Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Όπως θα δούμε στα νέα επεισόδια του Χαιρέτα μου τον Πλάτανο (14-18/11), η Κατερίνα και ο Παναγής ξεκινούν νέο γύρο εντάσεων και καβγάδων όσο η Φιλιώ είναι αποφασισμένη να στηρίξει μέχρι τέλους τον Σώτο και να τον οδηγήσει μέχρι και την προεδρία (δείτε εδώ ποιος ηθοποιός της σειράς είναι σύντροφος πρωταγωνίστριας του Σασμού).

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στο Χαιρέτα μου τον Πλάτανο (14-18/11)

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 14.11, στις 20:00

Επεισόδιο 51ο. Ο Πετράν προσπαθεί να αποφύγει τη συνάντηση με τον Ανδρέου και παίρνει άρον άρον την Κατερίνα και την Τούλα για να γυρίσουν στον Πλάτανο. Ο Ηλίας και η Βαλέρια ζουν ένα δράμα, αφού δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έπεσαν ξανά στην παγίδα της Ζαφείρως. Tο ίδιο δράμα ζει και ο παπάς όμως, που πάνω στην απελπισία του ζητάει βοήθεια από τη… βελζεβούλα. Η Κατερίνα, επιστρέφοντας στον Πλάτανο, τσακώνεται για ακόμα μια φορά με τον Παναγή, που αποφασίζει να ξεκαθαρίσει με τον Πετράν. Το ίδιο επιθυμούν και ο Κανέλλος με τον Τζώρτζη, όμως ο τσακωμός τους ταράζει τη Χρύσα, η οποία αναγκάζεται να πάει εκτάκτως στον γυναικολόγο. Την ίδια ώρα, ο Εγκέφαλος έχει πλευρίσει τον Θοδωρή και την Αγγέλα κι έχει βρει το τέλειο πάτημα, για να προχωρήσει τα σχέδιά του...

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 15.11, στις 20:00

Επεισόδιο 52ο. Η Τούλα είναι έξαλλη που κινδύνεψε η Χρύσα και απαγορεύει στον Κανέλλο και στον Τζώρτζη να ξαναπλησιάσουν την κολλητούλα της. Την ίδια ώρα, η Φιλιώ προσπαθεί να βάλει στη θέση του τον Πετράν και να τον απομακρύνει από τη νύφη της, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Ο παπάς μας είναι σοκαρισμένος, μιας και νιώθει πράγματα που δεν θα έπρεπε να νιώθει ένας παπάς για μια Βαλέρια. Η Βαλέρια, πάλι, ετοιμάζει την απαγωγή του Βλάση και είναι σε μεγάλα κέφια. Ο Σώτος ζητάει από τη Σύλβια να δώσουν μια αληθινή ευκαιρία στον γάμο τους και η… παπάγια μας πετάει στους εφτά ουρανούς, ενώ η Ζαφείρω μπουκάρει στο καφενείο πετώντας ένα καπνογόνο... έτοιμη για όλα!

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 16.11 στις 20:00

Επεισόδιο 53ο. Η Ζαφείρω έχει στήσει ομηρία στο καφενείο και απαιτεί να της δώσουν τον γιο της, τα χωράφια της Τρουφέξ, την πηγή με το θαυματουργό νερό και τα λεφτά που έχουν περισσέψει από την Ιταλία. Την ίδια ώρα, οι Πλατανιώτες έχουν χωριστεί στα τρία. Άλλοι θέλουν να συνθηκολογήσουν, για να μη ρισκάρουν τις ζωές των ομήρων, οι Ανανιάδηδες, πατήρ και υιός, καταστρώνουν επιχειρησιακό σχέδιο για να κάνουν ντου από παντού, ενώ η Βαλέρια δεν συμβιβάζεται, δεν συνθηκολογεί και πηγή δεν δίδει. Ο εκβιασμός προκρίνεται, τελικά, ως η καλύτερη λύση και ο Τζώρτζης ξεπαγώνει το δαχτυλάκι που «φυλάνε» τα ξαδέρφια στην κατάψυξη. Πώς θα αντιδράσει η Ζαφείρω, όταν καταλάβει ότι οι Πλατανιώτες προσπαθούν να τη δουλέψουν ψιλό γαζί;

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 17.11 στις 20:00

Επεισόδιο 54ο. Η νύχτα προβλέπεται δύσκολη, μιας και η Ζαφείρω συνεχίζει να κρατάει την Κατερίνα, τον Πετράν, τον Θύμιο και την Καλλιόπη όμηρους στο καφενείο και να τους απειλεί με μια χειροβομβίδα. Ο Θύμιος εξομολογείται τον έρωτά του στη… φραουλίτα, ενώ ο Πετράν λιώνει για τη γιατρέσσα μας, αλλά δεν λέει κουβέντα. Ο Ηλίας προσπαθεί να πείσει τη Βαλέρια να υπαναχωρήσει και να δώσει στη Ζαφείρω ό,τι ζητάει, αλλά εκείνη παραμένει ανένδοτη. Η μαφιόζα μας συντάσσεται, τελικά, με τον Παναγή, τον Σίμο και τον Κανέλλο και οργανώνουν ένα σχέδιο, με τελικό σκοπό την έφοδο στο καφενείο και την απελευθέρωση των ομήρων. Κι ενώ όλα βαίνουν καλώς, χάρη στη βοήθεια και την αυτοθυσία της Τούλας, η Ζαφείρω φαίνεται πως δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη και είναι αποφασισμένη να... τραβήξει την περόνη.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 18.11 στις 20:00

Επεισόδιο 55ο. Η χειροβομβίδα δεν σκάει, η ομηρία λήγει, η Ζαφείρω συλλαμβάνεται. Τέλος καλό, αλλά όχι και όλα καλά για τους Πλατανιώτες. Μετά μια νύχτα πάθους με την Κατερίνα, ο Παναγής ξυπνάει και ανακαλύπτει στον λαιμό της ένα σημάδι, που σίγουρα δεν της το έκανε ο ίδιος. Η Βαλέρια περηφανεύεται πως έσωσε το χωριό, αλλά η Φιλιώ μας δεν τρώει κουτόχορτο και ξεκινά εκστρατεία υποστήριξης του Σώτου, μπας και βγει πρόεδρος και δούνε άσπρη μέρα στον Πλάτανο. Την ίδια ώρα, η Σύλβια πείθει την Καλλιόπη να πάρει διαζύγιο, για να ζήσει ελεύθερο πουλί και όχι κορόιδο σε κλουβί. Ο Πετράν, πάλι, είναι αποφασισμένος να πιάσει κορόιδο τον Παναγή και να τον χωρίσει μια και καλή από την Κατερίνα, για να έχει επιτέλους το πεδίο ελεύθερο.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο εξελίξεις: Όλα έτοιμα για τον γάμο της Βαλέριας - Θα καταφέρει κανείς να τον αποτρέψει;

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο εξελίξεις: Σε απόγνωση ο παπάς! Δεν μπορεί να εμποδίσει τον γάμο της Βαλέριας