Από Στέλλα Μούτσιου

Πολλά φαίνεται πως είναι τα προβλήματα για το κανάλι της ΕΡΤ, καθώς μετά τις πληροφορίες για το γεγονός πως δεν υπάρχει διευθύνων σύμβουλος στον σταθμό εδώ και μήνες, ο Γιάννης Δάρρας, ο οποίος είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων του Διοικητικού συμβουλίου, προχώρησε σε καταγγελία κατά αυτού.

Η καταγγελία του Γιάννη Δάρρα στην ΕΡΤ

Ζήτησα από τη γραμματέα του ΔΣ να κάνει μια απαραίτητη δική μου διευκρίνιση σχετικά με την προηγούμενη ανακοίνωση που είχε σταλεί για τις δυο συναντήσεις με το προσωπικό της ΕΡΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και εκείνη με ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος κ. Ζούλας απαγορεύει ανακοινώσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων παρά μόνον αν είναι κοινές και αφορούν τα κατά την άποψη του μείζονα θέματα.

Καταγγέλλω την πράξη αυτή του προέδρου κ. Ζούλα ως ακραία λογοκρισία και φίμωμα της άποψης των εκλεγμένων εκπροσώπων εργαζομένων. Ο κ. Ζούλας δεν έχει αφενός κανένα δικαίωμα να θεωρεί ότι οι απόψεις των εκπροσώπων μας στο ΔΣ είναι κοινές ή δεν ανακοινώνονται και αφετέρου δεν μπορεί να κρίνει ο ίδιος ποια είναι τα μείζονα θέματα των εργαζομένων, πόσο μάλλον όταν έχει έρθει σε σύγκρουση με τους εργαζομένους πολλές φορές μέχρι τώρα.

Παρακάτω σας παραθέτω τη διευκρίνιση μου που αρνήθηκε ο κ. Ζούλας να σταλεί:

Σχετικά με την πρόσκληση για την ενημέρωση όλου του προσωπικού από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ, διευκρινίζω ότι οι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκαν από εμένα την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στην ΕΡΤ3 μετά από πρόσκληση των εργασιακών εκπροσώπων των δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΜΘ και του αντιπροέδρου του ΠΑΣΥΜΗΤΕ. Εκεί συζητήσαμε τα θέματα που τους απασχολούν μεταξύ των οποίων και η ΣΣΕ. Ως εκ τούτου δεν θα συμμετέχω στην ενημέρωση της Τετάρτης στις 14 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Όπως διαπιστώθηκε τα θέματα είναι πολλά και η ενημέρωση επιτακτική και αναγκαία και για αυτά θα πρέπει να συζητήσουμε και στην Αθήνα την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίουστο χώρο του Ραδιομέγαρου.

ΕΡΤ καταγγελία

Διευκρινίζω ότι αρμόδια για την υπογραφή ΣΣΕ είναι τα σωματεία των εργαζομένων και ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ μπορούμε να εκφράζουμε μόνο την άποψη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Γιάννης Δάρρας

εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ

Πηγή εξωτερικής και εσωτερικής φωτογραφίας: ΕΡΤ / Facebook

Πως τα πηγαίνει σε νούμερα ωστόσο;

Η φετινή σεζόν είναι γνωστό από νωρίς νωρίς πως είναι ιδιαίτερη αυτή τη χρονιά και ιδιαίτερα απαιτητική. Ο λόγος φυσικά τα πολλά τηλεοπτικά προγράμματα τα οποία απαρτίζουν πλέον την τηλεόραση.

Ο μεγάλος ανταγωνισμός που προκύπτει καθώς ανακατεύεται η "τράπουλα" είναι φυσιολογικό και επόμενο να υπάρξει όσο μπαίνουν και άλλα ονόματα στην μέση και νέα project, όπως θα δούμε και από τα μισά της σεζόν και μετά (δείτε επίσης τα νούμερα τηλεθέασης της Κυριακής 11/9).

Το Eurobasket, όπως ήταν φυσιολογικό προσέλκυσε πολύ κόσμο και έδωσε στην ΕΡΤ1 την τρίτη θέση την εβδομάδα που μας πέρασε με ποσοστό 10,8%, όπως έγινε γνωστό σύμφωνα με τα στοιχεία τηλεθέασης της Nielsen στην καταγραφή του ζωντανού προγράμματος.

Το κανάλι που ανέβηκε στο τηλεοπτικό βάθρο την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου

Στην πρώτη ωστόσο θέση πέρασε ο Alpha με 12,6%, ενώ το Mega υποχώρησε στη δεύτερη. Με 9,9% ο ΣΚΑΪ, με 9,7% ο ΑΝΤ1 και στο 7,4% το Star. Το Open στο 4,8%, με 3,2% η ΕΡΤ3 έχοντας αυξήσει το μερίδιό της εξαιτίας των αγώνων μπάσκετ, στο 2,5% η ΕΡΤ2 και το Μακεδονία TV στο 2,2%.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Από μένα είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ» - "Σείστηκε" ολόκληρο το Twitter με την νέα σειρά της ΕΡΤ ‘Κάνε ότι κοιμάσαι’

Μία νύχτα του Αυγούστου: Σκηνές που ''κόβουν'' την ανάσα στο νέο trailer της σειράς της ΕΡΤ