Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Μπορεί μέχρι στιγμής στον Σασμό να βλέπουμε τον Νικηφόρο και τον Μαθιό να είναι αυτοκόλλητοι, ωστόσο η κόντρα μεταξύ τους δε θα αργήσει να ξυπνήσει, με το μυστικό του δεύτερου για τον φόνο του Στεφανή να υπάρχει πάντα σαν σκιά πάνω τους.

Ο Μαθιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον Νικηφόρο στο Σασμό

Σασμός Νικηφόρος

Ο Μαθιός αρχίζει να συγκρούεται ανοιχτά με τον Νικηφόρο για το θέμα της συμμετοχής εκείνου και του Μανώλη στον συνεταιρισμό με τον Ευθύμη, που τους υπόσχεται να πάει δουλειά τους ένα βήμα παραπέρα. Η αψιμαχία των δύο αντρών φτάνει στα άκρα, αλλά τελικά, χάρη στις επεμβάσεις της Βασιλικής και την υποχώρηση του Μαθιού, το θέμα έχει αίσιο τέλος.

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα του Νικηφόρου και του Μανώλη. Ο Μαθιός όμως, που δεν εμπιστεύεται τον Ευθύμη, κρατά μικρό καλάθι και παρακολουθεί τον Φαρμάκη πολύ στενά…

Τι θα δούμε στο επόμενο επεισόδιο (14/11)

Ο Σταύρος, μετά και την τελευταία εξαφάνιση της Αργυρώς, είναι σίγουρος πια πως συναντιέται ερωτικά με τον Αστέρη κι αυτό δημιουργεί μεγάλο ρήγμα στο ζευγάρι. «Παραδέξου το, Αργυρώ. Φέρσου έστω και για μια φορά, τώρα στο τέλος, ως ενήλικας. Πες μου ότι επέστρεψες σε εκείνον κι εγώ θα σηκωθώ να φύγω. Δεν το βλέπεις ότι θέλω απλά να το μάθω για να λυτρωθώ; Τι νόημα έχει να το παίζουμε όλοι μια ευτυχισμένη οικογένεια, όταν όλη μέρα σε ψάχνω;», τη ρωτά και εκείνη του απαντά με κλάματα πως κάνει λάθος. Εκείνος είναι σε απόγνωση και δεν ξέρει αν πρέπει να συνεχίσει μαζί της για χάρη του παιδιού ή να επιστρέψει στον αδελφό του.

Ο Μαθιός και η Βασιλική, από την άλλη, περνάνε τις ωραιότερες μέρες της ζωής τους σαν νεόνυμφοι, κλεισμένοι για τρεις μέρες στο σπίτι, ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. «Μου φαίνεται σαν ψέμα. Ισως τελικά να άξιζε να περάσουμε από τόσα κύματα.

Οι στιγμές που περνάμε μαζί μάς ανταμείβουν και τολμώ να παραδεχτώ πως δεν θέλω να επιστρέψω στην καθημερινότητά μας», του λέει εκείνη και ο Μαθιός φυσικά συμφωνεί. Την ίδια στιγμή, ο Αστέρης κανονίζει να φύγει άμεσα για τη Γερμανία, πράγμα που στενοχωρεί ιδιαίτερα την Καλλιόπη, με συνέπειες στην υγεία της. Ο μικρός γιος της καπετάνισσας θεωρεί πως είναι ένα κόλπο της μάνας τους για να τον κρατήσει κοντά της, όμως έχει αποφασίσει να μην της περάσει αυτή τη φορά και να φύγει από το νησί που τον πληγώνει όσο γίνεται πιο γρήγορα. Ο Αντώνης ψάχνει μάταια απαντήσεις από τον παπα-Μιχάλη αφού η στάση του απέναντι στον γάμο της Βασιλικής και του Μαθιού τον γέμισε ερωτηματικά. «Τόσα χρόνια σε ξέρω και βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι δεν θα έλεγες ποτέ όχι σε ένα ερωτευμένο ζευγάρι.

Πόσω μάλλον στη Βασιλική που ξέρω πόσο την εκτιμάς. Λέγε παπά, τι ήταν αυτό που σε έκανε να κάνεις ένα βήμα πίσω;», τον ρωτά, όμως εκείνος κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό. Η γιαγιά Ειρήνη ωστόσο, σκέφτεται αν πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Μαρίνα για τα μυστικά που κρατάει τόσα χρόνια καθώς βλέπει πως κάποια από αυτά έρχονται στην επιφάνεια. Φοβάται πως οι κουβέντες της θα συγκλονίσουν τη Μαρίνα, οι οποίες θα αφορούν στο προξενιό που της έκαναν πριν χρόνια με τον γιο της, Μάρκο.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός: «Βγάλατε γλώσσα για τον Αντώνη ρε!» - Το Twitter αθωώνει πανηγυρικά τον Φραγκιαδάκη για τον θάνατο της γυναίκας του Ευθύμη

Σασμός ανατροπή: Ο Παύλος σε απόγνωση! Τον κατηγορούν πως έβαλε φωτιά να κάψει την Καλλιόπη