Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η νέα σειρά του ALPHA «Αυτή η νύχτα μένει», που αναμένεται να δούμε στις οθόνες στις αρχές της νέας σεζόν, έχει ένα δυνατό καστ από ηθοποιούς του θεάτρου και της τηλεόρασης όπως τους Γιάννη Στάνκογλου, Βασίλη Μπισμπίκη, Άννα Μάσχα, Ηλιάνα Μαυρομάτη και Ιωάννη Απέργη το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται.

Από τις πίστες στο Αυτή η Νύχτα Μένει

Όπως μαθαίνουμε, ο Σπύρος Σταμούλης (ο Αλέξης Γραμματικός από τις «Άγριες μέλισσες») είναι η νέα προσθήκη στην καλλιτεχνική ομάδα, ενώ στη σειρά θα δούμε σε ρόλο γκεστ τόσο τη Δέσποινα Βανδή όσο και τον λαϊκό τραγουδιστή Γιώργο Μαργαρίτη. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Κατερίνα Φιλιώτου και το σενάριο η Γιάννα Κανελλοπούλου και ο Γιώργος Μακρής.

Αυτή η νύχτα μένει Γιώργος Μαργαρίτης

Η υπόθεση του «Αυτή η νύχτα μένει»

Ο Αντρέας και η Στέλλα είναι δύο νέα παιδιά, στην αυγή της νέας χιλιετίας, με μοναδικό κοινό στοιχείο τον έρωτά τους. Ο Αντρέας αρκείται στο ψιλικατζίδικο του. Η Στέλλα φιλοδοξεί να γίνει σπουδαία τραγουδίστρια, να δει το όνομά της στις μαρκίζες των μαγαζιών της παραλιακής και να βγάλει δίσκο. Για τον Αντρέα η παρουσία και μόνο της Στέλλας είναι αρκετή, για εκείνη όμως η καριέρα έχει προτεραιότητα απέναντι στον έρωτα.

Οταν η Στέλλα φεύγει για την επαρχία, αφού από κάπου πρέπει να κάνει την αρχή, ο Αντρέας αποφασίζει να οργώσει τα σκυλάδικα της Βόρειας Ελλάδας για να τη βρει και να τη φέρει πίσω, περιπλανώμενος στα μέρη της νυχτερινής διασκέδασης. Σύντομα η Στέλλα απογοητεύεται από τους ανθρώπους της νυχτερινής ζωής και επιστρέφει στον Αντρέα.

Τα βραβεία

  • Στο φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2000 η ταινία κέρδισε τα εξής βραβεία:
  • Ερμηνείας πρώτου γυναικείου ρόλου: Αθηνά Μαξίμου
  • Ερμηνείας δεύτερου γυναικείου ρόλου: Ζωή Ναλμπάντη
  • Μουσικής: Σταμάτης Κραουνάκης
  • Ηχου for best sound: Mαρίνος Aθανασόπουλος
  • Σκηνογραφίας: Γιώργος Ανδριτσόγιαννος
  • Δεύτερο βραβείο ταινίας μυθοπλασίας: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Υποψηφιότητα

  • 2000: Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καΐρου για τη Χρυσή Πυραμίδα

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Κόκκινο Ποτάμι: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της σειράς του Μανούσου Μανουσάκη - Τα πρώτα πλάνα

Αποκλειστικό: Διδασκάλου, Ταμπακάκης και... - Τρανταχτά ονόματα των Άγριων Μελισσών στο Μαύρο Ρόδο