παραγωγής: 2020.

20:30 ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ (Ε)

21:00 ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ (Ε)

22:00 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: «1922»

Αφιέρωμα στη μνήμη του Κώστα Καζάκου

00:15 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: «Ο ΔΡΑΠΕΤΗΣ» Κ12 GR live streaming & διαθέσιμο στο ERTFLIX

Κοινωνικό δράμα, παραγωγής 1991.

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Ξανθόπουλος

Σενάριο: Λευτέρης Καπώνης, Λευτέρης Ξανθόπουλος

Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Σινάνος

Διεύθυνση παραγωγής: Νίκος Μουστάκας

Παραγωγή: ΕΡΤ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Λευτέρης Ξανθόπουλος

Παίζουν: Κώστας Καζάκος, Στράτος Τζώρτζογλου, Δώρα Μασκλαβάνου, Γιώργος Νινιός, Βλάσης Μπονάτσος, Πατής Κουτσάφτης, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Θάνος Γραμμένος, Νίνα Μιχαλοπούλου, Γιώργος Μανωλάς, Βασίλης Παπαβασιλείου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Κωνσταντίνα Σαββίδη, Τάσος Αποστόλου, Χρόνης Παυλίδης, Μιχάλης Γιαννάτος, Κώστας Μπακάλης, Κώστας Ντίνος, Ρολάνδος Χρέλιας, Κική Πέρση, Άννα Μιχαήλου, Βαρβάρα Δούκα, Ανδρέας Μαριανός, Γιάννης Τσορώνης, Βασίλης Πανουσάκης, Γρηγόρης Παναγιώταρος, Γιάννης Σπυρόπουλος, Πέρη Τρούπη, Στέλιος Νικήτας, Νίκος Ταγαρούλιας, Μαρίνος Μπράμος, Δημήτρης Παλπάνης, Δημήτρης Καφετζής, Δώρα Ιωάννου, Δημήτρης Διαλεκτός, Τάκης Δαμουλάκης, Μιχάλης Τριαντάφυλλος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Τοτό (κλόουν)

Διάρκεια: 105΄

Υπόθεση: Αθήνα, αρχές της δεκαετίας του ’50.

Ο μαστρ-Αντώνης Μπάρκας, ένας σπουδαίος καραγκιοζοπαίχτης, βλέπει με θλίψη την τέχνη του να φθίνει. Το κοινό του Καραγκιόζη εγκαταλείπει μαζικά το θέαμα, με το οποίο διασκέδαζε επί μισό και πλέον αιώνα, για χάρη του κινηματογράφου, που εξαπλώνεται ραγδαία στις πόλεις και την ύπαιθρο.

Στην προσπάθειά του να σταματήσει τον χρόνο, έρχεται σε σύγκρουση με το περιβάλλον του. Κυρίως με τη μικρότερη αδελφή του, την Αγγέλα, η οποία ζει στη σκιά του και είναι αρραβωνιασμένη δέκα χρόνια τώρα μ’ έναν προικοθήρα ναυτικό, τον Σίμο.

Αλλά και με τη συμπαθή τραγουδίστρια του θιάσου του, που του παραστέκεται μέχρι τέλους, καθώς και με τους βοηθούς του, Θεοφάνη και Άγγελο.

Τόσο η ηλικία, όσο και ο ρομαντικός χαρακτήρας του, δεν του επιτρέπουν να εγκαταλείψει την αγαπημένη του τέχνη κι έτσι πεθαίνει κι αυτός μαζί της.

Βραβεία - Διακρίσεις:

Β΄ Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας (Γιώργος Νινιός), Βραβείο Φωτογραφίας και Βραβείο Μουσικής στο 32ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1991.

Κρατικό Βραβείο Ποιότητας ΥΠ.ΠΟ. 1992.

Επίσημη συμμετοχή στο 44ο Φεστιβάλ των Καννών το 1991 στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών.

-----------------------------------------

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ταινία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ «Αύριο περνάω απέναντι» και η ταινία «Land» από τις ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, καθώς και η εκπομπή «ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ» δεν θα μεταδοθούν.

Αφιέρωμα ΕΡΤ - Καζάκος

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9/2022

Αφιέρωμα στη μνήμη του Κώστα Καζάκου

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 17/9/2022, στις 21:00, από την εκπομπή «ART WEEK» θα μεταδοθεί σε επανάληψη η εκπομπή με καλεσμένο τον Κώστα Καζάκο Κ8 W

Ένα τεράστιο μάθημα ζωής σε όλα τα επίπεδα δίνει ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Κώστας Καζάκος, καλεσμένος στην εκπομπή «Art Week».

Η Λένα Αρώνη συναντά στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» τον μοναδικής αντοχής ηθοποιό και σκηνοθέτη, με αφορμή την παράσταση «Ματωμένα Χώματα», μεταφορά του βιβλίου της Διδώς Σωτηρίου.

Ο μεγάλος δάσκαλος και διανοούμενος Κώστας Καζάκος μιλάει με ιδιαίτερη θέρμη, πάθος και αυθορμητισμό για τα παιδικά του χρόνια, για τον Κάρολο Κουν, την Τζένη Καρέζη, για τα παιδιά και τα εγγόνια του, για τους πολέμους, τους πολιτικούς, την παιδεία και τη Γλώσσα.

Παρουσίαση - αρχισυνταξία - επιμέλεια εκπομπής: Λένα Αρώνη

Σκηνοθεσία: Μανώλης Παπανικήτας

Eπίσης, το Σάββατο 17/9/2022, στις 24:00, από την εκπομπή «Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ» θα μεταδοθεί σε επανάληψη η εκπομπή με καλεσμένους τους Κώστα Καζάκο και Κωνσταντίνο Καζάκο Κ8 W

Καλεσμένοι του Ανδρέα Ροδίτη στην εκπομπή «Η ζωή είναι στιγμές», είναι ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος μαζί με τον γιο του ηθοποιό Κωνσταντίνο Καζάκο.

Μια γλυκιά οικογενειακή εκπομπή, γεμάτη από στιγμές της πολυτάραχης ζωής του πατέρα αλλά φυσικά και μιας πορείας γεμάτης θέατρο και κινηματογράφο.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Ανδρέας Ροδίτης

Σκηνοθεσία: Πέτρος Τούμπης

Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος, Πέτρος Κουμουνδούρος

Σκηνογράφος: Ελένη Νανοπούλου

Επιμέλεια γραφικών: Λία Μωραΐτου

Μουσική σήματος: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

--------------------------------------------------------------------------------------

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9/2022

-----------------------------

15:30 ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ (Ε)

17:00 ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022 (Μ) Κ W

18:00 ΠΛΑΝΑ ΜΕ ΟΥΡΑ (Ε)

---------------------------------

Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

21:00 ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΙΟΒΗΣ (Α' ΚΥΚΛΟΣ) - Α' ΜΕΡΟΣ Κ12 W

Δραματική - ιστορική τηλεταινία από την τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη, παραγωγής 2004-2005.

Σκηνοθεσία: Κώστας Κουτσομύτης

Συγγραφέας: Τάσος Αθανασιάδης

Σενάριο: Βασίλης Μαυρόπουλος, Κώστας Κουτσομύτης

Μουσική σύνθεση: Μίμης Πλέσσας

Φωτογραφία: Αργύρης Θέος

Παραγωγός: Κώστας Παπαβραμίδης, Γιάννης Κουτσομύτης

Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός (Μιχαλάκης Αναστασιάδης), Άντζελα Γκερέκου (μαντάμ Ζιζί), Άγγελος Αντωνόπουλος (Τρύφων Ιωαννίδης), Μαρία Τζομπανάκη (Χρυσάνθη Αναστασιάδου), Αντώνης Φραγκάκης (Γιλμάζ Νταϊκάλ), Γκάρυ Βοσκοπούλου (Μαρίκα Καντάρογλου), Τάσος Νούσιας (Γιάννης Καντάρογλου), Δημήτρης Αγοράς (καπετάν Δεσποτόπουλος), Γιώργος Μούτσιος (Εσρέφ μπέης), Χρήστος Πάρλας (Παναγής Καντάρογλου), Γιώργος Τσιτσόπουλος (Παντελής Κόκκινος), Μαργαρίτα Αμαραντίδη (Τασώ), Ελένη Αποστολοπούλου (Ρόη

Αναστασιάδου), Νερίνα Ζάρπα (κόρη Μιχαλάκη Αναστασιάδη), Γιούλικα Σκαφιδά (κόρη Μιχαλάκη Αναστασιάδη), Αποστόλης Τότσικας (Στέργιος Αναστασιάδης), Ανδρονίκη Χρηστάκη (Νόρα), Γιάννης Ξανθούλης (πασάς), Αρτό Απαρτιάν (Γιακόβ Ναχμίας), Μιχάλης Γιαννάτος (καδής), Μιράντα Ζαφειροπούλου (Δανάη Ιωαννίδου), Γιώργος Παπαδημητράκης (Βασίλης Ωνάσης), Μαρβίνα Πιτυχούτη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Παύλος Ορκόπουλος, Ευδοκία Στατήρη, Ντίνος Κωνσταντινίδης, Μαρία Αναστασίου, Αναστασία Μποζοπούλου, Θανάσης Γεωργάκης, Γιάννης Τότσικας, Κώστας Σειραδάκης, Στάθης Νικολαΐδης, Νίκος Παναγιωτούνης, Δέσποινα Μοίρου, Δημήτρης Καρατζιάς, Νικόλ Κοκκίνου, Κώστας Κούκιος, Γιώργος Κωβαίος, Θανάσης Νάκος, Αλέκος Μάνδυλας, Γρηγόρης Πατρικαρέας (υποπρόξενος), Ευριπίδης Λασκαρίδης (φωτογράφος), Κατερίνα Μπιλάλη (Φανή), Περικλής Κασσανδρινός, Μαρία Δημητριάδη, Πολύκαρπος Πολυκάρπου, Χριστίνα Γκόλια (Νερσέ), Ειρήνη Μουρελάτου, Μιχάλης Τοπκαράς, Χρήστος Φωτίδης, Μαρία Μανιώτη, Θάνος Σακελλαρίου, Δημήτρης Λιάγκας, Χρίστος Κόκκινος, Τάσος Παπαναστασίου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος (Παύλος).

Υπόθεση: Το καλοκαίρι του 1917, η Ελλάδα παίρνει μέρος στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρό των Συμμάχων της Αντάντ.

Πέντε χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 1922, οι Έλληνες της Μικράς Ασίας ξεριζώνονται από τις εστίες τους.

Αυτή την πολυκύμαντη και πολυτάραχη περίοδο, που κατέληξε στη μεγαλύτερη εθνική καταστροφή του Ελληνισμού μέσα στον 20ό αιώνα, πραγματεύεται η φιλόδοξη τηλεοπτική παραγωγή σε ελεύθερη διασκευή του ομότιτλου μυθιστορήματος του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη.

Η δράση αναπτύσσεται, κατά κύριο λόγο, σε μια ανεπτυγμένη και ευημερούσα κωμόπολη της περιφέρειας Αϊδινίου, το Σαλιχλί, γενέτειρα του συγγραφέα, με κεντρικά πρόσωπα τα μέλη της οικογένειας ενός αυτοδημιούργητου Έλληνα τραπεζίτη, στον περίγυρο του οποίου κινούνται σημαίνουσες προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας, Έλληνες και Τούρκοι.

Μέσα από τις επιμέρους ιστορίες των ανθρώπων αυτών, τους έρωτες, τα πάθη τους, τις ελπίδες, τις προσδοκίες και τα όνειρά τους, αλλά και τις εύλογες αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις τους, συγκροτείται και αναδεικνύεται η ιδιαίτερη καθημερινότητα της πόλης, όπου πρωτοστατούν συνήθειες, έθιμα, παραδόσεις, δεμένες με τα χρώματα και τους ήχους της Ανατολής.

Ώσπου η καθημερινή ζωή αρχίζει να σημαδεύεται από την πορεία και την εξέλιξη των ιστορικών γεγονότων.

Και τότε, η ανθρώπινη μοίρα καταλήγει έρμαιο της συγκυρίας...

Αφιέρωμα στη μνήμη της Ειρήνης Παπά

23:15 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: «ΠΑΝΩ, ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΩΣ» Κ12 W live streaming & διαθέσιμο στο ERTFLIX

Κωμωδία, παραγωγής 1992.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μιχάλης Κακογιάννης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Σινάνος

Ήχος: Μαρίνος Αθανασόπουλος

Σκηνικά-κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Μουσική: Στέφανος Κορκολής

Τραγουδούν: Λεωνίδας Βελής, Χρήστος Δάντης

Παίζουν: Ειρήνη Παπά, Στράτος Τζώρτζογλου, Πάνος Μιχαλόπουλος, Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ζαχαράτος, Γιώργος Παρτσαλάκης, Έλντα Πανοπούλου, Τζον Μοδινός, Τάκης Ζαχαράτος, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Μπέζος, Στέλιος Μάινας, Χρήστος Ευθυμίου, Μαρία Κανελλοπούλου, Ακίνδυνος Γκίκας, Αλέκος Ζαρταλούδης

Διάρκεια: 100΄

Υπόθεση: Μια παρωδία της ζωής στη μοντέρνα Αθήνα.

Η ταινία επικεντρώνεται στη Μαρία, μια πλούσια χήρα, τον γιο της Σταύρο και τις τρελές καταστάσεις στις οποίες μπλέκουν.

Στην ταινία παρελαύνουν ταξιτζήδες, ναύτες σε άδεια, τρομοκράτες και τραγουδιστές της όπερας σε μια γρήγορη αλληλουχία κωμικών συμβάντων.

00:45 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)

-----------------------------------

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

---------------------------------------

01:45 ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ (Ε) ημέρας

02:20 ΦΩΤΕΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ (Ε) ημέρας

03:15 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΙΟΒΗΣ (Ε) ημέρας

05:15 ΠΟΠ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (Ε) ημέρας

06:10 ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ (Ε) ημέρας

--------------------------------------------------------------------------------------

ΣΗΜ: Η εκπομπή «CLOSE UP» (E) δεν θα μεταδοθεί.

ΤΡΙΤΗ 20/9/2022

-----------------------------

20:00 ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, ΧΙΛΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Ε)

Αφιέρωμα στη μνήμη του Κώστα Καζάκου

20:30 ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ Κ8 W (Αλλαγή θέματος)

«Κώστας Καζάκος (1935-2022)» (Ηθοποιός, σκηνοθέτης) - Α΄ Μέρος

Ο Κώστας Καζάκος, ο πληθωρικός ηθοποιός, σκηνοθέτης, με ταλέντο, παιδεία και γοητεία, καταθέτει την ιστορία της συναρπαστικής ζωής του στο «Μονόγραμμα». Στο πρώτο μέρος του αυτοβιογραφικού του ντοκιμαντέρ θα παρακολουθήσουμε τη ζωή και το κινηματογραφικό έργο του Κώστα Καζάκου, ενώ στο δεύτερο μέρος μάς μιλάει για τη θεατρική του καριέρα, με ιδιαίτερη αναφορά στο «Μεγάλο μας Τσίρκο», με άγνωστες ιστορίες και παρασκήνια από τη θρυλική παράσταση.

Ο Κώστας Καζάκος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας, στις 29 Μαΐου του 1935 και ήθελε να γίνει δάσκαλος, καθηγητής. Πήγε στο Πανεπιστήμιο να γραφτεί για τις εξετάσεις. Όμως έλειπε το χαρτί των κοινωνικών φρονημάτων, «κληρονομιά» από τον αριστερό πατέρα του κι έτσι αυτή η πόρτα έκλεισε.

Τυχαία και από περιέργεια, μια μέρα ανεβαίνει τα σκαλιά της Σχολής Κινηματογράφου «Λυκούργος Σταυράκος». Δίνει εξετάσεις αμέσως και μπαίνει.

Εκεί, ανάμεσα στους σπουδαίους ανθρώπους που σφράγισαν τον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο, γνώρισε και ως δάσκαλο τον Κάρολο Κουν, που έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του. Ο Κουν είχε τέτοια ακτινοβολία ο ίδιος και τέτοια προσωπικότητα, που συγκέντρωσε ένα πλήθος κόσμου και το κρατούσε δεμένο.

Το 1958 ο Κώστας Καζάκος φεύγει από τον Κουν και, μαζί με τον Λεωνίδα Τριβιζά, έφτιαξαν έναν θίασο, το Ελεύθερο Θέατρο, κατά τα γαλλικά πρότυπα, το θέατρο λίμπρε, όπως το λέγανε.

Στο μεταξύ, αρχίζει η πορεία του στο ελληνικό σινεμά, στο οποίο δούλεψε επί δέκα χρόνια γιατί του άρεσε σαν δουλειά, σαν συνθήκη δουλειάς. Η πρώτη του ταινία ήταν «Η αρπαγή της Περσεφόνης», στη Σχολή Σταυράκου.

Μια ταινία που ξεχωρίζει ήταν το «Κοντσέρτο για πολυβόλα» το 1966, η πρώτη που έκανε στον Φίνο. Εκεί συναντήθηκε, για πρώτη φορά, με την Τζένη Καρέζη, στο πρώτο γύρισμα, στα Ίσθμια. Από τότε άρχισαν να δουλεύουν μαζί στο θέατρο και στον κινηματογράφο.

Κατά τη διάρκεια της χούντας του 1967, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης είχε μια ιδέα: τον ερέθιζε πάρα πολύ ο μύθος του Κρόνου που τρώει τα παιδιά του. Έβλεπε την Ελλάδα σαν τον Κρόνο που τρώει τα παιδιά της. Άρχισε, σε συνεννόηση με τον Καζάκο, να γράφει ένα σπονδυλωτό έργο που να διατρέχει την Ιστορία και να λέει κάποιες αλήθειες για το σήμερα.

Να μπορεί ο κόσμος να κάνει αναγωγές στην καθημερινότητά του, αυτό που βίωνε κάτω από τη χούντα τότε. Η Επιτροπή Λογοκρισίας καραδοκούσε, κόβοντας πολλά κείμενα, τα οποία ο Καμπανέλλης με διάφορα τρικ επανέφερε…

«Το Μεγάλο μας Τσίρκο» πέρασε στη θεατρική Ιστορία του τόπου, αντιπροσωπεύοντας τη μαζική αντίσταση του λαού ενάντια τη χούντα.

Ο Κώστας Καζάκος, κατασταλαγμένος πια, νιώθει πως έζησε πολλές ζωές. Κοντεύουν είκοσι τέσσερα χρόνια μαζί με τη γυναίκα του, την ηθοποιό Τζένη Κόλλια και τα τρία παιδιά τους.

Παραγωγός: Γιώργος Σγουράκης

Σκηνοθεσία: Περικλής Κ. Ασπρούλιας

Διεύθυνση φωτογραφίας: Στάθης Γκόβας

Ηχοληψία Λάμπρος Γόβατζης

Μοντάζ: Σταμάτης Μαργέτης

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Σγουράκης

• Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στον Κώστα Καζάκο θα μεταδοθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, στις 20:30.

21:00 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)

--------------------------------------------------------------------------------------

Τέλος, σας ενημερώνουμε το ξένο παιδικό πρόγραμμα «ΓΑΤΟΣ ΣΠΙΡΟΥΝΑΤΟΣ» - Β' ΚΥΚΛΟΣ έχει σήμα καταλληλότητας Κ8

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Άλλοι ανέβασαν ταχύτητα και άλλοι φρέναραν - Η τηλεθέαση της Τετάρτης (14/9)

"Λύγισε" στο πλατό του Στούντιο 4 ο Γιώργος Σουξές - Ξέσπασε σε κλάματα και η Ζαμπέτογλου