Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Όπως θα δούμε απόψε (12/11) στο Φλόγα και Άνεμος, η Κυβέλη μαθαίνει το νέο του θανάτου του Γιώργη, ενώ θυμάται τα χρόνια που έζησε μαζί του, τον γάμο τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην εξορία (δείτε εδώ τι αλλαγές θα γίνουν στο πρόγραμμα της ΕΡΤ για τι θα συμβεί με τη σειρά).

Το σημερινό (12/11) επεισόδιο του Φλόγα και Άνεμος

Έτος 1968. Νύχτα στο σπίτι της Κυβέλης. Ολοι κοιμούνται. Χτυπάει το τηλέφωνο, δεν είναι για καλό. Η Κυβέλη μαθαίνει ότι ο Γιώργης έφυγε. Τους συνταγματάρχες δεν βολεύει η συγκυρία καθώς η κηδεία θα συμπέσει με τη δίκη του Παναγούλη. Η Μαργαρίτα με τη Σοφία και τον Γιώργο, τα παιδιά του Ανδρέα, έρχονται. Η Φωτεινή και ο Μιχάλης ετοιμάζονται για τη μεγάλη έξοδο. Ολοι προετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο άντρα που καθόρισε -στο μέτρο που μπορούσε- τη μοίρα της χώρας. Ο Γιώργης μεταφέρεται στο εκκλησάκι του «Ευαγγελισμού». Ο Γκούβερης βγάζει λόγο και όλοι προσπαθούν με κάθε μέσο να εκμεταλλευτούν την ευαισθησία του λαού απέναντι στον πολιτικό ηγέτη. Στο μεταξύ η Κυβέλη αρνείται την κηδεία δημοσία δαπάνη.

ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Η Κυβέλη παρατάει το σανίδι γιατί της το ζητάει ο Γιώργης της, για να μεγαλώσει τον γιο τους. Ο Παπανδρέου αναγγέλλει την ίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ παντρεύεται την αγαπημένη του. Μέσα σε όλα, η Κυβέλη και η Κοτοπούλη είναι πια φίλες. Αργότερα η Κυβέλη έρχεται αντιμέτωπη με τις απιστίες του Γιώργη της. Η γειτόνισσά τους στο Καστρί είναι κι αυτή θύμα της γοητείας του. Την ίδια ώρα το ναζιστικό κόμμα ανεβαίνει επικίνδυνα στη Γερμανία. Ο Παπανδρέου εξορίζεται στα Κύθηρα και η οικογένεια πέφτει σε οικονομική δυσπραγία. Ο Γιωργάκης εμφανίζει εγκεφαλίτιδα.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Φλόγα και Άνεμος: «Δεν γίνεται να ανταγωνιστώ την Καραμπέτη!» - Αποκαλυπτική η Πέγκυ Τρικαλιώτη

«Μαγεία!» - Σκόρπισε ανατριχίλα στο Twitter η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη με την ερμηνεία της στο Φλόγα και Άνεμος