Από Πέννυ Μαστοράκου

Οι εξελίξεις στο Μαύρο Ρόδο θα μας αφήσουν με κομμένη την ανάσα και στα επόμενα επεισόδια της σειράς, καθώς όπως θα δούμε στην συνέχεια, θα έρθουν δύσκολες μέρες για το μοναστήρι (δείτε εδώ ποια άλλη θα κλειστεί εκεί) και όλοι θα κριθούν για την πίστη και την αφοσίωσή τους, μιας και ανάμεσα στις μοναχές υπάρχει ένα άτομο που σπέρνει την διχόνοια!

Η Κασσιανή βάζει μπροστά το σχέδιο εξόντωσης της Ηγουμένης

Όπως έχουμε δει ήδη στα προηγούμενα επεισόδια, το σχέδιό της να αναταράξει τις ισορροπίες στο μοναστήρι και να βάλει λόγια για την Ηγουμένη αλλά και την Ελισάβετ, στον Μητροπολίτη, είναι κάτι που προκάλεσε την οργή της Φιλαρέτης η οποία της έκρουσε τον κώδωνα σχετικά με την παραμονή της στο μοναστήρι.

Μαύρο Ρόδο

Δεδομένου του ότι η Κασσιανή προοριζόταν εξαρχής για την θέση της Ηγουμένης και όχι η Φιλαρέτη, αλλά και η υπομονή της σε αυτή την αδικία όλα αυτά τα χρόνια, την κάνουν να βγαίνει εκτός ορίων, και να καταστρώνει νέο σχέδιο προκειμένου να κλονίσει την εμπιστοσύνη του Μητροπολίτη για εκείνη! Θα τα καταφέρει; Και αν ναι, ποιες θα έχει συμμάχους στο πλευρό της;

Η Ηγουμένη λήγει τη συνεργασία της με τον Πέτρο

Η Ηγουμένη, όπως θα δούμε στο νέο επεισόδιο του Μαύρου Ρόδου (31/10), ξεκαθαρίζει στον Πέτρο πως η συνεργασία τους και η επικοινωνία τους για το μοναστήρι φτάνει στο τέλος της, καθώς δε θέλει να μπλεχτεί στις οικογενειακές τους υποθέσεις.

Μετά την επίσκεψη του Καστρινού στο μοναστήρι (δείτε εδώ τα αποθεωτικά σχόλια του Twitter για τη συνάντηση Κακούρη - Διδασκάλου), η Ηγουμένη απομακρύνει τον νεαρό αρχιτέκτονα. Εκείνος, επιμένει στα τηλέφωνα, και κάποια στιγμή καταφέρνει να επικοινωνήσει, ωστόσο εκείνη τον βάζει στη θέση του.

«Μπλεχτήκαμε άθελά μας σε μία οικογενειακή υπόθεση, το μοναστήρι δεν μπορεί να μπλεχτεί σε μία οικογενειακή διένεξη. Ευχαριστούμε πολύ για όσα έκανες για εμάς. Ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος για το μοναστήρι και μας βοήθησες πολύ. Θα σε μνημονεύουμε και ευχόμαστε η χάρη του Θεού να σε ακολουθεί πάντα».

Βλέποντας πως δεν υπάρχει πια καμία ελπίδα, ο Πέτρος την ενημερώνει για τις μετρήσεις στο μοναστήρι, εκείνη τον ευχαριστεί, ωστόσο στο τέλος του λέει: «Αυτό είναι το τέλος της επικοινωνίας μου παιδί μου»

«Σας ζητώ συγγνώμη για την επιμονή και την αναστάτωση που προκαλέσαμε εγώ και ο πατέρας μου», της λέει απογοητευμένος και ο Πέτρος που συνειδητοποιεί ότι δε θα μπορεί πια να έχει δικαιολογία για να μένει στο χωριό και να βρίσκεται κοντά στην Ελισάβετ.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο ρόδο spoiler: Σοκ στο χωριό! Η Ελισάβετ εξαφανίζεται

«Μετά την Μυρσίνη δεν θα μπορούσα...» - Η Κατερίνα Διδασκάλου σπάει την σιωπή της και αποκαλύπτει για το Μαύρο Ρόδο