Από Ελένη Μήτση

Συνταρακτικές θα είναι εξελίξεις στο Μαύρο ρόδο από την ερχόμενη εβδομάδα (6-9/11) με τον Πέτρο τελικά να υπογράφει για το μαγαζί και την Αγγελική να γίνεται έξαλλη, την ίδια ώρα που η Ελισάβετ επιστρέφει στο μοναστήρι και ετοιμάζεται για την κουρά της. Ο πόλεμος ανάμεσα σε Θέμη και Βίκο συνεχίζεται, ενώ η επιστροφή της Γιάννας στη Γερακιανή θα φέρει τα πάνω-κάτω (δείτε εδώ τη αντίδραση της Κασσιανής βλέποντας τον Πέτρο να φιλάει την Ελισάβετ).

Οι εξελίξεις της εβδομάδας (6-9/11) για το Μαύρο ρόδο

Κυριακή 6/11

Μετά το τροχαίο του Θέμη, ο Πέτρος πείθεται τελικά από τον πατέρα του να υπογράψει για την άδεια του μαγαζιού. Η Αγγελική που το μαθαίνει απογοητεύεται: «Ήθελε δεν ήθελε, κατάφερε να περάσει το δικό του πάλι και να μπλέξει τον Πέτρο στις βρομοδουλειές του», λέει και η Κύρα, για ακόμα μια φορά, ασκεί κριτική: «Τον άφησες να περάσει το δικό του, όπως κάνεις πάντα άλλωστε! Πρέπει να πάρεις αποφάσεις σύντομα, δεν μένει άλλος χρόνος. Όσο μένεις μαζί του καταστρέφεις τη ζωή σου και το μέλλον των παιδιών σου».

Την ίδια ώρα, η Ελισάβετ έχει κρυφτεί στο ξωκλήσι και όλοι την ψάχνουν γιατί πρέπει να επιστρέψει στο μοναστήρι για την κουρά της. Στη Γερακιανή, η Γιάννα συναντιέται τυχαία με τον Γιώργο στον δρόμο. «Δεν περίμενα να σε δω ξανά... Πέρασε καιρός», της λέει. Εκείνη αμήχανη τον ρωτάει πώς είναι και εκείνος χωρίς να χάσει ευκαιρία τη ρωτάει γιατί τον εγκατέλειψε στο παρελθόν: «Όπως είπες κι εσύ πέρασε καιρός από τότε! Μην τα σκαλίζεις! Αυτό έπρεπε να γίνει και αυτό ήταν το σωστό για όλους μας».

Η απάντησή της δεν τον ικανοποιεί. Αργότερα, όμως, θα συμβεί η μεγάλη ανατροπή, καθώς ο Σαράντος ζητάει τη βοήθεια του Γιώργου για τον διαγωνισμό για τα χωράφια της μονής. «Ηρθα με λευκό πανί να κάνουμε ανακωχή! Βλέπεις κάνω ένα βήμα να έρθω πιο κοντά σου με μια πρόταση», λέει ο Σαράντος και ο Μπόγρης αναρωτιέται: «Τι πρόταση θέλεις από εμένα». «Θα κάνεις πίσω για να με αφήσεις να κερδίσω τα χωράφια και μετά σου δίνω τον λόγο μου θα σου δώσω το ελεύθερο να τα εκμεταλλευτείς όπως θέλεις εσύ για το καλό του χωριού, όπως λες. Σκέψου την πρότασή μου, θα βγούμε και οι δύο κερδισμένοι από αυτό. Αρκεί βέβαια να αποσύρεις τη μήνυση εναντίον μου», προτείνει ο Σαράντος και πείθει τον Μπόγρη να αποσύρει τη μήνυση.

Καστρινός

Δευτέρα 7/11

Η Αγγελική είναι οργισμένη με τον Θέμη, γιατί κατάφερε να πείσει τον Πέτρο να υπογράψει για το καινούριο μαγαζί. «Σου είπα να αφήσεις τον Πέτρο έξω από τις δουλειές σου και να μην τον μπλέξεις, αλλά για ακόμα μια φορά δεν εισακούστηκα», λέει στον άντρα της και συνεχίζει: «Σε βαρέθηκα! Σε σιχάθηκα πια! Δεν θέλω άλλο να μένω μαζί σου, έχει τελειώσει ο γάμος μας, πάρ’ το χαμπάρι κι εσύ να προχωρήσουμε όσο είναι νωρίς». Η Ελισάβετ επιστρέφει στο μοναστήρι και ο Μητροπολίτης με την ηγουμένη τής ανακοινώνουν ότι έφτασε η ώρα για την κουρά της. Η αντίδρασή της δεν είναι αυτή που περιμένουν.

«Δεν ξέρω αν είμαι άξια του Θεού για μια τέτοια τιμή και ευκαιρία που μου δίνεται», τους αναφέρει και τους αφήνει άναυδους. Η κίνησή της αυτή προκαλεί δεύτερες σκέψεις, ενώ η μοναχή Αυξεντία προσπαθεί να μιλήσει στην Ελισάβετ για να καταλάβει τι συμβαίνει. «Τι συμβαίνει, παιδί μου; Από τη στιγμή που γύρισες είσαι περίεργη! Εγινε κάτι εκεί στο σπίτι του πατέρα σου;», τη ρωτάει και η Ελισάβετ της αποκαλύπτει: «Με φίλησε! Αυτός ο Πέτρος με φίλησε!

Ο πονηρός με δοκιμάζει να δει αν αντέχει η πίστη μου, αλλά αμάρτησα! Με ξεγέλασε και δεν είμαι πια άξια για να πάρω αυτό το χρίσμα». Η αποκάλυψη της Ελισάβετ για τον Πέτρο ταράζει την Αυξεντία. Οταν αντιλαμβάνεται την παρουσία του Σαράντου στο μοναστήρι, την ώρα της συνομιλία τους, ταράζεται ακόμα περισσότερο.

Η Αλεξία έχει πάρει κρυφά από το κινητό της μητέρας της τον αριθμό του Βίκου και του τηλεφωνεί με απόκρυψη, ενώ εκείνος προσπαθεί να καταλάβει ποιος είναι. Στη συνέχεια με μηνύματα κανονίζουν ραντεβού και η Αλεξία ξαφνιάζεται καθώς δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη. Οταν έρχεται η ώρα της συνάντησης, η Αλεξία βλέπει για πρώτη φορά τον Βίκο.

Καταλαβαίνει ότι ο γάμος των γονιών της διαλύεται και στενοχωριέται. Παράλληλα, ψάχνει να μάθει τι γίνεται με τον Πέτρο και την Ελισάβετ, αφού εκείνος έφυγε ξανά για τη Γερακιανή. «Γιατί συνεχίζεις να ενοχλείς την Ελισάβετ; Αφησέ τη στην ησυχία της πια», λέει στον αδελφό της και εκείνος της απαντάει: «Για δουλειές έχω έρθει, Αλεξία! Λοιπόν σε κλείνω, θα μιλήσουμε».

Ελισάβετ

Τρίτη 8/11

Ο Πέτρος μιλάει με την Ολγα και μαθαίνει ότι η Ελισάβετ επέστρεψε στο μοναστήρι. Αποφασίζει να γυρίσει στη Γερακιανή. Στο μεταξύ, ο Μανόλης και η Ευτυχία αναστατώνονται με το όπλο που ανακαλύπτουν στη βαλίτσα της κόρης τους. «Οπλο; Τι δουλειά έχει αυτό στα πράγματα της κόρης μας! Τι συμβαίνει, Μανώλη; Πού έχει μπλέξει το παιδί μας;», ψελλίζει η Ευτυχία.

Όμως, είναι αποφασισμένη να μιλήσει με την κόρη της και να μάθει. «Τι δουλειά έχει το όπλο στην τσάντα σου; Γιατί κουβαλάς τέτοιο πράγμα μαζί σου;», τη ρωτάει και η Γιάννα ξαφνιάζεται: «Γιατί ψάχνεις τα πράγματά μου;». «Αυτό είναι το πρόβλημά σου; Γιατί έψαξα εγώ τα πράγματά σου ή γιατί εσύ έχεις ένα όπλο μαζί σου; Πού έχεις μπλέξει; Τι συμβαίνει; Απαιτώ να μου δώσεις εξηγήσεις», της τονίζει η Ευτυχία και εκείνη της λέει ψέματα: «Το έχω για προστασία! Μαγαζί έχω στην Πάτρα, πολλά έχουν συμβεί τελευταία με κλοπές και ληστείες, φοβόμουν και το πήρα για να νιώθω ασφάλεια».

Ο Μανόλης και η Ευτυχία αναστατώνονται από την απάντηση που τους δίνει η κόρη τους, ενώ ανησυχούν για το μέλλον της και θέλουν να την προστατέψουν. «Δεν πιστεύω λέξη από όσα μας είπε! Κάπου έχει μπλέξει η κόρη μας, Μανώλη», του λέει η Ευτυχία εμφανώς ανήσυχη. Στο μεταξύ, ο Σταυρίνος προσπαθεί να καταλάβει τα σχέδια του αδελφού του για εκείνον, ενώ ο Πέτρος καταφέρνει να μπει νύχτα στο μοναστήρι και να προσεγγίσει την Ελισάβετ. Ομως, η ηγουμένη τούς πιάνει στα πράσα και τώρα η Ελισάβετ καλείται να δώσεις εξηγήσεις, ενώ φοβάται ξανά πως κινδυνεύει η κουρά της.

Τετάρτη 9/11

Ο Πέτρος μένει στο σπίτι του Γιώργου και του Σταυρίνου και προσπαθεί να τους βοηθήσει με τα σχέδια του πρώτου. Η Ελισάβετ ζητάει συγχώρεση από την ηγουμένη γιατί καταλαβαίνει ότι την έφερε σε δύσκολη θέση. Ο Θέμης ψάχνει να μάθει τι γίνεται με τη γυναίκα του και ανακαλύπτει μια φωτογραφία με την ίδια να κοιμάται στο ξενοδοχείο γυμνή. Αυτό τον βάζει σε υποψίες και πλέον είναι σχεδόν σίγουρος για την απιστία της. Από την άλλη, ο Παράσχος παίζει ένα παιχνίδι σε διπλό ταμπλό τόσο με τον Καστρινό όσο και με την Αγγελική. Ο Λευτέρης ετοιμάζει τη διαθήκη του και είναι αποφασισμένος να αφήσει ένα μεγάλο μέρος της στην Ελισάβετ. Η Πολυξένη δεν ενθουσιάζεται με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα: «Σιγά μην αφήσω όλη την περιουσία να τη φάνε οι καλόγριες», μονολογεί και σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο Ρόδο Spoiler: Απαιτεί να μάθει γιατί τον παράτησε! Η Γιάννα πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μπόγρη

Λεωνίδας Κακούρης: «Μου έγραφαν να...» - Ποια είναι η γυναίκα του ηθοποιού στην πραγματική του ζωή