Από Πέννυ Μαστοράκου

Είναι και οι δύο εξίσου καθηλωτικές στις ερμηνείες τους, και η σειρά έχει απογειώσει το κρατικό κανάλι αυτή τη σεζόν! Ο λόγος για την σειρά Φλόγα και Άνεμος (μην χάσετε τι θα δούμε στο επεισόδιο του Σαββάτου 1/10) και την Πέγκυ Τρικαλιώτη, όπου το μεσημέρι της Πέμπτης 29/9 βρέθηκε καλεσμένη στο Στούντιο 4 και μίλησε για τα πάντα!

Η λαμπρή και ταλαντούχα ηθοποιός, αναφέρθηκε στον ρόλο της ως Μαρίκα Κοτοπούλη στη σειρά εποχής, αλλά μεταξύ άλλων μίλησε και για την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την οποία όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «Δεν γίνεται να ανταγωνιστεί».

"Καταπέλτης" η Πέγκυ Τρικαλιώτη για την Καρμπέτη

«Ερωτεύτηκα τον ρόλο της Μαρίκας Κοτοπούλη. Είναι ένα πλάσμα που έχει έρθει κοντά μου και θεατρικά και τηλεοπτικά άλλη μια φορά. Θέλω να παίζω συνεχώς τη Μαρίκα Κοτοπούλη σαν τρελή... Όταν με πήρε η Ρέινα Εσκενάζι είπα αμέσως σκηνή ακόμα και εάν έχω μισή σκηνή. Έχει πολύ καλή διανομή των ρόλων η σειρά. Θεωρώ όσοι παίζουν σε αυτή τη σειρά, από νέους μέχρι τους έμπειρους ηθοποιούς, είναι σπουδαίες ερμηνείες.

Τις περισσότερες σκηνές τις έχω με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η οποία είναι ανατριχιαστική. Δεν έχω λόγια πραγματικά. Θα ανταγωνιστώ την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη; Δεν γίνεται αυτό. Είναι μία και μοναδική! Η Κυβέλη και η Μαρίκα Κοτοπούλη ήταν αντίπαλες σε σημείο όπου ανέβαζαν την ίδια παράσταση την ίδια μέρα. Όταν πέθανε ο Ίωνας, πήγε η Κυβέλη στο καμαρίνι της Κοτοπούλη και της είπε “Ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα” και έπεσαν η μία στην αγκαλιά της άλλης. Μετά από αυτό αποφάσισαν να συμπράξουν στο θέατρο» είπε χαρακτηριστικά η σπουδαία ηθοποιός.

Έτσι μπήκε στο "πετσί" του ρόλου η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Από το πρώτο της κιόλας επεισόδιο πριν λίγες μέρες (δείτε εδώ τα νούμερα τηλεθέασης της σειράς στην πρεμιέρα), απέσπασε πλήθος θετικών σχολίων, τόσο για την πλοκή όσο και για τις συγκλονιστικές ερμηνείες των ηθοποιών. Ο λόγος για την νέα σειρά της ΕΡΤ «Φλόγα και άνεμος», στην οποίας τα γυρίσματα βρέθηκε η κάμερα της εκπομπής «Δύο στις 10» το πρωί του Σαββάτου 24/9 και συνομίλησαν με τους πρωταγωνιστές της σειράς.

Η πορεία της ζωής της Κυβέλης Ανδριανού, και ο παράφορος έρωτας με τον «γέρο της Δημοκρατίας», Γιώργο Παπανδρέου διαδραματίζονται στον φακό σαν να συμβαίνουν στο τώρα, και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, που υποδύεται την Κυβέλη μιλά για τον ρόλο της αλλά και για την προσέγγιση του.

«Φοβήθηκα πώς θα την υποδυθώ κυρίως στη μεγαλύτερη της ηλικία, όταν νοσεί και πεθαίνει ο Γ. Παπανδρέου. Υπάρχει το βαρύ πένθος αυτής της απώλειας και έπρεπε να βρω τον τρόπο να φανούν όλες αυτές οι καταστάσεις πάντα με μέτρο και συνύπαρξη.

Για όλους τους ηθοποιούς που ερμηνεύουν πραγματικά πρόσωπα υπάρχει ο φόβος για τη σύγκριση με την Κυβέλη Ανδριανού. Αλλά επειδή έχουμε μια σπουδαία γυναίκα που έδρασε στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, δεν έχουμε πολλά ντοκουμέντα για εκείνη. Πώς μιλάει, πώς κινείται δηλαδή» είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Από την άλλη, ο Άρης Λεμπεσόπουλος υποδύεται τον έρωτα της ζωής της Κυβέλης, Γιώργο Παπανδρέου, και αποκάλυψε: «Κάποια στιγμή συνομίλησα με τον Νίκο Παπανδρέου και του είπα ότι η σχέση μου με τον παππού του ήταν μια ασπρόμαυρη φωτογραφία που υψώνει την ελληνική σημαία. Πάντα μπαίνω με μια αφέλεια και την αθωότητα να υποδυθώ τέτοιες προσωπικότητες».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Λένα Παπαληγούρα: Η "Όλγα" του Φλόγα και άνεμος στην πραγματικότητα είναι κόρη πρώην υπουργού!

Φλόγα και άνεμος: «Ψάχνω να βρω ένα αρνητικό...» - Πλήρης αποθέωση από το twitter για το 2ο επεισόδιο της σειράς