Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Σε φάση ολικής αναδιοργάνωσης της πρωινής ζώνης βρίσκονται τα κανάλια ενόψει της νέας σεζόν και με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές. Ονόματα της δημοσιογραφίας αλλάζουν τηλεοπτική στέγη, άλλα παραμένουν στο πόστο τους και κάποια αποκτούν νέα εκπομπή σε διαφορετική ζώνη μετάδοσης.

Μεγάλη κινητικότητα, ίσως η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στους σταθμούς με αφορμή την ανασυγκρότηση των πρωινών εκπομπών από τη νέα τηλεοπτική χρόνια. Φέτος η ενημέρωση κέρδισε κατά κράτος την ψυχαγωγία, καθώς τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, τόσο της πολιτικής σκηνής όσο και της κοινωνίας, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των πολιτών. Ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος με την πρωινή ζώνη να έχει γίνει πεδίο μάχης και οι σταθμοί ετοιμάζουν ήδη τη φαρέτρα τους.

Τι αλλάζει στην πρωινή ενημέρωση με τη νέα σεζόν

ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Παπαδάκης τη νέα σεζόν θα μετρά 32 χρόνια στον αέρα του «Καλημέρα Ελλάδα», της μακροβιότερης ενημερωτικής εκπομπής στην ελληνική τηλεόραση (δείτε εδώ την ανακοίνωση του σταθμού). Και καθώς η πείρα δεν μεταδίδεται, ο μετρ του είδους κινήθηκε γρήγορα στη μεταγραφική σκακιέρα κι έκανε κίνηση ματ. Έτσι από τον Σεπτέμβριο θα μας καλημερίζει παρέα με τη Μαρία Αναστασοπούλου.

Η δημοσιογράφος αποχωρεί, ύστερα από πολλά χρόνια συνεργασίας από τον ΣΚΑΪ, καθώς τα νέα σχέδια του καναλιού δεν είχαν μια ενδιαφέρουσα κατά την κρίση της πρόταση για εκείνη. Άλλωστε η εκπομπή «Σήμερα» δεν θα συνεχίσει ως έχει καθώς κι εκεί θα γίνουν πολλές αλλαγές. Επιπλέον στον ΑΝΤ1 εξετάζεται έντονα το ενδεχόμενο ο Γιώργος Γρηγοριάδης, που φέτος είναι στο «Καλημέρα Ελλάδα», να λέει την πρώτη «καλημέρα» στους τηλεθεατές του καναλιού στις 5.00 το πρωί, και τη σκυτάλη να παίρνει στις 6.00 ο... πρώτος διδάξας.

Η Φαίη Μαυραγάνη με την εκπομπή «Τώρα ό, τι συμβαίνει» κατάφερε από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του OPEN να κερδίσει καταρχάς το προσωπικό της στοίχημα μέσα από έναν σταθμό σχετικά χαμηλής δυναμικής, και κατά δεύτερον να κατακτήσει την πρωτιά στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου.

Φαίη Μαυραγάνη αποχώρηση Open

Τώρα η δημοσιογράφος φαίνεται να έχει ήδη δώσει τα χέρια με τον ΑΝΤ1 για να αναλάβει το ίδιο πόστο. Ακούγεται μάλιστα πως η νέα της εκπομπή θα ξεκινάει στις 5 τα ξημερώματα και θα ολοκληρώνεται στις 9, οπότε θα συνεχίζουν μέχρι τις 12 οι «Πρωινοί τύποι» Παναγιώτης Στάθης και Νίκος Ρογκάκος.

Μάλιστα αναφέρεται έντονα πως το κανάλι του Αμαρουσίου προετοιμάζει το έδαφος για την αντικατάσταση του Γιώργου Παπαδάκη τη μεθεπόμενη σεζόν, με τη Φαίη Μαυραγάνη σε ρόλο κεντρικής παρουσιάστριας. Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται η δημοσιογράφος να παρουσιάζει και τις Παρασκευές εκπομπή, ώστε οι ιθύνοντες να δουν πώς ανταποκρίνεται το τηλεοπτικό κοινό, ώστε όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου να προχωρήσουν ολοκληρωτικά στις προβλεπόμενες αλλαγές.

ΣΚΑΪ

Το κανάλι του Φαλήρου ετοιμάζει κι εκείνο αντεπίθεση με νέα πρόσωπα. Με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, στην πρωινή εκπομπή «Σήμερα» οριστικοποιείται η συνύπαρξη του Δημήτρη Οικονόμου με τον φετινό του ανταγωνιστή Άκη Παυλόπουλο που παρουσιάζει την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN. Όμως η πρωινή ζώνη δεν γίνεται καθαρά ανδρική υπόθεση. Έντονα ακούγεται ότι στον ΣΚΑΪ επιστρέφει η Ντόρα Κουτροκόη και ότι θα ενταχθεί στην εν λόγω παραγωγή. Να θυμίσουμε ότι η δημοσιογράφος συνεργαζόταν με τον Άκη Παυλόπουλο στο Ανοιχτό Κανάλι και στην «Ώρα Ελλάδος».

Άκης Παυλόπουλος ΣΚΑΙ

Μάλιστα, υπάρχει σκέψη το πρώην τηλεοπτικό δίδυμο να ξεκινά στις 5.00 και να μπαίνει στις 6.00 ο Δημήτρης Οικονόμου. Επιπλέον, πολλή συζήτηση έχει γίνει για το αν θα μείνουν μαζί οι «Αταίριαστοι», δηλαδή ο Γιάννης Ντσούνος και ο Χρήστος Κούτρας, ειδικά μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Καμπουράκη στο τέλος της σεζόν για να πολιτευτεί. Στο τραπέζι είχε πέσει το σενάριο της διάσπασης ώστε ο Γιάννης Ντσούνος να μετακινηθεί στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου στις 10.00 και ο Χρήστος Κούτρας να συνεχίσει με άλλο σχήμα τις καθημερινές. Ομως ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις και οι δυο τους θα παραμείνουν στη θέση τους.

Από τον ΣΚΑΪ αναμένεται να αποχωρήσει και ο Νίκος Στραβελάκης. Τη θέση του στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου του Σαββατοκύριακου θα πάρει ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος με τη σειρά του θα αφήσει το OPEN.

Νίκος Στραβελάκης ΣΚΑΪ

ΟPEN

Ύστερα από την αποχώρηση του Άκη Παυλόπουλου, της Φαίης Μαυραγάνη και του Γιάννη Παπαδόπουλου από το OPEN, οι ιθύνοντες του σταθμού έχουν μπροστά τους ένα σταυρόλεξο με γερούς λύτες αφού δύο εκπομπές βρίσκονται με κενά στην παρουσίαση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» παραμένει η Ευλαμπία Ρέβη, ενώ κοντά σε συμφωνία με τον σταθμό για να αναλάβουν τη συμπαρουσίαση είναι ο Μάνος Νιφλής αλλά και η Χρύσα Φώσκολου η οποία φέτος συνεργάζεται με την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη. Όσο για τον Νίκο Στραβελάκη του οποίου το συμβόλαιο με τον ΣΚΑΪ λήγει, έχει δεχθεί προτάσεις σχεδόν από το σύνολο των καναλιών. Αν και θεωρούταν πιο πιθανό να τον δούμε στον ΑΝΤ1, τελικά ενδέχεται να κατευθυνθεί προς το OPEN.

EΡΤ

Άλλο ένα δίδυμο που οδεύει σε διάσπαση είναι αυτό του Γιάννη Πιτταρά και του Δημήτρη Κοτταρίδη, με τον πρώτο να επιστρέφει στον ΣΚΑΪ και τον δεύτερο να παραμένει στις επάλξεις της δημόσιας τηλεόρασης και στην πρωινή εκπομπή «...από τις έξι». Μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί κάποιο όνομα που θα βρεθεί στην συμπαρουσίαση της παραγωγής αλλά δεν αποκλείεται να γίνει εσωτερική μεταγραφή.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Αποκλειστικό: Ετοιμάζεται ο δεύτερος κύκλος του Άγιου Παΐσιου

Στροφή στην κωμωδία για τον ΑΝΤ1 - Οι δύο νέες σειρές που θα δούμε την επόμενη σεζόν