Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Αν ο πρώτος κύκλος καθήλωσε κοινό και κριτικούς, ο δεύτερος σίγουρα θα συγκλονίσει. Ο Γιώργος Τσιάκκας και η ομάδα του σκοπεύουν να επιστρέψουν με τη συνέχεια της ζωής του Αγίου Παϊσίου την επόμενη σεζόν στο Mega και το περιοδικό TV24 έχει όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Ποιος δεν μαγεύτηκε από τις ερμηνείες των ξεχωριστών ηρώων; Ποιος δεν συγκινήθηκε από το πείσμα του μικρού Αρσένιου για τη δύναμη που ένιωθε μέσα του και ποιος δεν δάκρυσε με την απόφασή του να αποχαιρετίσει τα εγκόσμια και για μητέρα του πλέον να έχει την Παναγία;

Η σειρά που πρόβαλλε το μεγάλο κανάλι στο δεύτερο μισό της σεζόν, «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον ουρανό», συγκέντρωσε μια μεγάλη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού και ταυτόχρονα φανέρωσε την ανάγκη των τηλεθεατών να μάθουν για τη ζωή και το έργο του πιο σύγχρονου αγίου της ιστορίας μας. Του Αγίου Παϊσίου.

Οι συντελεστές της σειράς και η παραγωγή από την αρχή είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους η σειρά να συνεχιστεί, όμως τελικά αποφάσισαν να δουν πώς θα ανταποκριθεί το κοινό στον πρώτο κύκλο και να πράξουν αναλόγως. Έτσι λοιπόν, τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές ο Γιώργος Τσιάκκας ετοιμάζει τη μεγαλειώδη συνέχεια.

Μάλιστα, η μεγάλη επιτυχία της σειρά έκανε το Mega να δημιουργήσει μία ακόμα σειρά θρησκευτικού περιεχομένου, το «Μαύρο Ρόδο» (δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες).

Όλα όσα θα δούμε στη δεύτερη σεζόν του Άγιου Παΐσιου

Ο σεναριογράφος της σειράς, Γιώργος Τσιάκκας, γράφει πυρετωδώς τον δεύτερο κύκλο που όπως λένε θα μαγέψει ακόμα περισσότερο το κοινό αφού θα φροντίσουν και πάλι οι χώροι και τα γεγονότα να προβληθούν όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται. Οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να δουν και θαυμάσουν τον ασκητικό βίο του Αγίου Παϊσίου στο Άγιο Όρος.

Άγιος Παΐσιος νέος κύκλος

Η αναδρομή θα ξεκινήσει με την επιστροφή του στην Κόνιτσα το 1958, όπου και άρχισε η ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής Σταμίου, την παραμονή του στο κελί Αγίων Γαλακτίωνος και επιστήμης στο Σινά το 1962 και την επιστροφή του στο Άγιο Όρος. Μεγάλη σημασία θα δοθεί στο κελί του στην Παναγούδα, ενώ η σειρά θα φτάσει μέχρι και την κοίμηση του αγίου. Πιο συγκεκριμένα, από τη νοσηλεία του στη Θεσσαλονίκη μέχρι και την ταφή του στο ησυχαστήριο της Σουρωτής το 1994.

Το τηλεφώνημα της Μαρίας Εζνεπίδη στον σκηνοθέτη

Αμέσως μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου της σειράς, η ανιψιά του Αγίου Παϊσίου, η Μαρία Εζνεπίδη, τηλεφώνησε στον Γιώργο Τσιάκκα για να του εκφράσει τη συγκίνησή της. Είχαν μιλήσει πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, αλλά μάλλον ούτε και εκείνη περίμενε πως η απόδοση αυτής της τόσο ξεχωριστής προσωπικότητας στη μικρή οθόνη θα γινόταν με τόσο άριστο τρόπο. Το τηλεφώνημα αυτό ήταν ένας ακόμα λόγος που έδωσε ώθηση στους συντελεστές να προχωρήσουν στη δημιουργία του δεύτερου κύκλου.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Στο Mega η πολυσυζητημένη εκπομπή του Ηλία Ψινάκη - Πότε κάνει πρεμιέρα;

Επαναλήψεις, τηλεπαιχνίδια και ενημέρωση - Τα καλοκαιρινά προγράμματα των σταθμών