Από Ελένη Μήτση

Το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο με εκπομπές και σειρές μυθοπλασίας, ωστόσο δεν έχουμε δει ακόμα όλες τις πρεμιέρες για τα προγράμματα του μουσικού καναλιού.

Πιο αναλυτικά έγινε γνωστό, πως η εκπομπή ''Μουσικό Κουτί'' με παρουσιαστές τη Ρένα Μόρφη και τον Νίκο Πορτοκάλογλου θα είναι και πάλι στον αέρα από τον Οκτώβρη συμπληρώνοντας με αυτό τα μουσικά κομμάτια, που πάντα αγαπάει να βλέπει το κοινό στην ΕΡΤ (δείτε εδώ πόσο μπορεί να φτάσει το κασέ δημοσιογράφου στην ΕΡΤ).

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ για το μουσικό κουτί

Το πιο μελωδικό «Μουσικό κουτί» ανοίγουν στην ΕΡΤ ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη με καλεσμένους από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, οι οποίοι μέσα από απροσδόκητες συνεντεύξεις ανακαλύπτουν την playlist της ζωής τους.

Η ιδέα της εβδομαδιαίας εκπομπής, που δεν ακολουθεί κάποιο ξένο φορμάτ, αλλά στηρίχθηκε στη μουσική παράσταση Juke box του Νίκου Πορτοκάλογλου, έχει ως βασικό μότο «Η μουσική ενώνει», καθώς διαφορετικοί καλεσμένοι τραγουδιστές ή τραγουδοποιοί συναντιούνται κάθε φορά στο στούντιο και, μέσα από απρόσμενες ερωτήσεις-έκπληξη και μουσικά παιχνίδια, αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες στιγμές της ζωής και της επαγγελματικής πορείας τους.

Παράλληλα, στην εκπομπή δίνεται βήμα σε νέους καλλιτέχνες, οι οποίοι εμφανίζονται μπροστά σε καταξιωμένους δημιουργούς, για να παρουσιάσουν τα δικά τους τραγούδια, ενώ ξεχωριστή θέση θα έχουν και αφιερώματα σε όλα τα είδη μουσικής. Το Μουσικό κουτί έρχεται τον Οκτώβριο στην ΕΡΤ1.

"Ακυβέρνητο" και χωρίς διευθύνοντα σύμβουλο το κρατικό κανάλι

Η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερα απαιτητική από πολλές πλευρές για τα κανάλια, και η πίτα είναι μοιρασμένη σωστά, και υπάρχει για όλους δουλειά και ένας υγιείς ανταγωνισμός, ωστόσο θεαματική άνοδο και "εισβολή" με νέα πρόσωπα και project σε ζώνες στις οποίες δεν είχε επενδύσει μέχρι στιγμής, έκανε το κρατικό κανάλι.

Είναι γεγονός πως αυτή τη χρονιά η ΕΡΤ κάνει τη διαφορά και εμπλουτίζει το πρόγραμμά της σε ισχυρά χαρτιά, όπως σειρές αλλά και νέες ψυχαγωγικές εκπομπές.

Ωστόσο εδώ και καιρό, συγκεκριμένα εδώ και τρεις μήνες, από την παραίτηση του πρώην διευθύνοντα σύμβουλου Γιώργου Γαμπρίτσου, το κανάλι εξακολουθεί να μην έχει καλύψει την θέση, και παρότι ακουγόταν πως θα προσεγγίσουν τον Τζώνυ Καλημέρη, η συμφωνία ναυάγησε καθώς εκείνος πήγε σε άλλο κανάλι.

 Άσχημα νέα για το κανάλι της ΕΡΤ

Η κατάσταση αυτή οφείλεται στην αδυναμία της κυβέρνησης να πάρει πλέον και τις πιο απλές αποφάσεις για τη λειτουργία της εταιρείας, η οποία υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό, και ακόμα εξακολουθούν και αναζητούν πρόσωπο για αυτή τη θέση.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μάχη ανάμεσα σε Mega, ΕΡΤ και Open

Δύσκολες ώρες για τον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ - Έγινε καταγγελία εκ των έσω