Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Όπως θα δούμε στα νέα επεισόδια της εβδομάδας (13-16/11) στο Μαύρο Ρόδο, ο Πέτρος επιμένει να συναναστρέφεται την Ελισάβετ φέροντάς την πολλές φορές σε δύσκολη θέση. Δεν υπολογίζουν όμως την παρουσία της Κασσιανής που βλέπει διάφορα πράγματα και καταλαβαίνει πως κάτι ερωτικό συμβαίνει ανάμεσα στα νέα παιδιά. Ο Καστρινός με τον Βίκο πάνε την κόντρα τους σε άλλο επίπεδο, ενώ ο κίνδυνος να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τον Διακοσάββα είναι μεγάλος (δείτε εδώ πώς θα τελειώσει ο α' κύκλος).

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα (13-16/11) στο Μαύρο Ρόδο

Κυριακή (13/11)

Ο Παράσχος ενημερώνει τον Βίκο για κάθε κίνηση του Καστρινού, την ώρα που ο τελευταίος έχει καταλάβει πως κάποιος σπιούνος υπάρχει στην ομάδα του και ψάχνει με διάφορους τρόπους να βρει ποιος είναι. Στο μεταξύ, η Αγγελική έρχεται ξανά κοντά με την Κύρα. Εκείνη μάλιστα της προτείνει: «Κάνε ένα ταξίδι στο εξωτερικό να ηρεμήσεις! Μακριά απ’ όλους», αλλά η Αγγελική αντιδρά: «Ποιο ταξίδι, ρε μαμά; Για ταξίδι είμαι; Σε παρακαλώ, έχω τόσα πράγματα που με καίνε». «Πάντα τόσο αθώα ήσουν! Δεν θα φύγεις, θα πεις ότι θα φύγεις», της τονίζει και κανονίζουν να πουν πως δήθεν πήγε στο Παρίσι ταξίδι, αλλά εκείνη συναντά τον Βίκο.

Μαύρο Ρόδο Βίκος

Στο μεταξύ, όταν ο Πέτρος μαθαίνει πως η Ελισάβετ επέστρεψε στο μοναστήρι, εκείνος σπεύδει στη Γερακιανή για να τη συναντήσει. «Τι κάνετε εδώ; Γιατί ήρθατε;», ρωτάει η Ελισάβετ τον Πέτρο και εκείνος της απαντάει: «Ηρθα για εσένα, για να σε δω. Εμαθα ότι επέστρεψες...». Εκείνη του υπενθυμίζει: «Εδώ ανήκω, εδώ είναι το σπίτι μου, στο σπίτι του πατέρα μου έμενα προσωρινά». «Δεν ανήκεις εδώ, Ελισάβετ, σου επέβαλλαν το να μείνεις εδώ. Ησουν πολύ μικρή και δεν το αποφάσισες μόνη σου», υποστηρίζει ο Πέτρος, αλλά εκείνη τον αποφεύγει. Η Κασσιανή που τους βλέπει μαζί να μιλάνε αρχίζει να έχει πολλά ερωτηματικά και υποψιάζεται πως κάτι ερωτικό συμβαίνει ανάμεσά τους.

Ένα στοιχείο που θα φροντίσει να χρησιμοποιήσει μελλοντικά υπέρ της. Την ίδια ώρα, ο Μπόγρης επισκέπτεται την ηγουμένη και της μιλάει για τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του για τη Γερακιανή, αλλά και για το σχέδιο που έχει στο μυαλό του για να προσελκύσει κόσμο στην περιφέρεια. Μόνο που εκείνη δεν είναι σύμφωνη με όλα αυτά, ωστόσο του λέει ότι θα μιλήσει στον Μητροπολίτη: «Θα μιλήσω με τον Σεβασμιότατο, αλλά μην περιμένεις πολλά», του ξεκαθαρίζει. Καθώς φεύγει, ο Γιώργος συναντάει τη μοναχή Κασσιανή και προσπαθεί να την πάρει με το μέρος του προκειμένου να υλοποιηθούν τα σχέδιά του: «Πρέπει να μιλήσεις κι εσύ στον Μητροπολίτη και να του εξηγήσεις το σχέδιό μου, γιατί αν περιμένω από την ηγουμένη δεν θα πάει ποτέ αυτός ο τόπος μπροστά», της λέει και εκείνη συμφωνεί.

Δευτέρα (14/11)

Ο Θέμης δείχνει να μην πείθεται από τις εξηγήσεις του Παράσχου για το πώς έχασε την Αγγελική με το gps που της έχει βάλει στο αμάξι και του ζητάει να ανακαλύψει περισσότερα για το εν λόγω ταξίδι της γυναίκας του: «Την είδες να φεύγει από την Πάτρα και δεν σου έκοψε να την ακολουθήσεις; Ψάξε και μάθε τα πάντα», τον προστάζει και ξεκινάει να πάει στο σπίτι της Κύρας για να βρει κι εκεί τις απαντήσεις που ψάχνει.

Παράλληλα, η Πολυξένη ακούει για την ψεύτικη διαθήκη που ετοιμάζει ο Λευτέρης και εκνευρίζεται. «Νόμιζες ότι δεν θα μάθω την αλήθεια! Αμ, δεν στα είπαν καλά Λευτέρη! Τίποτα δεν θα πάρει η καλόγρια», μονολογεί. O Σταυρίνος συναντάει τη Γιάννα και η αμηχανία είναι διάχυτη. Οι δυο τους θυμούνται τα παλιά με συγκίνηση και εκείνος της εξομολογείται ό,τι δεν της έχει πει τόσα χρόνια. Το πάθος και ο έρωτας ανάμεσά τους φαίνεται πως δεν πέρασε ποτέ για κανέναν.

«Ο Γιώργος μού στάθηκε τόσα χρόνια, δεν με άφησε στιγμή μόνο μου! Με φρόντιζε, με είχε πάντα μαζί του. Κάποιες φορές νιώθω τύψεις... Αυτός τρέχει για εμένα κι εγώ τον πρόδωσα», λέει ο Σταυρίνος, και συνεχίζει: «Δεν σε ξέχασα, Γιάννα. Πάντα ήλπιζα ότι θα γυρίσεις». Στο μοναστήρι, η ηγουμένη κάνει μια προσωπική «εξομολόγηση» στην Ελισάβετ για να σιγουρευτεί ότι είναι πραγματικά έτοιμη για την κουρά της.

Μαύρο Ρόδο Ελισάβετ

Τρίτη (15/11)

Ο Βίκος επισκέπτεται την Κύρα. Οταν ο Καστρινός φτάνει εκεί, βλέπει τον εχθρό του να βγαίνει από το σπίτι της πεθεράς του και θορυβείται: «Τι διάολο κάνει αυτός εδώ;», αναρωτιέται και πάει να του μιλήσει. Η συνάντηση του Θέμη με τον Βίκο θα πάρει επικίνδυνη τροπή καθώς για άλλη μια φορά οι δύο άντρες θα βγάλουν τα όπλα!

Στο μεταξύ, η Ολγα αποφασίζει να κάνει έκπληξη στον Πέτρο πηγαίνοντας στη Γερακιανή, αλλά τόσο η ίδια όσο και ο Φραγκίσκος εκνευρίζονται μαζί του, επειδή εκείνος δείχνει να έχει συνεχώς αλλού το μυαλό του και να μην τους λέει τι συμβαίνει.

Η Ελισάβετ εξομολογείται στον Μητροπολίτη, αλλά λέει ψέματα.

Ο Σαράντος είναι σίγουρος πως στην Παλιόβρυση βρίσκεται το μυστικό με την εξαφάνιση του πατέρα του και ο νούμερο ένας ύποπτος για εκείνον είναι η μοναχή Αυξεντία. Από την άλλη, εκείνη τρέμει μήπως τελικά μέσω του διαγωνισμού ο Σαράντος πάρει τα κτήματα στην περιοχή, γιατί έτσι θα αποκαλυφθεί και το θανάσιμο μυστικό με τον θάνατο του πατέρα του. Πάει στο μέρος όπου βρίσκεται θαμμένος και προσπαθεί μόνη της μ’ ένα φτυάρι να ανοίξει τον λάκκο και να πάρει από εκεί τα κόκαλα του Διακοσάββα. Ομως καταλαβαίνει πως δεν μπορεί μόνη της να κάνει αυτή τη δουλειά και ζητάει τη βοήθεια του Μανόλη -που γνωρίζει την αλήθεια- να ξεθάψουν τον Διακοσάββα. Πάνω στον πανικό της ξεχνάει στο χωράφι κάποια αντικείμενα, τα οποία βρίσκει ο Σαράντος και είναι αποφασισμένος πια μετά από αυτό να ψάξει καλά την Παλιόβρυση.

Τετάρτη (16/11)

Η Αλεξία που επισκέπτεται τη γιαγιά της θα δει τη σκηνή και για πρώτη φορά θα έρθει σε επαφή με την πραγματική δουλειά του πατέρα της και με το ποια είναι η σχέση του με τον Βίκο. Αυτό θα τη βάλει σε υποψίες για τη μητέρα της! Από την άλλη, ο Παράσχος θα χρειαστεί να αποδείξει στον Θέμη την αφοσίωσή του καθώς θα του δώσει εντολή να βγάλει από τη μέση τον εχθρό του.

Μαύρο Ρόδο Πέτρος

Η συνάντηση του Πέτρου με τον Μητροπολίτη δεν θα έχει το περιεχόμενο που περιμένει. Ο σεβασμιότατος ανακοινώνει στην ηγουμένη: «Πρέπει να αναβάλουμε την κουρά της Ελισάβετ. Να πάρει λίγο χρόνο ακόμα. Δεν νιώθω πως είναι έτοιμη ακόμα». Η Ελισάβετ από την άλλη προσπαθεί να διαχειριστεί την αναβολή της κουράς της. Ο Πέτρος τη συναντάει ξανά στο μοναστήρι: «Εχεις καταλάβει τι νιώθω για εσένα! Είμαι σίγουρος ότι κι εσύ έχεις συναισθήματα για εμένα...», υποστηρίζει, αλλά εκείνη έρχεται σε δύσκολη θέση. Τότε ο Πέτρος την αρπάζει και τη φιλάει ξανά. Μόνο που δεν γνωρίζουν πως η μοναχή Κασσιανή θα γίνει μάρτυρας αυτής της σκηνής!

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο Ρόδο spoiler: Η φωτογραφία που λέει πολλά - Πετάει η Ελισάβετ τα ράσα;

Μαύρο Ρόδο Spoiler: Μία ανάσα δίπλα από την μητέρα του! Ο Βίκος στο μοναστήρι της Γερακιανής