Από Πέννυ Μαστοράκου

Τα πάνω κάτω πρόκειται να έρθουν στην Γη της Ελιάς, καθώς μία σωτήρια κίνηση της Χάιδως (δείτε εδώ τι θα συμβεί με τον γάμο της και τον Λυκούργο) θα σημάνει την αρχή της δικής της καταστροφής και κατ' επέκταση της οικογένειάς της και των κόπων όλων αυτών των χρόνων.

Ένα νέο ζευγάρι εισβάλει στην Μάνη, και αναζητά δουλειά στους ελαιώνες της οικογένειας Στεφανέα, όμως μία μέρα η Μαργαρίτα και η Χάιδω θα αντικρίσουν με τα μάτια τους ένα φρικτό θέαμα, και δεν θα μπορέσουν να μείνουν αμέτοχες, μπαίνουν στην μέση! Δείτε εδώ όλα όσα θα δούμε σήμερα στην σειρά...

Η Χάιδω μπαίνει στην μέση και τρώει ξύλο στην Γη της Ελιάς

Ξαφνικά η Μαργαρίτα και η Χάιδω βλέπουν μία μέρα το ζευγάρι, τον Παναγιώτη και την Ολυμπία, σε μία απίστευτη κατάσταση, όπου εκείνη τρέχει για να γλυτώσει και εκείνος από πίσω της, με απειλές και βρισιές να προσπαθεί να την πιάσει για να την χτυπήσει!

Γη της Ελιάς

Η γυναίκα είναι ήδη βαριά τραυματισμένη, και οι δύο γυναίκες μόλις αντιλαμβάνονται τι γίνεται, μπαίνουν μανιασμένες στην μέση για να την σώσουν από την οργή του! Πάνω στην αναμπουμπούλα ωστόσο χτυπάει άσχημα και την Χάιδω! Η συνέχει στις οθόνες μας...

Χάνουν την περιουσία τους!

Tα προβλήματα στην οικογένεια της Χάιδως στη Γη της Ελιάς, δεν λένε να τελειώσουν. Ακόμα δεν πρόλαβαν να ξεμπλέξουν με την ιστορία της απάτης της Κατερίνας κι ενώ με τον Λυκούργο τα ξαναβρήκαν, ένα ξαφνικό, βίαιο περιστατικό τούς βάζει σε μεγάλους μπελάδες!

Από τη Μαρία Μεταξητινού

Η Χάιδω με τη Μαργαρίτα γίνονται μάρτυρες ενός περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι την Ολυμπία και τον Παναγιώτη, ο οποίος εργάζεται στα κτήματα των Στεφανέων. Τόσο η Χάιδω όσο και η Μαργαρίτα γίνονται έξαλλες με αυτό που έγινε μπροστά στα μάτια τους και προσπαθούν να πείσουν την Ολυμπία (Μαρία Δασκαλάκη) να καταγγείλει τον Παναγιώτη (Γιώργης Βασιλόπουλος), τον σύζυγό της: «Είναι δυνατόν να τον αφήνεις έτσι; Κορίτσι μου, αν δεν το καταγγείλεις, δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει να σε χτυπάει. Μην κάνει και τίποτα χειρότερο», την προειδοποιούν.

Η κοπέλα όμως είναι τόσο τρομοκρατημένη και δεν θέλει να μπλέξει: «Σας παρακαλώ μη με πιέζετε, δεν μπορώ να το κάνω, δεν τον ξέρετε τον Παναγιώτη, φοβάμαι μη με σκοτώσει», τους απαντάει. Στο μεταξύ η Χάιδω που δεν μπορεί να ανεχτεί αυτή τη συμπεριφορά, πόσω μάλλον από τον εργάτη της, αποφασίζει να δράσει και απολύει τον Παναγιώτη από το θερμοκήπιο: «Μάζεψέ τα και φύγε και μη σε ξαναδώ μπροστά μου», του τονίζει. Εκείνος έξαλλος ξεσπά βίαια στην Ολυμπία, τη βρίζει και τη χτυπάει άσχημα.

Γη της Ελιάς περιουσία Στεφανέων

Η κοπέλα με κλάματα τρέχει στη Μαργαρίτα για βοήθεια: «Σε παρακαλώ σώσε με, θα με σκοτώσει», την εκλιπαρεί. Η Μαργαρίτα φυσικά φροντίζει την Ολυμπία και προσπαθεί για άλλη μια φορά να την πείσει να καταγγείλει τον άντρα της: «Να πας στην αστυνομία και να φύγεις από κοντά του, να μην τον ξαναπλησιάσεις ποτέ. Τι περιμένεις δηλαδή για να τον χωρίσεις;», της λέει.

Την ίδια στιγμή τόσο η Χάιδω όσο και η Μαργαρίτα πάνε και πιάνουν τον Παναγιώτη και τον απειλούν: «Αν δεν σταματήσεις να κακοποιείς τη γυναίκα σου θα σε χώσουμε φυλακή, να το ξέρεις», του ξεκαθαρίζουν, αλλά αυτός είναι αμετανόητος και απειλεί θεούς και δαίμονες. Παρότι έχουν γίνει όλα αυτά και ο Παναγιώτης έχει προειδοποιηθεί, συνεχίζει να κάνει τα ίδια. Η οδύσσεια της Ολυμπίας συνεχίζεται, με αποκορύφωμα μια ακόμα έκρηξη βίας από τον Παναγιώτη, που τη χτυπάει αλύπητα.

Η Ολυμπία έντρομη το βάζει στα πόδια και βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της Μαργαρίτας, αρχικά, και στη συνέχεια στο σπίτι της Χάιδως. Οι δύο γυναίκες, με σύμμαχο τον Λυκούργο, την πιέζουν να καταγγείλει τον Παναγιώτη, αλλά εκείνη φοβάται. Ωστόσο, μετά από πολλά αποφασίζει να προχωρήσει σε αίτηση διαζυγίου. Λίγο μετά ο Παναγιώτης ενημερώνεται για την αίτηση διαζυγίου και επισκέπτεται εξαγριωμένος τον Λυκούργο: «Γιατί ανακατεύεσαι, ρε; Εσύ της έβαλες την ιδέα να με χωρίσει, θα σας πάρει ο διάολος όλους», του φωνάζει και τα κάνει όλα γυαλιά καρφιά.

Ο Λυκούργος, θορυβημένος από την ξαφνική επίθεση του Παναγιώτη, πιέζει για μια ακόμα φορά την Ολυμπία να τον καταγγείλει, αλλά τα λόγια του πέφτουν στο κενό. Τελικά ο Παναγιώτης αποφασίζει να εκδικηθεί όσους βοήθησαν την Ολυμπία και ξεκινά από τους Στεφανέους: «Τώρα θα δείτε τι θα πάθετε και αυτό θα είναι μόνο η αρχή», μονολογεί και βάζει φωτιά στο θερμοκήπιό τους καταστρέφοντας την περιουσία τους.

Περισσότερα στο Tivi Σίριαλ που κυκλοφορεί μόνο με 1 ευρώ!

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της Ελιάς - spoiler: Έκανε την αρχή! Ο Κουράκος ζητά διαζύγιο από την Ιουλία

Γη της Ελιάς: «Κάτσε κάτω...» - Ανατριχιάζει η πρώτη συνάντηση του Στέφανου με τον Φίλιππο