Από Πέννυ Μαστοράκου

Ο Φραγκίσκος δεν είναι ο μόνος ήρωας του Μαύρου Ρόδου που θα επιστρέψει στην Γερακιανή (δείτε εδώ ποιος άλλος θα επισκεφτεί με παρέα το χωριό πολύ σύντομα), αλλά είναι ο μόνος που θα επιστρέψει για να βάλει ένα τέλος σε όλο αυτό το φιάσκο, όπως το θεωρεί, και να φέρει τον Πέτρο πίσω στα λογικά του και σε όλα όσα έχουν σχεδιάσει να πετύχουν μαζί!

Οι δύο φίλοι είχαν μαζί κάποια κοινά όνειρα, τα οποία ανατράπηκαν από όταν πήγαν εκεί και ο Πέτρος γνώρισε την Ελισάβετ, και ο φίλος του δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι θα πετάξει την ζωή του στα σκουπίδια, για κάτι που ξεκίνησε από αστείο!

Απόσπασμα από το αποψινό 14/11 επεισόδιο του Μαύρου Ρόδου

«Όλα αυτά για μία καλόγρια; Αξίζει να πετάξεις τη ζωή σου στα σκουπίδια για ένα ράσο; Πέτρο, δεν είσαι εσύ αυτός που βλέπω μπροστά μου ξύπνα», του λέει ο Φραγκίσκος αρχικά, και ο Πέτρος δείχνει φανερά προβληματισμένος λέγοντας «Βρίσε με μπας και αλλάξει κάτι. αν και δε νομίζω ότι θα τα καταφέρεις. Δεν μπορώ να το ελέγξω, αυτό εννοώ».

«Κουβαλήθηκα ως εδώ για να φας το βρισίδι σου και να το λύσουμε. Μίλα σταράτα. Ισχύουν αυτά που έχουμε πει ή να τα μαζέψω και να φύγω μόνος; Πρέπει κι εγώ να δω τι θα κάνω. Η δουλειά που έχεις να κλείσεις εδώ είναι μούφα, έτσι;» ρωτάει ξανά με τον Πέτρο να αποκρίνεται: «Δεν μπορώ να νικήσω αυτό που νιώθω. Αυτό με τρελαίνει».

Όλα όσα θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο της σειράς

Ο Θέμης δείχνει να μην πείθεται από τις εξηγήσεις του Παράσχου για το πώς έχασε την Αγγελική με το gps που της έχει βάλει στο αμάξι και του ζητάει να ανακαλύψει περισσότερα για το εν λόγω ταξίδι της γυναίκας του: «Την είδες να φεύγει από την Πάτρα και δεν σου έκοψε να την ακολουθήσεις; Ψάξε και μάθε τα πάντα», τον προστάζει και ξεκινάει να πάει στο σπίτι της Κύρας για να βρει κι εκεί τις απαντήσεις που ψάχνει.

Παράλληλα, η Πολυξένη ακούει για την ψεύτικη διαθήκη που ετοιμάζει ο Λευτέρης και εκνευρίζεται. «Νόμιζες ότι δεν θα μάθω την αλήθεια! Αμ, δεν στα είπαν καλά Λευτέρη! Τίποτα δεν θα πάρει η καλόγρια», μονολογεί. O Σταυρίνος συναντάει τη Γιάννα και η αμηχανία είναι διάχυτη. Οι δυο τους θυμούνται τα παλιά με συγκίνηση και εκείνος της εξομολογείται ό,τι δεν της έχει πει τόσα χρόνια. Το πάθος και ο έρωτας ανάμεσά τους φαίνεται πως δεν πέρασε ποτέ για κανέναν.

«Ο Γιώργος μού στάθηκε τόσα χρόνια, δεν με άφησε στιγμή μόνο μου! Με φρόντιζε, με είχε πάντα μαζί του. Κάποιες φορές νιώθω τύψεις... Αυτός τρέχει για εμένα κι εγώ τον πρόδωσα», λέει ο Σταυρίνος, και συνεχίζει: «Δεν σε ξέχασα, Γιάννα. Πάντα ήλπιζα ότι θα γυρίσεις». Στο μοναστήρι, η ηγουμένη κάνει μια προσωπική «εξομολόγηση» στην Ελισάβετ για να σιγουρευτεί ότι είναι πραγματικά έτοιμη για την κουρά της.

Μαύρο Ρόδο Ελισάβετ

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο Ρόδο αποκλειστικό: Ελισάβετ και Πέτρος κάνουν έρωτα - Το συγκλονιστικό φινάλε της πρώτης σεζόν

«Μαύρο Ρόδο» spoiler: Ο Θέμης πιάνει στα πράσα τον Βίκο στο σπίτι της πεθεράς του