Από Ελένη Μήτση

Καθηλωτικές θα είναι οι εξελίξεις στο Μαύρο ρόδο με το επεισόδιο της Δευτέρας 14/11 να αλλάζει τα δεδομένα, καθώς η άγρια κόντρα μεταξύ Βίκου και Θέμη θα πάρει άλλη πλοκή...(δείτε εδώ αν θα μάθει ο Βίκος για τη μητέρα του).

Όσα θα δούμε τη Δευτέρα 14/11 στο Μαύρο ρόδο

Ο Θέμης δείχνει να μην πείθεται από τις εξηγήσεις του Παράσχου για το πώς έχασε την Αγγελική με το gps που της έχει βάλει στο αμάξι και του ζητάει να ανακαλύψει περισσότερα για το εν λόγω ταξίδι της γυναίκας του: «Την είδες να φεύγει από την Πάτρα και δεν σου έκοψε να την ακολουθήσεις; Ψάξε και μάθε τα πάντα», τον προστάζει και ξεκινάει να πάει στο σπίτι της Κύρας για να βρει κι εκεί τις απαντήσεις που ψάχνει.

Παράλληλα, η Πολυξένη ακούει για την ψεύτικη διαθήκη που ετοιμάζει ο Λευτέρης και εκνευρίζεται. «Νόμιζες ότι δεν θα μάθω την αλήθεια! Αμ, δεν στα είπαν καλά Λευτέρη! Τίποτα δεν θα πάρει η καλόγρια», μονολογεί. O Σταυρίνος συναντάει τη Γιάννα και η αμηχανία είναι διάχυτη. Οι δυο τους θυμούνται τα παλιά με συγκίνηση και εκείνος της εξομολογείται ό,τι δεν της έχει πει τόσα χρόνια. Το πάθος και ο έρωτας ανάμεσά τους φαίνεται πως δεν πέρασε ποτέ για κανέναν.

«Ο Γιώργος μού στάθηκε τόσα χρόνια, δεν με άφησε στιγμή μόνο μου! Με φρόντιζε, με είχε πάντα μαζί του. Κάποιες φορές νιώθω τύψεις... Αυτός τρέχει για εμένα κι εγώ τον πρόδωσα», λέει ο Σταυρίνος, και συνεχίζει: «Δεν σε ξέχασα, Γιάννα. Πάντα ήλπιζα ότι θα γυρίσεις». Στο μοναστήρι, η ηγουμένη κάνει μια προσωπική «εξομολόγηση» στην Ελισάβετ για να σιγουρευτεί ότι είναι πραγματικά έτοιμη για την κουρά της.

Μαύρο Ρόδο Ελισάβετ

Οι εξελίξεις της Τρίτης 15/11

Ο Βίκος επισκέπτεται την Κύρα. Οταν ο Καστρινός φτάνει εκεί, βλέπει τον εχθρό του να βγαίνει από το σπίτι της πεθεράς του και θορυβείται: «Τι διάολο κάνει αυτός εδώ;», αναρωτιέται και πάει να του μιλήσει. Η συνάντηση του Θέμη με τον Βίκο θα πάρει επικίνδυνη τροπή καθώς για άλλη μια φορά οι δύο άντρες θα βγάλουν τα όπλα!

Στο μεταξύ, η Ολγα αποφασίζει να κάνει έκπληξη στον Πέτρο πηγαίνοντας στη Γερακιανή, αλλά τόσο η ίδια όσο και ο Φραγκίσκος εκνευρίζονται μαζί του, επειδή εκείνος δείχνει να έχει συνεχώς αλλού το μυαλό του και να μην τους λέει τι συμβαίνει.

Η Ελισάβετ εξομολογείται στον Μητροπολίτη, αλλά λέει ψέματα.

Ο Σαράντος είναι σίγουρος πως στην Παλιόβρυση βρίσκεται το μυστικό με την εξαφάνιση του πατέρα του και ο νούμερο ένας ύποπτος για εκείνον είναι η μοναχή Αυξεντία. Από την άλλη, εκείνη τρέμει μήπως τελικά μέσω του διαγωνισμού ο Σαράντος πάρει τα κτήματα στην περιοχή, γιατί έτσι θα αποκαλυφθεί και το θανάσιμο μυστικό με τον θάνατο του πατέρα του. Πάει στο μέρος όπου βρίσκεται θαμμένος και προσπαθεί μόνη της μ’ ένα φτυάρι να ανοίξει τον λάκκο και να πάρει από εκεί τα κόκαλα του Διακοσάββα. Ομως καταλαβαίνει πως δεν μπορεί μόνη της να κάνει αυτή τη δουλειά και ζητάει τη βοήθεια του Μανόλη -που γνωρίζει την αλήθεια- να ξεθάψουν τον Διακοσάββα. Πάνω στον πανικό της ξεχνάει στο χωράφι κάποια αντικείμενα, τα οποία βρίσκει ο Σαράντος και είναι αποφασισμένος πια μετά από αυτό να ψάξει καλά την Παλιόβρυση.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο Ρόδο spoiler: Η φωτογραφία που λέει πολλά - Πετάει η Ελισάβετ τα ράσα;

Μαύρο Ρόδο αποκλειστικό: Ελισάβετ και Πέτρος κάνουν έρωτα - Το συγκλονιστικό φινάλε της πρώτης σεζόν