Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το Κόκκινο Ποτάμι, η μεγάλη επιτυχία του Μανούσου Μανουσάκη, που προβλήθηκε τη σεζόν 2019-2020 από το OPEN, περιγράφοντας τα τραγικά γεγονότα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με αφορμή τον έρωτα δύο νέων, θα αρχίσει να κυλά ξανά από τη νέα σεζόν με τον δεύτερο κύκλο του και ο αεικίνητος δημιουργός έχει ήδη βάλει μπροστά τις κάμερες.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Η πολυσυζητημένη συνέχεια της ιστορίας έρχεται με καταιγιστικές εξελίξεις. Γνώριμα πρόσωπα από τον πρώτο κύκλο αλλά και νέοι χαρακτήρες έρχονται να μας συνεπάρουν στο νέο αυτό τηλεοπτικό ταξίδι. Οι τηλεθεατές θα γίνουμε για μια ακόμη φορά μάρτυρες πραγματικών ιστορικών γεγονότων και μνημών και του καταλυτικού τρόπου με τον οποίο επιδρούν στις ζωές των πρωταγωνιστών. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν, με τους ηθοποιούς της σειράς να δίνουν πνοή και υπόσταση στους ήρωες και τις ιστορίες τους, τις οποίες έχουν γράψει ο Σταύρος Αβδούλος και η Ειρήνη Ριτσώνη.

Κόκκινο Ποτάμι γυρίσματα

Οι «μηχανές» του «Κόκκινου ποταμιού - Η συνέχεια» στήθηκαν ήδη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», αλλά και στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, το οποίο διαμορφώθηκε σε νοσοκομείο για τις ανάγκες της παραγωγής. Ο Μανούσος Μανουσάκης είπε το πρώτο «Μοτέρ πάμε!» και η ιστορία ξεκίνησε από εκεί που την αφήσαμε (δείτε εδώ ποια ηθοποιός των Άγριων Μελισσών θα πάει στη σειρά).

Για μια ακόμη φορά ο μετρ των επιτυχιών ετοιμάζει μια υπερπαραγωγή με πολυπληθές καστ καταξιωμένων ηθοποιών. Συγκεκριμένα θα δούμε 220 καλλιτέχνες σε βασικούς ρόλους, 260 σε συμπληρωματικούς και περισσότερους από 2.500 βοηθητικούς. Λήψεις θα γίνουν ανά την Ελλάδα. Πρώτοι σταθμοί είναι Θεσσαλονίκη, το Μεταξοχώρι, τα Αμπελάκια στη Λάρισα, η Βέροια αλλά και η Ξάνθη. Φυσικοί χώροι, εξωτερικά γυρίσματα και εντυπωσιακά σκηνικά που θα μας ταξιδέψουν και θα μας μεταφέρουν στο κλίμα της εποχής.

Η συνέχεια της σειράς θα εξελιχθεί σε τρεις θεματικούς κύκλους, με παράλληλες ιστορίες που εκτυλίσσονται στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στον Πόντο, και φυσικά στη Σμύρνη, όπου θα «βιώσουμε» ξανά την απελπιστική καταστροφή της το 1922.

Κόκκινο Ποτάμι κόρη Κιμούλη

Η υπόθεση του Κόκκινου Ποταμιού

Η Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση) προσπαθεί να βρει τον Μίλτο, μη γνωρίζοντας πως ο αγαπημένος της έχει σκοτωθεί. Φτάνει στη Θεσσαλονίκη και εκεί συναντά τον Δημοσθένη Μαντά (Ομηρος Πουλάκης), τον γιατρό που θα προσπαθήσει να σώσει το παιδί της και θα τη βοηθήσει στην αναζήτησή της για τον Μίλτο στα βάθη της Τουρκίας.

Παράλληλα με την περιπέτεια της Ιφιγένειας και του Δημοσθένη και την εξέλιξη της σχέσης τους, παρακολουθούμε ιστορίες προσφύγων και πώς αλλάζει η ζωή τους από τη μία στιγμή στην άλλη εξαιτίας των διεθνών συμφερόντων της εποχής. Ολη η πλοκή διαδραματίζεται με φόντο τα ιστορικά γεγονότα που συγκλόνισαν τον Ελληνισμό κατά το διάστημα 1919-1923.

Το καστ

Αναστασία Παντούση, Όμηρος Πουλάκης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Σωτήρης Χατζάκης, Φίλιππος Σοφιανός, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Άννα Μάγκου, Φωτεινή Ντεμίρη, Μαριάνθη Σοντάκη, Χριστίνα Αλεξανιάν, Λάμπρος Κτεναβός, Πέρης Μιχαηλίδης, Μιχάλης Μαρκάτης, Μαρία Παπαφωτίου, Ηρώ Μουκίου, Τάσος Σωτηράκης, Πέτρος Ξεκούκης, Εύα Σιμάτου, Μανταλένα Παπαδάτου, Σταμάτης Τζελέπης, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Βαγγέλης Σαλευρής, Χρήστος Φωτίδης, Δήμητρα Σιγάλα, Μανώλης Κλωνάρης, Τάκης Σακελλαρίου, Παυλίνα Ζάχρα, Παύλος Κουρτίδης, Μαριάννα Κιμούλη, Γιώργος Χαλεπλής, Μαίρη Χήναρη, Γιώργος Ματαράγκας, Γιάννης Ιτσιος κ.ά.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Αποκλειστικό: Διδασκάλου, Ταμπακάκης και... - Τρανταχτά ονόματα των Άγριων Μελισσών στο Μαύρο Ρόδο

Στον αστερισμό της μυθοπλασίας - Οι 16 σειρές που έρχονται την επόμενη σεζόν