Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Όπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια της επιτυχημένης σειράς του Mega, Μαύρο Ρόδο, η Ελισάβετ επιστρέφει στο μοναστήρι και ο Μητροπολίτης με την ηγουμένη τής ανακοινώνουν ότι έφτασε η ώρα για την κουρά της.

Η αντίδρασή της δεν είναι αυτή που περιμένουν. «Δεν ξέρω αν είμαι άξια του Θεού για μια τέτοια τιμή και ευκαιρία που μου δίνεται», τους αναφέρει και τους αφήνει άναυδους.

Η Ελισάβετ λέει την αλήθεια στην Αυξεντία στο Μαύρο Ρόδο

Η κίνησή της αυτή προκαλεί δεύτερες σκέψεις, ενώ η μοναχή Αυξεντία προσπαθεί να μιλήσει στην Ελισάβετ για να καταλάβει τι συμβαίνει.

Μαύρο Ρόδο Ελισάβετ

«Τι συμβαίνει, παιδί μου; Από τη στιγμή που γύρισες είσαι περίεργη! Έγινε κάτι εκεί στο σπίτι του πατέρα σου;», τη ρωτάει και η Ελισάβετ της αποκαλύπτει: «Με φίλησε! Αυτός ο Πέτρος με φίλησε! Ο πονηρός με δοκιμάζει να δει αν αντέχει η πίστη μου, αλλά αμάρτησα! Με ξεγέλασε και δεν είμαι πια άξια για να πάρω αυτό το χρίσμα». Η αποκάλυψη της Ελισάβετ για τον Πέτρο ταράζει την Αυξεντία. Όταν αντιλαμβάνεται την παρουσία του Σαράντου στο μοναστήρι, την ώρα της συνομιλία τους, ταράζεται ακόμα περισσότερο, ωστόσο δε θα αργήσει η στιγμή που θα παραδοθεί και πάλι στον έρωτα του Πέτρου!

Τι στοιχειώνει την μοναχή Αυξεντία;

«Η Αυξεντία θα ολοκληρώσει το θέμα της ταφής του πάτερα του Σαράντου, ενώ η παλιά ηγουμένη, όταν πέθανε της πρότεινε να πάρει τη θέση της άλλα αρνήθηκε. Η Αυξεντία αρνήθηκε να γίνει ηγουμένη, γιατί τη βασάνιζε το θέμα της ταφής, δεν αισθανόταν καθαρή για να αναλάβει αυτό τον ρόλο. Όταν αρνήθηκε η Αυξεντία, ήταν παρούσα και η Κασσιανή, της προτάθηκε, αλλά δεν ξέρω να απαντήσω, γιατί έγινε τελική ηγουμένη η Φιλαρέτη.

Όταν η Αυξεντία μάθει ότι ο Πέτρος διεκδικεί την Ελισάβετ, θα την προστατεύσει, την κατανοεί, παρόλο που εκείνη προφανώς δεν θα έχει φιληθεί ποτέ στη ζωή της. Το ξέρω ότι έγινα meme στο Twitter! Αυτό πρέπει να επαναληφθεί, γιατί η Αυξεντία προφανώς θα πάθει πολλές αποπληξίες στο μέλλον. Όταν βλέπω την Αυξεντία ως μοναχή που είμαι τελείως άβαφη, που δεν μπορούν να σε περιποιηθούν, δεν χαίρομαι, άλλα από την άλλη δεν με νοιάζει» είπε μεταξύ άλλων η αγαπητή ηθοποιός.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο Ρόδο αποκλειστικό: Χωρισμός "βόμβα" - Τίτλοι τέλους για τους...

Πένυ Αγοραστού - Μαύρο Ρόδο: «Η Τασούλα θα ερωτευτεί τον...» - Αποκλειστικές αποκαλύψεις για την αγαπημένη σειρά