Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Όπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια του Σασμού, ο παπα-Μιχάλης επιστρέφει από το μοναστήρι και η Κατερίνα περιμένει να της δώσει εξηγήσεις. Εκείνος όμως ούτε στον άνθρωπό του δεν είναι διατεθειμένος να ανοίξει το στόμα του. Επιστέφει λοιπόν ήσυχα στην εκκλησία και τους πιστούς του και μια από τις πρώτες του επισκέψεις είναι ο Παύλος.

Με τον παπά πίσω στο σπίτι, η Κατερίνα βρίσκει μια προσωρινή ηρεμία και έτσι επιστρέφει στο αγαπημένο της κουτσομπολιό. Όλα αλλάζουν ωστόσο όταν βλέπει τους δύο Σταματάκηδες, Αστέρη και Μαθιό να επισκέπτονται την Αργυρώ.

Οι δυο τους θα της κάνουν μία πρόταση σχετικά με τα χωράφια του Άγγελου (δείτε εδώ ποια θα είναι αυτή), ωστόσο η παπαδιά θα θορυβηθεί ιδιαίτερα από αυτό το μυστικό ραντεβού.

Η παπαδιά τα λέει όλα στη Βασιλική στον Σασμό

Χωρίς να χάσει λοιπόν καθόλου χρόνο, η παπαδιά επισκέπτεται τη Βασιλική και της λέει με λεπτομέρειες όλα όσα είδε, ενώ την προειδοποιεί να προσέχει το Μαθιό, πριν γίνει κανένα κακό.

Η Βασιλική ακούει με προσοχή τα λόγια της Κατερίνας και έτσι στη συνέχεια, πιάνει τον Μαθιό να του μιλήσει, κουβέντα που βέβαια εξελίσσεται σε καυγά.

Σασμός Μαθιός Βασιλική

Τι θα δούμε αύριο (14/11) στον Σασμό

Ο Σταύρος, μετά και την τελευταία εξαφάνιση της Αργυρώς, είναι σίγουρος πια πως συναντιέται ερωτικά με τον Αστέρη κι αυτό δημιουργεί μεγάλο ρήγμα στο ζευγάρι. «Παραδέξου το, Αργυρώ. Φέρσου έστω και για μια φορά, τώρα στο τέλος, ως ενήλικας. Πες μου ότι επέστρεψες σε εκείνον κι εγώ θα σηκωθώ να φύγω. Δεν το βλέπεις ότι θέλω απλά να το μάθω για να λυτρωθώ; Τι νόημα έχει να το παίζουμε όλοι μια ευτυχισμένη οικογένεια, όταν όλη μέρα σε ψάχνω;», τη ρωτά και εκείνη του απαντά με κλάματα πως κάνει λάθος. Εκείνος είναι σε απόγνωση και δεν ξέρει αν πρέπει να συνεχίσει μαζί της για χάρη του παιδιού ή να επιστρέψει στον αδελφό του.

Ο Μαθιός και η Βασιλική, από την άλλη, περνάνε τις ωραιότερες μέρες της ζωής τους σαν νεόνυμφοι, κλεισμένοι για τρεις μέρες στο σπίτι, ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. «Μου φαίνεται σαν ψέμα. Ισως τελικά να άξιζε να περάσουμε από τόσα κύματα.

Οι στιγμές που περνάμε μαζί μάς ανταμείβουν και τολμώ να παραδεχτώ πως δεν θέλω να επιστρέψω στην καθημερινότητά μας», του λέει εκείνη και ο Μαθιός φυσικά συμφωνεί. Την ίδια στιγμή, ο Αστέρης κανονίζει να φύγει άμεσα για τη Γερμανία, πράγμα που στενοχωρεί ιδιαίτερα την Καλλιόπη, με συνέπειες στην υγεία της. Ο μικρός γιος της καπετάνισσας θεωρεί πως είναι ένα κόλπο της μάνας τους για να τον κρατήσει κοντά της, όμως έχει αποφασίσει να μην της περάσει αυτή τη φορά και να φύγει από το νησί που τον πληγώνει όσο γίνεται πιο γρήγορα. Ο Αντώνης ψάχνει μάταια απαντήσεις από τον παπα-Μιχάλη αφού η στάση του απέναντι στον γάμο της Βασιλικής και του Μαθιού τον γέμισε ερωτηματικά. «Τόσα χρόνια σε ξέρω και βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι δεν θα έλεγες ποτέ όχι σε ένα ερωτευμένο ζευγάρι.

Πόσω μάλλον στη Βασιλική που ξέρω πόσο την εκτιμάς. Λέγε παπά, τι ήταν αυτό που σε έκανε να κάνεις ένα βήμα πίσω;», τον ρωτά, όμως εκείνος κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό. Η γιαγιά Ειρήνη ωστόσο, σκέφτεται αν πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Μαρίνα για τα μυστικά που κρατάει τόσα χρόνια καθώς βλέπει πως κάποια από αυτά έρχονται στην επιφάνεια. Φοβάται πως οι κουβέντες της θα συγκλονίσουν τη Μαρίνα, οι οποίες θα αφορούν στο προξενιό που της έκαναν πριν χρόνια με τον γιο της, Μάρκο.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός: Σε κίνδυνο η υγεία της γιαγιάς Ειρήνης - Τεράστια αγωνία για τους Βρουλάκηδες

Σασμός spoiler: Για πρώτη φορά - Μαθιός και Νικηφόρος σε σύγκρουση