Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το Μαύρο Ρόδο επιστρέφει αύριο (13/11) με καταιγιστικές εξελίξεις και μεταξύ άλλων θα δούμε μία ακόμα σκηνή, στην οποία ο Γεράσιμος παρακαλάει την Ελισάβετ να του πει τι έχει συζητήσει με τον Πέτρο, ωστόσο εκείνη αρνείται.

«Τι θέλει πάλι αυτός, γιατί γύρισε; Έφυγε για Πάτρα και τον βρίσκω πάλι εδώ να σε περιτριγυρίζει σαν τον λύκο» της λέει εμφανώς εκνευρισμένος, ωστόσο η Ελισάβετ τον βάζει στη θέση του:

«Γεράσιμε, δεν χρειάζεται να μπαίνεις πάντα μπροστά. Μπορώ να τον αντιμετωπίσω και μόνη μου. Αν συμβεί κάτι άσχημο, αυτό θα έχει αντίκτυπο και στη δουλειά σου. Η Ηγουμένη δε θα επιτρέψει καμία ανάρμοστη συμπεριφορά στο μοναστήρι, ούτε από εσένα».

Τα λόγια της δεν τον καλύπτουν και αμέσως της απαντά: «Δεν με ανησυχεί η αντίδραση της Ηγουμένης. Ο Πατρινός θέλω να μάθω τι σκοπούς έχει. Τι ήθελε από εσένα; Τι σου είπε; Αν όντως ανησυχείς ότι τα πράγματα θα ξεφύγουν, με τη σιωπή σου δεν βοηθάς. Γιατί δεν μου λες τι σου είπε; Εμένα προστατεύεις ή αυτόν;» (δείτε εδώ τη φωτογραφία που αποκαλύπτει πως η Ελισάβετ θα πετάξει τα ράσα).

Το απόσπασμα από το αυριανό (13/11) επεισόδιο του Μαύρου Ρόδου

Τι άλλο θα δούμε αύριο (13/11)

Ο Παράσχος ενημερώνει τον Βίκο για κάθε κίνηση του Καστρινού, την ώρα που ο τελευταίος έχει καταλάβει πως κάποιος σπιούνος υπάρχει στην ομάδα του και ψάχνει με διάφορους τρόπους να βρει ποιος είναι. Στο μεταξύ, η Αγγελική έρχεται ξανά κοντά με την Κύρα. Εκείνη μάλιστα της προτείνει: «Κάνε ένα ταξίδι στο εξωτερικό να ηρεμήσεις! Μακριά απ’ όλους», αλλά η Αγγελική αντιδρά: «Ποιο ταξίδι, ρε μαμά; Για ταξίδι είμαι; Σε παρακαλώ, έχω τόσα πράγματα που με καίνε». «Πάντα τόσο αθώα ήσουν! Δεν θα φύγεις, θα πεις ότι θα φύγεις», της τονίζει και κανονίζουν να πουν πως δήθεν πήγε στο Παρίσι ταξίδι, αλλά εκείνη συναντά τον Βίκο.

Μαύρο Ρόδο Βίκος

Στο μεταξύ, όταν ο Πέτρος μαθαίνει πως η Ελισάβετ επέστρεψε στο μοναστήρι, εκείνος σπεύδει στη Γερακιανή για να τη συναντήσει. «Τι κάνετε εδώ; Γιατί ήρθατε;», ρωτάει η Ελισάβετ τον Πέτρο και εκείνος της απαντάει: «Ηρθα για εσένα, για να σε δω. Εμαθα ότι επέστρεψες...». Εκείνη του υπενθυμίζει: «Εδώ ανήκω, εδώ είναι το σπίτι μου, στο σπίτι του πατέρα μου έμενα προσωρινά». «Δεν ανήκεις εδώ, Ελισάβετ, σου επέβαλλαν το να μείνεις εδώ. Ησουν πολύ μικρή και δεν το αποφάσισες μόνη σου», υποστηρίζει ο Πέτρος, αλλά εκείνη τον αποφεύγει. Η Κασσιανή που τους βλέπει μαζί να μιλάνε αρχίζει να έχει πολλά ερωτηματικά και υποψιάζεται πως κάτι ερωτικό συμβαίνει ανάμεσά τους.

Ένα στοιχείο που θα φροντίσει να χρησιμοποιήσει μελλοντικά υπέρ της. Την ίδια ώρα, ο Μπόγρης επισκέπτεται την ηγουμένη και της μιλάει για τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του για τη Γερακιανή, αλλά και για το σχέδιο που έχει στο μυαλό του για να προσελκύσει κόσμο στην περιφέρεια. Μόνο που εκείνη δεν είναι σύμφωνη με όλα αυτά, ωστόσο του λέει ότι θα μιλήσει στον Μητροπολίτη: «Θα μιλήσω με τον Σεβασμιότατο, αλλά μην περιμένεις πολλά», του ξεκαθαρίζει. Καθώς φεύγει, ο Γιώργος συναντάει τη μοναχή Κασσιανή και προσπαθεί να την πάρει με το μέρος του προκειμένου να υλοποιηθούν τα σχέδιά του: «Πρέπει να μιλήσεις κι εσύ στον Μητροπολίτη και να του εξηγήσεις το σχέδιό μου, γιατί αν περιμένω από την ηγουμένη δεν θα πάει ποτέ αυτός ο τόπος μπροστά», της λέει και εκείνη συμφωνεί.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο Ρόδο αποκλειστικό: Ελισάβετ και Πέτρος κάνουν έρωτα - Το συγκλονιστικό φινάλε της πρώτης σεζόν

Μαύρο Ρόδο Spoiler: Μία ανάσα δίπλα από την μητέρα του! Ο Βίκος στο μοναστήρι της Γερακιανής